Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Kako odstraniti madež smole?

Kako odstraniti madež smole?

Prosim za nasvet kako odstraniti smolo iz oblačil. Žal sem preden sem ugotovila da imam na najljubših hlačah smolo le te že oprala na 40 stopinj. Ali je zdaj sploh še možno rešiti te hlače.

Hvala za nasvete.

Lp,

Daya

Nekatere ženske pravijo, da daš najprej oblačila v zmrzovalnik, ko pa so zmrznjena pa položiš preko smole nek kos blaga in likaš preko. Baje se tako odstrani, čeprav sama tega nisem še nikoli poskusila.
Mogoče pa imajo prav??!

Madeže odstrani z Venish milom ali gelom,ravnaj se po navodilih,ki so predpisana.

.. po moje Venish ne bo učinkovit pri odstranjevanju smole. sama sem jo že spravila s hlač, tako da sem jih polikala z zelo vročim likalnikom preko časopisnega papirja, ki je vpil “razgreto” smolo. ker pa so hlače že oprane, ne vem…. jaz bi na tvojem mestu vprašala v čistiilnici, mene so že velikokrat rešili.

Hm, baje deluje malo olja – margarine na madež, da raztopi smolo. (Vsaj meni je ratalo tako spraviti smolo borovcev iz kopalk). Samo malo pokapaš in potem drgnes, da se raztopi. Ne vem pa, na katerih materialih to deluje in kje ne deluje…

Jaz sem jo odpravila z mastno kremo za roke (Nivea, Solea,…)

delovne obleke vem da mama očetu pere kar v pralnem stroju in gre vse dol. sam samo pri 40 stopinj ne gre dol. jst ti svetujem da preden kaj storiš če bi rada obržala hlače, raje jih nesi v čistilnico. če boš jih likala ali s čim čistila, se ti smola sam zapeče v blago in potem niti v čistilnici ne bo več pomoči.

lp

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close