kako od turčije do pakistana
ena varianta je, da greš iz kitajske, startas pa proti stanom iz kaskarja
nisem prepricana, da je meja tajikistan – pakistan sploh delujoča -definitivno boš imel tudi tezave s mejo pakistan – kitajska, ki je odprta samo od okoli 15.5. – 15.10. pa se ta datum je skrajno nezanesljiv, ker je vse odvisno od snega
najboljše je, da skočiš za kaknšne tri dni na lonely planet thorn tree forum in pogledas vse variante in tudi tam kaj vprašaš
verjamem pa v to, da si si našel eno bolj težkih poti – upam, da boš imel dovolj časa za vse
ja, saj ravno se nagibam k temu, da bi tako obrnil stvari – da bi letel v Bankok recimo pa potem čez Burmo počasi nazaj, ker nekje aprila je pa v stanih tudi že neka bolj človeška temperatura. Tudi s Kitajske bi bilo res super, je pa tko kot praviš, časovno verjetno preveč zahtevno. Jz sm planiral nekje pol leta, to pa pitaj tita če bi šlo – mislim šlo bi, samo potem bi samo šibal to pa nima nikakršnega smisla. Ej, hvala za tipe!
ja seveda z veseljem sprejmem ponudbo – daj poemajlaj me po primoz.vidmar@ice.si pa se zmeniva a?
če boš želel ostati v katerikoli državi dlje kot 2 tedna ali pa imaš željo, da bi se oddaljil iz glavnih mest, potem ti toplo priporočam, da si nabaviš LP kar za vsako državo posebej, kupiš jih lahko tudi na poti in potem prodaš starega in dobiš novega, v hostlih ali knjigarnah (razen v iranu, kjer obstaja samo iranski, za 5 dolarjev, hihi juhu!)
drugače je ta, kathmandu-istanbul OK, za pridobit hitre info, ampak za potovat izven večjih krajev je pa brez veze – no, to so moje izkušnje
majka napisal:
> … priporočam, da si nabaviš LP kar za vsako državo posebej, kupiš
> jih lahko tudi na poti in potem prodaš starega in dobiš novega,
> v hostlih ali knjigarnah (razen v iranu, kjer obstaja samo
> iranski, za 5 dolarjev, hihi juhu!)
Kako pa to misliiš, prodaš starega in kupiš novega v hostlih ali knjigarnah?? V hostlih ali knjigarnah v vseh teh državah lahko in kupuješ in prodajaš LP-ete?
No za Iran pa vem da je ful poceni, ker je kopija! Malo slabše barve tiskanja, drugače pa popolnoma enak originalu:)) Ga mam doma in me je v Iranu stal se precej manj od 5 $ !!!
Po mojih izkušnjah so LP običajno itak totalen džank – zapisi so ponavadi vsaj par let stari, vedno te prestrašijo in te opozarjajo na situacije, ki jih potem nikdar ne vidiš, birte kjer naj bi bilo dobro za jest in za pit pa mrgolijo od popotnikov, ki ima vsak v svojem naročju svoj LP. Vse kar je, je opis zgodovine, to pa itak dobiš s prvim pogovorm angleško govorečega domačina – pa še kakšno sočno ti zraven pove. Se pa prejej bolj sigurnega počutiš to je pa tudi res – pa še mapo imaš zraven in zemljevidi znajo biti pa včasih resen problem. Če ima kdo kakšno lepo zbirko zemljevidov s tega območja se izjemno toplo pritroštavam 🙂
če želiš priti iz turčije v indijo, rabiš vsaj 4 LP (ce seveda nimas tistega istanbul – kathmandu, ki je dosti brez veze, ce rabis za pot vec kot mesec in ce zelis malo naokoli). ker hoces seveda imeti cimlazji ruzak, si seveda ne bos kupil vseh knjig kar doma. najbolj popularno in najlepse izvedljivo je, da si na koncu države, npr. turcije skopiras tistih malo strani, ki jih morebiti se rabis o turciji in zamenjas knjigo s kom, ki je pravkar prisel recimo iz irana. tako dobis knjigo, ki te je prisla veliko manj, kot bi te prisel original, pa se kaksen dober hostel imas podcrtan zraven.
ce ne srecas trevelerjev, potem se pozanimas v hostlih, ki imajo kar svoje velike knjiznice teh LPjev. Tam je popularno, da das eno knjigo V knjiznico in eno lahko vzames IZ nje. No, vcasih res dobis kaksnega starega, npr. jaz sem dobila v Dugibayazytu, na koncu turcije, zadnje mesto, LP od pakistana, ki je bil iz leta 1996. Vseeno prav pride… V iranu namrec ne tiskajo drugega kot LP od irana… na meji med pakistanom in indijo, na pakistanski strani, je pravzaprav tocno pred mejo kar stojnica, knjiznica, kjer prodajajo svasta. Tam lahko kupis prav vse LPje od celega sveta. Tudi slovenijo so mi ponujali…. Tako da, JA, super je menjava… in deluje.
Kar se tice samega LPja. Sem ga skoz nosila s seboj, ker je imel super zemljevide in narisane destinacije – veleposlanistva, vize… vsekakor dobre informacije. Se najboljse pa pride, ko se hoces izognit turistom, potem pac ne gres v hotele, ki so omenjeni v LPju in tako bos zihr na lovu za pustolovscine…:))
Forum je zaprt za komentiranje.