Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika kako okrasite torto

kako okrasite torto

ponavadi okrasim samo s svežim sadjem in smetano, zadnjič pa sem kupila ene kao barve za pisat po torti (avstrijski proizvajalec, v merkatorju), pa so se preveč zlivale, čeprav sem jih imela prej v hladilniku, tako da nisem mogla nič lepega napisat/narisat. nastal mi je en zmazek, tako da sem vrhnjo plast delala še 1x samo s smetano:(
kaj kupite za pisat po torti, da se obnese? in kje to kupite? ker v mercat. so imeli takrat samo te barve, kot rečeno zanič.
pa še to, za tiste bolj izkušene, kako naredite tiste lepe rožice, a je za to treba bit že pravi umetnik?
upam, da mi kaj pomagate.

---------- le vent nous portera...

Da nisi kupila barv, ki se mešajo v npr. marcipan. Kajti jaz sem padla na tako foro. Nisem dovolj natančno prebrala napisa na škatli in kupila barve za mešanje v razne mase, da postanejo barvne. Bile so 4 v škatli in precej tekoče…. Naslednjič sem v trgovini videla škatlico od pravih barv, ki je bila zelo podobna tej, ki sem jo kupila jaz:))).

trarara

Ravnokar naredila skutno torto z gozdnimi sadeži. Na smetano na vrhu sem iz borovničk napisala številko let. Njami. Mamo srečo, ker imamo poletne otroke, poleg veliko možnosti za piknike, še najboljši sadeži za sadne torte.

ja res je obstajajo dvoje barve, ene lahko zmešaš s smetano (sem enkrat ta mali napravla Fifi na torto), te so tekoče in tiste za pisat, so pa bolj goste in nikol nisem imela znjimi težav, samo na začetku mal stisneš ven v en papirček, če se slučajno na vrhu napravi tekočina.
Sicer pa tekoča čokolada in res mala luknjica na vrečki in se da tud pisat.

Meni ta pisala nikoli niso bila všeč. Najlepše se piše z Nuttelo sobne temperature, ki se tudi potem v hladilniku lepo strdi in napis ostane, kot je bil.

*********************************************************************** http://galerija.over.net/main.php/v/ustvarjanje/Vladka+K/

VSE TE PISANE BARVE VSEBUJEJO EN KUP UMETNIH BARVIL, KONZERVANSOV, SREDSTEV ZA STRJEVANJE IPD. STRUPE! Vzemi si za vzgled tiste mamice, ki torto okrasijo s sadjem, čokolado ali smetano

hvala vsem za odg. očitno sem res zamešala tiste barve. če ne bom pa kar z nutelo napisala na belo smetano, saj bo itak torta nutela:)

pa še malo positnarim za “tudi”: če bi bile barve za torto tako zelo strupene, jih ne bi prodajali na oddelku živil. saj jih ne rabim par kg, ampak za nekaj črk. če delam sadno torto, pa okrasim s sadjem, tudi to sem napisala.

sicer pa jagode in čokolada, dobra kombinacija. mogoče bom številko napisala z jagodami, napis pa z nutelo… zdaj se mi pa že sline cedijo:)

danes je na tržišču že cel kup takšne hrane z ogromno e-ji, proizvaja in prodaja se pa zaradi finančnih razlogov

od kakšnega e-ja kdaj pa kdaj me pa res ne bo pobralo. potem lahko kar neham dihat:)

hja, to pa ne morš za ziher vedet-kot pri zdravilu, ki so ga veselo predpisovali nosečnicam in so ga po tem, ko so le te začele rojevat otroke brez udov, prepovedali…

božemili, kako lahko primerjaš kaj takega?!
glej pri tanč temo o aditivih, jaz se strinjam z njo, da je najbolje uporabljat zdravo pamet, ki ti ja pove, česa ne. sicer pa jaz tebe prav gotovo ne silim, da kupiš karkoli od e-jev, kajne?
in še vedno sem mnenja, da od parih črk na torti, napisanih z e-ji, ne bo nikogar pobralo. je veliko bolj zdravo kot pa kupiti celo narejeno torto, polno e-jev. in številko bom napisala z jagodami, to bo lepo:))

božemili, kako lahko primerjaš kaj takega?!
glej pri tanč temo o aditivih, jaz se strinjam z njo, da je najbolje uporabljat zdravo pamet, ki ti ja pove, česa ne. sicer pa jaz tebe prav gotovo ne silim, da kupiš karkoli od e-jev, kajne?
in še vedno sem mnenja, da od parih črk na torti, napisanih z e-ji, ne bo nikogar pobralo. je veliko bolj zdravo kot pa kupiti celo narejeno torto, polno e-jev. in številko bom napisala z jagodami, to bo lepo:))[/quote]
glej, e-jev je vsepovsod malo morje; nekaterim se ne morš izognit, drugim se lahko; zakaj se nebi izognila tem, ki se lahko?
in torta z jagodami bo res dobra
škoda da se ne poznama, he,he, ker si mi napravla lušte

in da še odgovorim zakaj takšna primerjeva; danes gre vsaka zadeva vse preveč hitro na tržišče, brez da bi bile opravljene raziskave, ali je to zdravju koristno ali škodljivo, pa naj gre za prehrambene artikle, zdravila, igrače ipd., in ko se po nekaj časa začnejo pojavljati problemi pa kar umaknejo iz prodaje, ker končno ugotovijo, da so izdelki škodljivi…
in glej to čudo: do takrat pa so vsi verjeli, da so zdravi in ne škodijo

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close