Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Kako omiliti slabost?

Kako omiliti slabost?

Rabim nasvet kako si pomagati pri slabosti. Pozna kdo kak trik? Noseča sem 10tednov. Konstantno mi je slabo. Slabost vstraja ne glede na to ali jem, pijem ali nič od tega. V službo se vozim z vlakom (1,5 ure v eno smer) in že zjutraj na vlaku bruham najmanj 1x -2x. Bruhanje se nadaljuje tudi v službi. Ker imam konstantno delo s strankami se je že zgodilo, da sem stranko pustila za pultom in hitela na wc v nasprotnem primeru bi verjetno pobruhala celo mizo in še stranko zraven. Sedaj imam že probleme s šefom… v zadnjih 3 tednih sem bila že dvakrat na zagovoru, češ, da tako ne gre. Da stranke ne smejo trpeti zaradi mojega stanja ampak žal nimam kaj storiti. Vedno sem hodila v službo in načeloma bolnišk nisem koristila, tako da mi je rekel naj grem na bolniško. O bolniški ginekolog noče niti slišati, češ, da to enkrat mine. Osebni zdravnik tudi ne, češ, da nekih težav si ne more izmisliti, da rabi mnenje ginekologa, čeprav bi šlo samo za nekaj dni. V službi mi je na zadnjem zagovoru bilo med vrsticami celo rečeno, da če ne bom nekaj ukrenila v tej smeri si lahko tudi iščem drugo službo. Dopusta mi pa ne more dati, ker imamo planiranega že za celo leto vnaprej in imam prvi prosti dan šele v začetku junija. En dan na leto, ki ga lahko koristimo po lastni izbiri sem pa koristila že za laboratorij po prvem pregledu, ker moram biti prej v službi in še to več kot 100 km stran kot pa naš laboratorij sploh začne delati.

Nimam pa veliko upanja, da bo slabost kaj kmalu prenehala, ker v prejšnji nosečnosti mi je bilo slabo do 22. tedna. Potem se ja pa nosečnost žal tragično končala in je prišlo do splava-poroda.

Če ima kdo kašno idejo kako omiliti to slabost bi se res priporočala. Vem, da enkrat mine ampak se bojim, da bom do takrat že brez službe. Pri slabosti mi pomaga počitek ampak le ta ni možen, ker sem dnevno odsotna min 12-14 ur zaradi službe.

Takoj zamenjaj ginekologa. Če te po prezgodnjem porodu oz. poznem splavu ne da na bolniško, je pač eden od psihopatov o katerih beremo po časopisih (pridejo ženske z napotnico za cr, pa jih matrajo z naravnim porodom, dokler otrok ne umre ali ima hude poškodbe, pa tista v Trbovljah, kjer sta umrla dvojčka). Pojdi na bolniško.

V prvi nosečnosti sem imela konstantne slabosti do 5. meseca, v drugi sem bruhala do porodne + slinjenje. Včasih so se dobile zapestnice proti slabosti, se mi zdi, da meni je malo pomagalo vseeno. Ne vem, preveri, kakšna hrana je najustreznejša zate, pobrskaj za izkušnjami drugih. Mi je žal, ker če si odsotna cel dan, se res ne moreš sredi dela kar umaknit in iti počivat. Morda te šef prestavi na kakšno drugo delovno mesto ali pa bolniška?

S tem se strinjam. 12-14 ur odsotnosti je res ogromno še brez nosečnosti.
Proti slabosti jej prepečenec po koščkih in ne pij tekočine zjutraj.

Najprej zamenjaj ginekologa. V takem stanju ne moreš delati. To ni človeško. Eno je, če te malo slabi in tu pa tam bruhaš, drugo pa je, da bruhaš večkrat na dan. Na prvem mesto sta zdaj ti in tvoj otrok, tvoje zdravje.
Želim ti, da slabost čimprej mine in da nosečnost srečno izpelješ do konca. Vse dobro!!!

Še to: zjutraj nekaj pojej, še preden vstaneš iz postelje. Meni je pomagala žlička sode bikarbone z vodo, ali pa Radenska ali kakšna druga gazirana pijača, da se mi je “sporignilo” in sem čutila olajšanje.

Pa kaksne zdravnike psihice imate to?? Saj gripa tudi mine, pa zlom noge tudi, a je to razlog da ne dobis bolniske?? Na bolnisko gres, ker ne mores delati (in ti zelo ocitno nisi v stanju opravljati svoje delo), ne pa zato ker ne mine…?? Poleg tega si se imela splav v 2.trimesecju, kar je dovolj za riticno nosecnost. Tudi jaz sem ga imela prvic v 17t i sem nasledjo nosecnost bila na bolniski do konca. Mi je tudi bilo slabo, ampak tudi brez tega bi dobila, na komisiji so mi vedno potrdili. Kaj sele par dni da si spocijes od slabosti. Poskusi se 1x razloziti gin. drugace pa menjaj. Ni vredno. Btw, delodajalec nosecnice NE SME odpustiti! Da ne bi kaj podpisovala!!

Če se nisi, poskusi ingver. Čaj si naredi za na pot, pa kandiran ingver, kake bombone. Pa colo pij da se ti zriga. Upam da boš kmalu boljše, čeprav to spada k nosečnosti in pač mine kadar mine..

Ko boš čisto dehidrirana, pa boš celo za hospitalizacijo dobra. Jaz sem bila v prvi nosečnosti na bolniški do konca ravno zaradi slabosti in bruhanja ter posledično dehidracije. Pa v bistvu sploh nisem veliko bruhala. Je bila pa muka piti, poleg tega pa sem proizvajala nenormalno količino nagravžne sline, ki sem jo bljuvala ven. Pojdi k zdravniku in malo potenciraj kolikokrat si bruhala. Dala boš vodo in tam se bo videlo, če si dehidrirana. Jaz sem potem hodila kar na urgenco, kjer so me sprejeli za tri dni in sem si malo opomogla. Čez čas pa jovo na novo. Pomagal pri meni pa je porod. Malenkost pa mcdonalds hrana, ki je ostala v zelodcu in po kateri sem lahko pila gazirano pijačo. Srečno!

Kakor je napisala moja predhodnica poskusi ingver. Tudi C vitamin pomaga. Meni so pomagali navadni pomarančni bomboni, ki sem jih imela kar pod pultom v službi. Ko ti naredi slabo, ga pojej. Srečno

Zapisu skoraj težko verjamem, ker dvomim, da taki ginekologi in tudi osebni zdravniki obstajajo. Plus, zaradi bruhanja te delodajalec tudi ne more na vrat na nos na cesto vreč, še manj pa med nosečnostjo.

Drugače pa, če greš ti do osebnega zdravnika (ne glede na nosečnost) in mu poveš, da bruhaš večkrat dnevno, ti mora dtr bolniško. Že zato, ker kot taka nisi sposobna opravljat svojega dela. Kot rečeno, nosečnost ne igra nobene vloge. Itak bolniško vedno daje osebni zdravnik, ne ginekolog.

Meni v prvi nosečnosti ni pomagalo čisto nič. Sem dobesedno prespala cel mesec, ker drugače ni šlo. Ponoči sem se zbudila in sem imela lih tolk časa da sem se nagnila iz postelje in bruhala.

Sedaj sem noseča polnih 8.tednov, na srečo mi ni tako fejst slabo. Ampak sem vseeno dobila bolniško za 3 dni, ko sem dr. povedala, da se počutim slabo.

Kot so že reklipred mano – zamenjaj oba – tako gin. kod osebnega zdravnika. Pa katera budala ne da bolniške, če nosečnica bruha. Pa kaj ste normalni, no? Že takoj jutri menjaj. Resno.

Ne vem no, ali ti svojima zdravnikoma res ne znas predstaviti svojega stanja, ali pa je v tej zgodbi nekaj za lase privlecenega…

Sicer pa kot ze napisano poskusi ingver, tudi doma si lahko naredis “ginger ale” in ga nosis s sabo (meni je to najbolj pomagalo) http://m.wikihow.com/Make-Ginger-Ale, imam pa osebno kar dobre izkusnje tudi z Antimetilom http://www.lekarnar.com/izdelki/antimetil-tablete.

Ce ti slabost sprozajo vonjave, najdi parfum ali etericno olje po katerem ti ni slabo oz ti zadeve olajsa (kaj z lavando, limono, verbeno, ingverjem) in ga nanasaj na zapestje na ca dve uri.
Poleg tega so nekatera zdravila proti slabosti dovoljena tudi v nosecnosti (npr Reglan), vendar se o tem najprej pomeni z ginekologom.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close