Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Kako oprati in predvsem kako posušiti vzglavnik iz gosjega puha?

Kako oprati in predvsem kako posušiti vzglavnik iz gosjega puha?

Na njem piše, da se ga lahko pere – ni problema – dam ga na 40, vendar ga nekako ne morem posušiti – vedno se “usmradi” – tudi če ga dam na radiator ali na kamin, na stojalo, kakorkoli – prav usmradi se. Kako take vzglavnike prati in predvsem mi povejte – kako jih posušiti (sušilca nimamo). Hvala.

Takšni vzglavniki se v resnici ne perejo. Enako kot ne krzneni izdelki.

Če piše, da lahko gosje perje opreš, je en velik nateg.

1. to pranje vzglavnikov se dela poleti, ko je sonce….

2. če ti je poušter res tako ‘drag’, ti svetujem: odparaj ene 15 cm po šivu in sesuj ven perje v eno škatlo.
Operi blago, perje pa malo preluftaj, nato pa nafilaš nazaj v (suho) blazino in zašij.

Sem ga morala nujno oprati – včeraj ga je “pocahnala muca”.

Ško da , ker nimaš sušilca, V njem se čudovito posuši. A Kere prijateljice s sušilcem, vsaj tokrat, nimaš? Meni se niti poleti tako lepo na soncu ne posuši, kot sicer v sušilcu

Vzglavnik razparaj, vzemi ven puh in operi blago posebej v stroju, puh pa v kakšnem škafu, ga popivnaj z brisačo in suši na radiatorju ali kakšni ravni podlagi, da lahko puh čim bolj razprostreš. Ko bo vse suho, nabaši nazaj v prevleko in zašij. 😉

Ko oči zaspijo Se angeli zbudijo (Jan P.)

Vzglavnik operi po navodilih. Potem ga pa zavij v brisačo ali dve, da se še dodatno popivna voda. Nato ga med rokami zrahljaj in postavi pred kakšen kalorifer, kakšne pol metra stran. Vmes ga rahlaj in obračaj.
Perje je živalskega izvora in mokro ima zato vonj. To vzemi v zakup. Ko bo suho vonja ne bo kot ga ni bilo, ko si ga kupila. Drži?

Pa ne poslušaj ta ‘pametne’, ki ti pravijo, da povšter razparaj in perje ven vzemi. Ko bo suho ga ne boš spravila nazaj in ga boš imela po celem stanovanju. Kot kaže ne vedo o čem govorijo.

Če ti tako praviš, bo že držalo. 😉

Avtorica, naredi kakor misliš, jaz sem naredila po moje. 😉

Ko oči zaspijo Se angeli zbudijo (Jan P.)

Če nimaš sušilca:

– ti ga operejo v vsaki čistilnici za oblačila
– ga opereš sama, vendar poleti, da se na sonci na hitro posuši.

Smrdi ti zaradi muce, ne zaradi pranja in sušenja.
Pri nas je muca markirala kovter in smo nesli v čistilnico in luftali in spet v čistilnico in spet luftali in šele tretjič iz čistilnice je vonj spuhtel.

Drugače pa ima JYSK perjaste povštre po 10-20€.

Opereš v stroju. Če nimaš sušilca, prosiš za uslugo nekoga, ki ga ima. Ali pa se v najbližji pralnici zmeniš samo za sušenje, tudi to se da.

pol pa res lepo “diši”..Če nimaš sušilca, je res najboljša varianta od @perjenica-

Vzglavnike s perja operem normalno v stroju, na 60 stopinj, tudi na občutljivo perilo ne dam, in posušim na soncu ali v sušilcu. Ne bi mogla imeti stvari, ki jih ne bi prala. Ko bom naslednjič kupila bom pa obvezno dala še dodatno prevleko čez in prala to prevleko.

Odgovor na objavo uporabnika
gehbger, 15.05.2022 ob 11:37

Vzglavnike s perja operem normalno v stroju, na 60 stopinj, tudi na občutljivo perilo ne dam, in posušim na soncu ali v sušilcu. Ne bi mogla imeti stvari, ki jih ne bi prala. Ko bom naslednjič kupila bom pa obvezno dala še dodatno prevleko čez in prala to prevleko.

Jaz imam dve prevleki, po nekaj letih pa sam zamenjam staro prevleko v novo, presipam perje v novo,  nikoli ne perem perja.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close