Kako ocistiti preprogo?
Imam doma veliko preprogo, ki je ne morem zlahka spraviti ven ali odnesti kam na ciscenje pa tudi nebi rada zapravljala velike denarje, da klicem razne servise da mi scistijo. Zanima me ali obstaja kaksen domaci nacin, da scistim madez iz preproge? Probala sem z parnim cistilcom ni pomagalo, soda tudi ni potegnila ven nimam ideje kako bi se lotila tega..
Preproga, 20.10.2021 ob 10:26
Imam doma veliko preprogo, ki je ne morem zlahka spraviti ven ali odnesti kam na ciscenje pa tudi nebi rada zapravljala velike denarje, da klicem razne servise da mi scistijo. Zanima me ali obstaja kaksen domaci nacin, da scistim madez iz preproge? Probala sem z parnim cistilcom ni pomagalo, soda tudi ni potegnila ven nimam ideje kako bi se lotila tega..
Z vapom, ce ga imas
Preprogo najprej dobro posesam, nato jo prešpricam z razredčenim alkoholnim kisom. Če je kje kakšen madež, še malo pošpricam z razmaščevalcem ali kakšnim drugim čistilom (lahko je tudi sredstvo za pomivanje posode) in zdrgnem s krtačko. Nato preprogo obesim na ograjo, da se dodobra posuši. To pa vedno delam poleti ali spomladi, ko je toplo, sončno, vetrovno vreme. Čeprav živimo na vasi in imamo direkten vhod v hišo, nimam nobene preproge zapackane.
Lahko naročiš globinsko čiščenje za preproge – servis, ali pa si kupi/izposodi aparat za čiščenje. Jaz imam od bissell in je super za kavč /jogije in madeže na preprogah. Lahko tudi celo preprogo očistiš, ampak ti kar vzame čas. Delajo pa tudi pokončne prav za preproge. Moj je manjši in je za vse oblazinjene stvari.
Forum je zaprt za komentiranje.