kako odstranit z lasišča gnide
Najprej nasprejaj s paranitom,potem po napisanem času operi s paranit šamponom za lažje odstranjevanje gnid.Pozor,šampon je namenjen izključno za lažje izčesavanje gnid,ne pomomori jih in ne pobije uši,to stori sprej. Je pa sprej v kombinaciji s šamponom izredno učinkovit,čeprav kar drag način odstranjevanja…
Aha,še tole,razne poceni variante šamponov,med njimi tudi Nix,so postale neučinkovite,lahko kupite tudi električni glavnik,ki 100{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} scvre uš in gnido,vsako posebej. Vse pa zahteva čas…Pa po hiši močno pomit,posesat,posteljnino in obleke prekuhat,kar se ne da v vrečo in v zamrzovalnik za 2 tedna…Nepozabite na glavnike,krtače…In odpravljajte uši z glav vsi člani družine…
V lekarni se dobi zelo dober šampon žal se ne morem spomniti imela, vendar bodo one že vedele. Nikakor ni rešte, da se postrižemo (jaz vem, da svojih las ne dam predolgo sem čakala, da bodo zrasle ampak bi lasje večkrat omila s šamponom, razčesavala in seveda razkužila stanovanje. Res da to ni čez noč in je zoprna zadeva, je pa rešljiva.
uporabili smo šampon nik, zraven je zelo gosti glavniček, z njim smo česali lase celo večnost, se mi zdi, da odstarnitev gnid traja v neskončnost, problem pa je, če imajo uši tudi drugi otroci pred blokom, pa tega sploh ne vejo ali ne povejo, ko uši že imajo, se jih je pa sploh težko znebiti, sploh će nismo 100 procentno dosledni pri pregeledu lasišča
Učinkovit recept:
Lase smo oprali najprej s pedilinom (še na morju), nato pa z aesculo gelom (pustiš kar dolgo na glavi, in uši proti temu še niso razvile rezistence, preverjeno deluje).
Potem: imamo električni glavniček “robbie kid”, včasih ga je delala znamka Epilady – nimam pojma ali se še dobi – no, ta scvre vsako gnido ali uš, ki mu pride pod zobe. Sem našla v spletni rlakarni, dobi se robi comb pro –
http://www.lekarnar.com/izdelki/robi-comb-pro-elektronski-glavnik
Prečesavamo se vsak dan dvakrat, vsi – če bi slučajno katera uš prilezla še od kje. Presesali in pre-biokill-ali smo vse – kavč, tepih, avto …. Pliškote zaprli v vreče za en mesec. Oprali vso posteljino in vse perilo, ki je bilo v rabi.
Še psa smo zaščitili s frontlineom, da, če bi katera zatavala nanj, bi zagotovo poginila.
Po mojem smo se jih za zdaj znebili, večja težava je, da nimam pojma, od kje smo jih sploh dobili – in da se ponavadi jeseni pojavijo v šolah in da se zadeva jeseni spet lahko ponovi …
Dve zmoti:
– električni glavniček pobije samo uši, ne pa gnid,
– naglavna uš živi izključno na človeških glavah (in ne na živalih).
Nasvet:
– na ameriških internetnih forumih ljudje pripovedujejo, kako so se uspešno znebili uši na naraven način (kis, sol, čebulin sok, olivno olje). Vtipkajte “home recipe lice” in čudili se boste.
Gnide na vsak način trite še z nohti, eno po eno; če spregledate dve, ste spet na začetku.
Forum je zaprt za komentiranje.