Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Kako olepšati sosedovo njivo

Kako olepšati sosedovo njivo

Sosed se že nekaj let ne ukvarja s svojo njivo, ki se je prav grdo zarastla. Nazadnje je pokosil predlani. Da je čuden, ni potrebno omenjati. Njiva pa kazi pogled in izgled okolice naše hiše.

Vse poletje sem nanjo metala vse koščice od sadja. V upanju, da bo kaj iz tega zraslo. Ampak tudi če bo, se bo to zgodilo v par letih in ne takoj.

Moje vprašanje je torej, kaj lahko vržem tja, da bo v enem letu zraslo in lepo izgledalo? Sončnice? Še kaj podobnega? Kdaj je najboljši čas?

Kako bo reagiral sosed me tudi malo ne skrbi.

Radioaktivne odpadke, pa bo kar bo.

Bolje bi bilo da bi “kaj vrgla nase” in se naročila k psihiatru. Lažje ti bo

Wow, res konstruktivni odgovori. Res mi ni jasno, zakaj bi kdo čutil potrebo po takšnem komentarju, kot sta zgornja dva.

Torej, katere rastline bi lahko hitro zrastle? Kakšna ideja? Bom res hvaležna.

Mešanico semen s travniškim cvetjem oziroma semena trave, ki so pomešana s travniškim cvetjem. Travniki s cvetjem zaradi pretirane košnje izginjajo in uboge čebele ostajajo brez paše.

Kaj naj vržem sosedovim čebelam, ki jih je nastavil prav pred našo hišo in mi hodijo na sadje in na cvetje ter ne maram, da letijo po mojem.

Za povrh sem še alergičen na čebelji pik.

Z njim se ne da pomeniti po človeško. Je tudi on ena hudobna žival.

Čebelam tudi radioaktivne odpadke. Preverjeno deluje.

Proti letečim čebelam je zelo uporaben C-RAM.

Tukaj si lahko pogledaš, kako deluje – YouTube

Kaj te pa moti moja njiva? Sem jo dal pač nekaj let počivat.

Če bi njiva lepo in pridno počivala, bi bilo vse ok. Težava je, ker je do 1 metra zaraščeno neko ščavje, ki tudi precej grdo izgleda, da ne omenjam, da se osat širi k vsem sosedom.

Prodam šivilni stroj Bagat.

Odgovor na objavo uporabnika
Stara ženička, 02.10.2021 ob 18:20

Prodam šivilni stroj Bagat.

???

Koliko pa je star ta sosed? Morda pa ne zmore več obdelovati njive! Ima potomce, sorodnike?

A je šiviljin?, 02.10.2021 ob 18:26

???

Pardon zatipkala sem se. Sem že stara, pa včeraj sem bila cepljena z Janssenom.

A mi je vrglo v I.

Žaba mi je umrla predvčerajšnjim. Koščice od grozdja je pojedla.

Vesel oče, 02.10.2021 ob 18:51

Koliko pa je star ta sosed? Morda pa ne zmore več obdelovati njive! Ima potomce, sorodnike?

Že precej star, tako kot jaz. Ga poznam, star je že, siv. Malo dementen.

Ima sina v ZDA, zdravi uboge na duhu.

Konopljo, raste ko hudič

posadi ali posej konopljo, ni nujno ta “pravo” in bo kmalu vse obraščeno. Potem bodo pa kar sami policaji prišli pokosit:).

Lastnica od zajca, 02.10.2021 ob 10:55

Sosed se že nekaj let ne ukvarja s svojo njivo, ki se je prav grdo zarastla. Nazadnje je pokosil predlani. Da je čuden, ni potrebno omenjati. Njiva pa kazi pogled in izgled okolice naše hiše.

Vse poletje sem nanjo metala vse koščice od sadja. V upanju, da bo kaj iz tega zraslo. Ampak tudi če bo, se bo to zgodilo v par letih in ne takoj.

Moje vprašanje je torej, kaj lahko vržem tja, da bo v enem letu zraslo in lepo izgledalo? Sončnice? Še kaj podobnega? Kdaj je najboljši čas?

Kako bo reagiral sosed me tudi malo ne skrbi.

https://www.google.com/amp/s/zurnal24.si/amp/slovenija/astronomske-kazni-za-nepokoseno-travo-348821

Kazen še vsakega spametuje. Pošlji v dom zahtevo, da uredijo preko skrbnika tvojega soseda nujno vzdrževanje zemljišča ali naj ti ga dajo v upravljanje in ti išči brezplačen najem. Če je skrbnik osebe občina, so tudi skrbniki premoženja. Naj še kaj naredijo s tem, ne samo drago prodajo, ko bo stric obrnil pete.

Že zdavnaj sem ugotovila, da bi imela z raznimi prijavami bistveno več dela in sitnosti, kot če uspem del, ki me moti, rešiti sama. No, ali pa me ne moti dovolj za prijavo. Ni bistveno.

Konoplja. Prava je sicer zabavna ideja, samo, se mi zdi neumno, da tvegam, da me dobijo. Pa tudi ne vem, kje bi dobila seme. Industrijska se bojim, da ne bi niti pokukala iz tega ščavja. Travnisko cvetje pa nima šans sploh.

Še kakšna ideja? Sem precej ne talentirana za vrtnarjenje, ampak zagotovo med vami je kdo, ki mi lahko da pameten nasvet!

Kolikor vem, topinambur zraste tudi 2-3 metre v višino. Posadi ga v črti z vašo parcelo. Kasneje se bo razrasel sam.

Svojo parcelo ogradi z visokim zidom in ne boš gledala, pa še neželjeno se ne bo širilo k vam. Ja vem, lažje rečt kot naredit. Konoplja je res dobra ideja. Še diši:)

Če je sosed star, zakaj se pa vi ne ponudite, da mu pokosite? Kot znak dobrega sosedskega odnosa;)

Semena konoplje. Bo hitro sam pokosil, če ne mu bodo pa drugi.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close