Kako olepšati sosedovo njivo
Sosed se že nekaj let ne ukvarja s svojo njivo, ki se je prav grdo zarastla. Nazadnje je pokosil predlani. Da je čuden, ni potrebno omenjati. Njiva pa kazi pogled in izgled okolice naše hiše.
Vse poletje sem nanjo metala vse koščice od sadja. V upanju, da bo kaj iz tega zraslo. Ampak tudi če bo, se bo to zgodilo v par letih in ne takoj.
Moje vprašanje je torej, kaj lahko vržem tja, da bo v enem letu zraslo in lepo izgledalo? Sončnice? Še kaj podobnega? Kdaj je najboljši čas?
Kako bo reagiral sosed me tudi malo ne skrbi.
Lastnica od zajca, 02.10.2021 ob 10:55
Sosed se že nekaj let ne ukvarja s svojo njivo, ki se je prav grdo zarastla. Nazadnje je pokosil predlani. Da je čuden, ni potrebno omenjati. Njiva pa kazi pogled in izgled okolice naše hiše.
Vse poletje sem nanjo metala vse koščice od sadja. V upanju, da bo kaj iz tega zraslo. Ampak tudi če bo, se bo to zgodilo v par letih in ne takoj.
Moje vprašanje je torej, kaj lahko vržem tja, da bo v enem letu zraslo in lepo izgledalo? Sončnice? Še kaj podobnega? Kdaj je najboljši čas?
Kako bo reagiral sosed me tudi malo ne skrbi.
https://www.google.com/amp/s/zurnal24.si/amp/slovenija/astronomske-kazni-za-nepokoseno-travo-348821
Kazen še vsakega spametuje. Pošlji v dom zahtevo, da uredijo preko skrbnika tvojega soseda nujno vzdrževanje zemljišča ali naj ti ga dajo v upravljanje in ti išči brezplačen najem. Če je skrbnik osebe občina, so tudi skrbniki premoženja. Naj še kaj naredijo s tem, ne samo drago prodajo, ko bo stric obrnil pete.
Že zdavnaj sem ugotovila, da bi imela z raznimi prijavami bistveno več dela in sitnosti, kot če uspem del, ki me moti, rešiti sama. No, ali pa me ne moti dovolj za prijavo. Ni bistveno.
-
Konoplja. Prava je sicer zabavna ideja, samo, se mi zdi neumno, da tvegam, da me dobijo. Pa tudi ne vem, kje bi dobila seme. Industrijska se bojim, da ne bi niti pokukala iz tega ščavja. Travnisko cvetje pa nima šans sploh.
Še kakšna ideja? Sem precej ne talentirana za vrtnarjenje, ampak zagotovo med vami je kdo, ki mi lahko da pameten nasvet!
Forum je zaprt za komentiranje.