Kako ostati srčen, če je bližnjim vseeno, če me pobere
Trga me v notranjosti, slabo mi je, boli me želodec, nič ne spim … Resno sem bolna, brez imunskega sistema, cepivo je kot kaže slabo prijelo, protiteles imam zelo malo. Zelo se moram paziti, da ne zbolim, saj me ne čaka nič dobrega. Se ne pritožujem, ker moram živeti drugače, mi je pa zelo težko, ker mojim bližnjim ni prav nič mar. Okoli sebe imam pretežno ljudi, ki ne verjamejo v resnost virusa, nasprotujejo ukrepom, cepljenju. Kot nalašč me zbadajo na temo naravne imunosti, da oni jo imajo in da je to pač stvar naravne selekcije, hkrati pa tarnajo da jim je kratena svoboda. in ti isti ljudje od mene pričakujejo, da jim bom stala ob strani, jim s srcem pomagala in ne vem, bila stara vesela vedno nasmejana prijateljica, sorodnica. Ma te že dolgo ni več, poteptali so jo. Res trpim, ker je pred menoj dogodek, ko bi morala stati ob strani sorodnici ob veselem dogodku, jaz pa pred seboj vidim le osebo, ki ki je vseeno, če me jutri ne bo več.
Vem, da se bo stara garda težko zadržala, da me ne bi zasula z žaljivkami. Ampak če je slučajno tu gori kakšna dušica, ki mi zna svetovati, kako naj postanem močnejša, kam naj usmerim um … no, bom zelo hvaležna.
Psihiranje telo škodi imunskemu sistemu, kar verjetno veš. V lekarni in zdravnik ti svetujejo, kako ga vsaj do neke mere okrepiti. Malo preberi tudi sama. Pazi na zdravo, lahko hrano in dovolj tekočine, da je telo hidrirano in limfa spakuje “nesnago” sproti. Zavedaj se, da marsikdo misli, da ima ob sebi super ljudi, a se izkaže za iluzijo. Ne vem pa, kdo so ti bližnji. Če so prijatelji močno zreduciraš ali počasi, po naravni poti, brez prepirov, prekineš stike. Tudi manj bližnje sorodstvo podobno. Vzdržuješ najnujnejše stike. In nisi več tista, ki je vedno na voljo za pomoč drugim. Težje je, če so to ožji družinski člani. V tem primeru bi povedala, da sem razočarana. Ne jokajo če, dramatično, ampak stvarno. Več energije posvetiš sebi in ne njim. Saj veš, recipročnost. Mogoče je pa ta situacija s stališča, da vidiš jasnejšo sliko, še dobra.
Močnejša postani zaradi sebe. Sebi moraš vedno stati ob strani. Kdo če ne ti sama?
Drugemu, ki ga imaš rad, tudi, a če te ta drugi tepta, mu ne stojiš ob strani več, saj tudi on tebi ne.
Predpražnik pač nisi ane.
In če te v težkih trenutkih nekdo ki naj bi te imel rad pusti na cedilu oz da svojo oporo drugi osebi, ki z zgodbo nima nobene veze, ga pač skenslaš iz lajfa. Kaj boš z nekom, ki te je v težkih trenutkih izdal?
kako678, 20.09.2021 ob 09:51
Trga me v notranjosti, slabo mi je, boli me želodec, nič ne spim … Resno sem bolna, brez imunskega sistema, cepivo je kot kaže slabo prijelo, protiteles imam zelo malo. Zelo se moram paziti, da ne zbolim, saj me ne čaka nič dobrega. Se ne pritožujem, ker moram živeti drugače, mi je pa zelo težko, ker mojim bližnjim ni prav nič mar. Okoli sebe imam pretežno ljudi, ki ne verjamejo v resnost virusa, nasprotujejo ukrepom, cepljenju. Kot nalašč me zbadajo na temo naravne imunosti, da oni jo imajo in da je to pač stvar naravne selekcije, hkrati pa tarnajo da jim je kratena svoboda. in ti isti ljudje od mene pričakujejo, da jim bom stala ob strani, jim s srcem pomagala in ne vem, bila stara vesela vedno nasmejana prijateljica, sorodnica. Ma te že dolgo ni več, poteptali so jo. Res trpim, ker je pred menoj dogodek, ko bi morala stati ob strani sorodnici ob veselem dogodku, jaz pa pred seboj vidim le osebo, ki ki je vseeno, če me jutri ne bo več.
Vem, da se bo stara garda težko zadržala, da me ne bi zasula z žaljivkami. Ampak če je slučajno tu gori kakšna dušica, ki mi zna svetovati, kako naj postanem močnejša, kam naj usmerim um … no, bom zelo hvaležna.
Najprej se nehaj smiliti sama sebi in ne obremenjuj druge s svojim zdravjem in začni živeti. Misli preusmeri na kaj drugega, ne samo na sebe. Pojdi delat, naredi kaj koristnega, pojdi na kavico, šoping, delaj nekaj, kar te veseli. In postani bolj optimistična, če boš samo iskala bolezni in tegobe boš to tudi našla.
Imas slab imunski sistem ali nimas?
Ce ga imas, je to dejstvo.
Tudi moj je zanic in to vsi vedo, a se sama pohecam na ta racun in ce govorim s kom po telefonu, ki je prehlajen, mu recem, da bolje, da hitro zakljuciva, ker se bom nalezla. In se oba nasmejiva. Ali pa se pohecam na kak drug nacin, nima veze, dejstvo je, da se nalezem vsega in svacega, poskusila sem ze vse mozno, a nic ne pomaga in ce se pohecam na ta racun, lazje zivim sama s sabo.
Čustva so brezpogojna, odnosi pa transakcijski (razen pri starš-otrok). Če ta “prijateljica” ne more razumeti, da zaradi bolezni ne moreš fizično stati ob strani, potem ni prijateljica – nikoli bila in nikoli ne bo.
Prijatelji imajo lahko različen pogled in prepričanje – samo za razliko od ? se kljub temu spoštujejo dovolj, da takih ? ne delajo. Ne čuti se dolžno igrati pro-bono navijačico, pljuvalnik in koš za negativna čustva. Če se niti toliko ne potrudi razumeti tvojega stališča, se tebi niti približno ni potrebno ogrožati.
Bolje sam kot s slabim in bolje slej kot prej. Ob takšnih prijateljih ne potrebuješ sovražnikov in nasilnežev.
Pred leti sem resno zbolela- diagnoza rak. No tej diagnozi se moram zahvaliti, saj je bila dober indikator, koga imam ob strani. Nisem in ne iščem pomilovanja… ampak si takrat presenečen, kako nekateri odreagirajo, te odpišejo, ti nosijo svoje probleme,te še dodatno obremenjujejo, po drugi stani pa te premnogi pozitivno presenetijo. Očitno sem do diagnoze preveč pozornosti dajala ljudem, ki samo jemljejo.
Avtorici pa vse dobro, in kakor koli se že sliši oguljeno v vsaki slabi stvari je nekaj dobrega in obratno.
Svetovanje… je problem, ker nismo v tvoji koži.
A če želiš preživeti in dobro živeti, moraš postati močnejša. V smislu da ne daješ več toliko pomembnosti besedam in ravnanjem ljudi, ki jih ne moreš spoštovati zaradi njihovih ne-primerno-obzirnih ravnanj.
In da začneš več pomembnosti pripisovati svojemu počutju (tudi psihičnemu) in se odločati po svojih občutkih ali mnenju. Pomaga. Ker – če ne drugega – vsaj veš, da je zasluga ali krivda za obstoječe stanje predvsem tvoja. Pa kakršnokoli to stanje pač bo.
Anonimno 4811, 20.09.2021 ob 10:33
Čustva so brezpogojna, odnosi pa transakcijski (razen pri starš-otrok). Če ta “prijateljica” ne more razumeti, da zaradi bolezni ne moreš fizično stati ob strani, potem ni prijateljica – nikoli bila in nikoli ne bo.
Prijatelji imajo lahko različen pogled in prepričanje – samo za razliko od ? se kljub temu spoštujejo dovolj, da takih ? ne delajo. Ne čuti se dolžno igrati pro-bono navijačico, pljuvalnik in koš za negativna čustva. Če se niti toliko ne potrudi razumeti tvojega stališča, se tebi niti približno ni potrebno ogrožati.
Bolje sam kot s slabim in bolje slej kot prej. Ob takšnih prijateljih ne potrebuješ sovražnikov in nasilnežev.
Komentar k “Anonimno 4811” – Točno tako! Se zelo strinjam.
Mi imamo tudi en poseben primer. Za rakom zbolela mati, huda oblika, zelo moramo paziti nanjo, da ne govorim o koronavirusu, zanjo je lahko usoden. Doma smo vsi cepljeni, razen sestre in njene družine. Kljub cepljenju se 1x tedensko testiramo, ziher je ziher. Sestra pa čist nonšalantna, dela v takšnem okolju, da lahko znova domov prinese (enkrat je že), pa ne čuti nobene odgovornosti, ona ima krepak imunski sistem, bo jedla česen, zelje, ne rabi cepiva. Da bi doprinesla k zaščiti mame, pa ne čuti potrebe. Tudi mene zvija v želodcu ko jo samo zagledam. Čustva se spremenijo ne da bi si to želel.
pr nas, 20.09.2021 ob 10:45
Mi imamo tudi en poseben primer. Za rakom zbolela mati, huda oblika, zelo moramo paziti nanjo, da ne govorim o koronavirusu, zanjo je lahko usoden. Doma smo vsi cepljeni, razen sestre in njene družine. Kljub cepljenju se 1x tedensko testiramo, ziher je ziher. Sestra pa čist nonšalantna, dela v takšnem okolju, da lahko znova domov prinese (enkrat je že), pa ne čuti nobene odgovornosti, ona ima krepak imunski sistem, bo jedla česen, zelje, ne rabi cepiva. Da bi doprinesla k zaščiti mame, pa ne čuti potrebe. Tudi mene zvija v želodcu ko jo samo zagledam. Čustva se spremenijo ne da bi si to želel.
Ce je sestra ceoljena ali ne, to nima nobene veze.
Pred obiskom naj se testira in to je to, sploh je test edini kao verodostojen za vse, tudi za vas precepljene!
a se testira., 20.09.2021 ob 11:02
Ce je sestra ceoljena ali ne, to nima nobene veze.
Pred obiskom naj se testira in to je to, sploh je test edini kao verodostojen za vse, tudi za vas precepljene!
A da nima veze? Joj prosim potem pa brž to povej strokovnjakom, ker tega ne vedo. Mi smo se vsi cepili, da zaščitimo hčerko, ki je tudi rakava bolnica. Manj možnosti okužbe in prenosa. Nam je to osnova, vse ostalo je sebičnost.
Noben denar, nobena materialna stvar na svetu ni toliko zlata vredna, kot če imaš bližnje, ki te podpirajo.Ki so s tabo in ki te razumejo.Če tega ni, se počutiš , kot da si sam na svetu.Vem, ker sem v svojem življenju že prav dobro občutila to.
Če sta to starša, potem je ta izkušnja prav bridka.Ker sta te dala na ta svet, očitno z nobeno odgovornostjo.Nekega dne boš lahko odšla stran, ampak tega človek ne pozabi nikoli.
Če imaš pa moža in otroke – potem boš morala v prihodnosti tudi nekaj ukreniti zase.Ljudje se ne spremenijo in razhod je edina pravilna odločitev.Ker nimaš podpore.
Povem ti, ne rabiš stati ob strani sorodnici ob veselem dogodku.Misli nase in zase.Opraviči se, postavi mejo, reci, da ne moreš.Občutek imam, da se vsem podrejaš, želiš vsem ustreči -NE! Od zdaj naprej glej nase, zase in naredi si tako, da bo dobro TEBI, ne drugim.
Kajti to si DOLŽNA narediti zase!
Ne bodi preproga, tepih, po katerem bodo hodili drugi.Postavi se zase.
Kar se pa tiče cepljenja in ostalih pogovorov o koroni : Jaz jim ne bi odgovarjala.
In ko ni odgovora – nastane tišina in pogovor ne steče naprej.
Delaj po svoje in zase in o nekaterih stvareh ne razpravljaj s tistimi, za katere veš, da so drugačnega mnenja in ti vsiljujejo svoje.
Druži se čimveč z veselimi, svetlimi ljudmi.Pa čimmanj s tečnobami in takimi, ki imajo obratno mnenje o stvareh, kot jih imaš ti.Takih se čimbolj izogibaj, ker ti vzamejo vso energijo.
Bolezen, 20.09.2021 ob 10:34
Pred leti sem resno zbolela- diagnoza rak. No tej diagnozi se moram zahvaliti, saj je bila dober indikator, koga imam ob strani. Nisem in ne iščem pomilovanja… ampak si takrat presenečen, kako nekateri odreagirajo, te odpišejo, ti nosijo svoje probleme,te še dodatno obremenjujejo, po drugi stani pa te premnogi pozitivno presenetijo. Očitno sem do diagnoze preveč pozornosti dajala ljudem, ki samo jemljejo.
Avtorici pa vse dobro, in kakor koli se že sliši oguljeno v vsaki slabi stvari je nekaj dobrega in obratno.
Jaz podobno. Morala sem hudo zboleti (ni bil rak), da sem ugotovila s kom živim in s kom se družim. Najprej sem čistko naredila pri domačih, potem še pri prijateljih. Kljub temu, da lahko na prste ene roke preštejem kdo mi je stal ob strani in to niso bili ljudje od katerih bi se pričakovalo, sem ostala vse skozi optimistična in z močno voljo, da popolnoma ozdravim in sem ozdravela. Pa tudi pijavk več ne prenašam v svojem življenju. Avtorica “Bolezen” vse dobro ti želim. Ta glavno si že dojela in tudi pravilno odreagirala.
Avtorica teme, glej na sebe, skenslaj tiste ki ti na kakršen koli način škodujejo, distanciraj se od tistih, ki ti niso v oporo. Najdi optimizem in trdno voljo v sebi in boš videla, da bo ščasoma veliko bolje. Vse dobro ti želim.
Korona in slab imunski sistem, resnično naredi čistko med znanci, prijatelji, sorodniki in včasih tudi naj bližnjimi. Zelo je boleče. Nikakor ne moreš ostati “srčna oseba” razen do tistih, ki ti isto vračajo. Težko je, nisi sama v tem, verjetno nas ima nekaj podobno izkušnjo. Posveti se sebi, naredi nekaj radikalnega v smislu prenove stanovanja, spremeni videz, popolnoma zamenjaj garderobo, tačni youtube kanal, blog… itd. Pazi nase in srečno z zdravjem.
Itak588, 20.09.2021 ob 12:47
A da nima veze? Joj prosim potem pa brž to povej strokovnjakom, ker tega ne vedo. Mi smo se vsi cepili, da zaščitimo hčerko, ki je tudi rakava bolnica. Manj možnosti okužbe in prenosa. Nam je to osnova, vse ostalo je sebičnost.
Ce se ob tem ceoljenju ne testirate vsak drugi dan, niste nic naredili!
Cepljeni se okuzijo, pa sploh ne vedo, da so okuzeni! Brat in snaha, oba cepljena, oba pozitivna, njej cisto nic, njega je pa kar dobro polozilo v posteljo.
Forum je zaprt za komentiranje.