Najdi forum

Splash Forum Arhiv Računalništvo, telefonija, internet in televizija kako odstraniti nortona 2005

kako odstraniti nortona 2005

Zanima me kako naj odstranim nortona 2005? Kajti imam namen instalirati nov antivirusni program BitDefender 9 Professional Plus (upam da je ta vredu – za uporabnike siola zastonj).

Torej je dovolj da grem v nadzorno ploščo ter odstranim vse kar je od symantec corporation?

Za norton 2004 je bilo dovolj.Za 2005 pa ne vem ker ga nisem nikoli uporabljal ker se mi zdi bolj uporaben BirDefender

Lp.

Ja, vse te komponente. Potem pa še reset in ročno še pobriši direktorije…

Lp, Max

Kako naj pa še ročno najdem direktorije? Kje naj jih iščem?? Pač se ne spoznam najboljš na to

Poglej v direktorij C:\Program Files\Norton… in v C:\Program Files\Common Files\Norton… in mogoče še v C:\Documents and Settings\XXX\Application Data\Norton…

Lp, Max

Imel sem podobne težave.
Ker tudi nisem mojster nisem rinil v program files, saj lahko tam marsikaj pobrišeš, če res točno ne veš kaj je kaj.
Windowsi si namreč nekaj po zaslugi Nortona nekaj zapomnijo, in ne gre naložit nič drugega. Tudi pri meni ni šlo, niti novejša verzija Nortona.
Pa mi je kolega rekel ali format C ali pa reg cleaner.
Downloadal sem reg cleaner in tam odkljukal vse od Nortona. Vendar POZOR!!! Norton je tam zabeležen ko SYMANTEC. Poizkusi, meni je uspelo.
Ta reg cleaner pa ti pride prav tudi pri preizkusnih programih, katerih rač. ne dovoli ponovno naložiit, če pa jih z reg. cleanerjem odsraniš ni težav.
Ker nisem stručko, saj tudi jaz marsikaj tu vprašam, počakaj še za kak nasvet v zvezi tega.

Raje neumno vprašam, kot pa naredim neumnost.

Zaradi tega mounty, ti pa res ni treba formatirat mlinčka. Treba se je le malo potrudit. Norton zna bit pri odstranjevanju malo muhast, sploh, če ga ne znaš pravilno odstranit. Btw, je instalacija lažja.. :)))

@ vremenko

Če ne veš (točno) kje se nahajajo Nortonovi direktoriji, jih poišči:

Start -> Iskanje -> Vse datoteke in mape -> v zgornje okence vpiši Norton (potegni drsnik dol in daj tam v vse kvadratke kljukice, če jih ni) -> Išči.
Kar najde izbriši. Potem še enkrat ponovi vajo in vpiši v okence Symantec.
Najdeno izbriši.

Drugače pa je pri Nortonu pravilo, da se ga briše iz Nadzorne plošče in sicer najprej Norton AV ali Norton System Works (ali karkoli že je), potem LiveReg, nato še LiveUpdate in ostalo – ponavadi ostalo sam pobriše.

Da pa boš ziher, da si ga odstranil, ponovi postopek iskanja še v varnem načinu. Včasih se še kaj najde… In mapo Temp tudi izprazni.

Lp, Lady L

Ok hvala lady. Vse življenje se učimo, prej pa nisem nič slabe vere učil. Zato sem zaključil tako kot sem.

Raje neumno vprašam, kot pa naredim neumnost.

Saj nisem imela v mislih, da si krivo vero učil. :))) Odgovorila sem tebi osebno, kar se je tikalo formatiranja zaradi Nortona. Boš vedel za drugič 😉

Pišem pa tisto, kar vem in sem se naučila iz lastnih izkušenj in rokovanja z Nortonom, ter posledično njegovimi muhami in hakeljci.

Lp, Lady L

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close