Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Kako očistite tuš kabino?

Kako očistite tuš kabino?

Kako se lotite, postopek? Kolikokrat jo čistite?

Tudi meni najbolj mučno opravilo. Nikoli več steklene tuš kabine! Čistim jo po potrebi, ko je že precej flekasto steklo. Pošpricam steklo s čistilom za kamen, zdrgnem z grobim delom gobice, sperem, pošpricam s čistilom za steklo, sperem in obrišem. Vem, da bo tak način sčasoma poškodoval steklo, a mi je vseeno, ker je to edini način, da se kabina res očisti, in itak tega steklenega hudiča ne mislim imeti še 20 let.

Naslednjič obvezno “zidana” kabina in brez kakršnega koli stekla.

Odgovor na objavo uporabnika
bojana2222, 20.01.2022 ob 20:27

Tudi meni najbolj mučno opravilo. Nikoli več steklene tuš kabine! Čistim jo po potrebi, ko je že precej flekasto steklo. Pošpricam steklo s čistilom za kamen, zdrgnem z grobim delom gobice, sperem, pošpricam s čistilom za steklo, sperem in obrišem. Vem, da bo tak način sčasoma poškodoval steklo, a mi je vseeno, ker je to edini način, da se kabina res očisti, in itak tega steklenega hudiča ne mislim imeti še 20 let.

Naslednjič obvezno “zidana” kabina in brez kakršnega koli stekla.

JOj babe nc ne znate no

Alkoholni kis pa spucat,potem pa se cez premaze s snovjo proti vodnem kamnu. Vmerkurju se kupi. In se en cajt ne prijema voda gor.

Tko pri meni se spuce pa kr en cajt se voda ne prijema.

Tudi sama fantaziram o tuš kabini, ki je zidana in brez vrat, da greš sam noter, tisto ni za čistit nič, je pa res, da je treba mal več prostora, da ne voda šprica po celi kopalnici.

Mojemu že lep čas težim, da zbereva denar in se za vedno znebiva steklene tuš kabine!!

Tisto, da se voda ne prijema, je bolj lari fari. Jaz s steklom niti nimam težav. 1x tedensko spucam s čistilom za kamen, potem s tisim od Kolpe proti prijemanju vode, potem pa po vsakem tuširanju s tisto gumo za pucanje šip, steklo osušiš. Mene bolj robovi tuš kabineoz silikon hebe. Kako pa to pucate pa da sčasoma ne rata rumeno?

Zdravko55, 20.01.2022 ob 20:46

JOj babe nc ne znate no

Alkoholni kis pa spucat,potem pa se cez premaze s snovjo proti vodnem kamnu. Vmerkurju se kupi. In se en cajt ne prijema voda gor.

Tko pri meni se spuce pa kr en cajt se voda ne prijema.

Probala, ne deluje. Par dni mogoče dlje drži kot moj sistem, potem pa spet isto.

ZIDANA kabina je ključ 🙂

Bravo!!! Nikoli več steklene tuš kabine! Poskusila že vse živo, od kisa, čistil, pomaga ne nič! Šipe so grde in flekaste. Povrh vsega moraš biti še slečen, ko pucaš, pozimi te zebe kot psa! Tako sem jezna na te grde šipe, da jih bi najrajši z batom razbila.

abrv, 20.01.2022 ob 21:46

Bravo!!! Nikoli več steklene tuš kabine! Poskusila že vse živo, od kisa, čistil, pomaga ne nič! Šipe so grde in flekaste. Povrh vsega moraš biti še slečen, ko pucaš, pozimi te zebe kot psa! Tako sem jezna na te grde šipe, da jih bi najrajši z batom razbila.

in da to še ni dovolj, obvezno zakomplicirajo robove teh tuš kabin, da se povsod prijemlje umazanija gor in da je extra težko pucati + silikon, na katerega se vse prime, spucati ga je pa nemogoče

Našpricam s čistilom proti vodnemu kamnu, z gobico razmažem peno po celotni površini, nato pustim in ta čas počnem kaj drugega, čez recimo 20 minut pa samo splaknem in obrišem do suhega. Je pa res, da je kabina nova in da jo od začetka čistim vsak teden.

Kako doseči, da silikon ne postane oranžen, moram pa tudi jaz še odkriti.

Najina je čista očistiva jo z kolpasanom enkrat na pol leta, po vsakem tuširanju pa steklo in ploščice zbriševa s suho krpo in je vedno lepa, tudi drugi sprašujejo kakšno steklo imava, čist tako kot običajno.

ni mi jasno644, 20.01.2022 ob 21:59

Najina je čista očistiva jo z kolpasanom enkrat na pol leta, po vsakem tuširanju pa steklo in ploščice zbriševa s suho krpo in je vedno lepa, tudi drugi sprašujejo kakšno steklo imava, čist tako kot običajno.

Tako, če se pobriše po tuširanju, se vodni kamen  ne nabira, ampak  tudi meni se včasih ne da.

Imam činčila steklo. Se vodni kamen ne vidi, očistim vsake pol leta s čistilom za vodni kamen in sperem.

Ne razumem zakaj si navlečete neka prozorna stekla in nato vse zaflekano, ko pa je rešitev tako blizu.

In za to smo potrebovali 10 postov in samo en uporabnik ve kako ostane steklo čisto, kljub temu da to svetujejo vsi.

Po vsaki uporabi moraš steklo obrisati, enkrat letno obnoviš vodni sloj in to je to. Nobenih čistil, kisa itd.

Kamal, 21.01.2022 ob 09:08

In za to smo potrebovali 10 postov in samo en uporabnik ve kako ostane steklo čisto, kljub temu da to svetujejo vsi.

Po vsaki uporabi moraš steklo obrisati, enkrat letno obnoviš vodni sloj in to je to. Nobenih čistil, kisa itd.

Z možem kabino očistiva, otroci pa po tuširanju ne brišejo do suhega.

Nekaj časa sva se jezila, a brez učinka. Pač imajo motno steklo.

Temeljito tudi čistijo, 1-krat tedensko.

bojana2222, 20.01.2022 ob 21:01

Probala, ne deluje. Par dni mogoče dlje drži kot moj sistem, potem pa spet isto.

ZIDANA kabina je ključ 🙂

Med zidano in stekleno kabino je le ta razlika, da se kamen in umazanija na zidani manj opazita.

Jaz imam stekleno, čisti jo pa najeta snažilka 1x na teden.

Senza736, 20.01.2022 ob 21:53

Našpricam s čistilom proti vodnemu kamnu, z gobico razmažem peno po celotni površini, nato pustim in ta čas počnem kaj drugega, čez recimo 20 minut pa samo splaknem in obrišem do suhega. Je pa res, da je kabina nova in da jo od začetka čistim vsak teden.

Kako doseči, da silikon ne postane oranžen, moram pa tudi jaz še odkriti.

Za tesnenje kabine ne uporabiš silikona, ampak Kent-ovo navtično tesnilno maso. Oranžne sledi so sicer posledica alg v vodi.

Na youtubu sem naletela na tale posnetek ali ima katera izkušnje in ali dejansko pomaga, da je lažje spucat ta nadležen kamen s stekla tuš kabine?

Še video ups 🙂

Nevem zakaj noče dati videa gor, keri smotani :/

Gledala sem izdelek Nasiol HomeShine

Problem sem rešila tako, da sem na zunanji strani nalepila motno folijo. Super. Zgleda dokaj čedno. Prej sem se mučila in mučila, pa ni nič pomagalo. Par let so stekla lepa, potem pa jih vodni kamen razžre kljub rednemu čiščenju. Imamo pa stekleno tuš kabino 10 let.

Pi vsakem tuširanju jo obrišem. Enkrat na teden pa jo očistim s čistilom za kopalnice.

Imam plastično kabino. Ravno ta vikend sem odvila oboje vrata in potem počistila precej lažje in bolj temeljito kot, če so vrata gor. Tisto oranžno umazanijo po silikonu sem drgnila kar z nožkom. Črnih plesnivih flekov po silikonu se ne da zdrgniti, jih bom prebarvala z belo barvo. Fuge se fino sčistijo s parnim čistilnikom. Ostalo pa z nekim čistilom za vodni kamen. Kako sneti vrata – steklena so ponavadi na vzmet in se jih samo dvigne, plastična so na šraufe.

Imam motno steklo. Se sploh ne opazi. Čistim 1x tedensko al s kisom ali pač čistilom za kopalnico.

Mene nervira umazanija pri vodilih. Polno mini robov, umazanija pri koleščkih in stikih kabine s ploščicami. Kljub čiščenju na pol leta rata črno od plesni.

Pomaga nič ne redno čiščenje, ne parni čistilec, ne zobna ščetka,… Zato pač 2-3x na leto našpricam s tistim ceresitom proti plesni.

Sicer je kabina stara 10 let. Prvi dve leti je bilo v redu, potem se je začelo. Žal je nemogoče imeti zidano ali kakorkoli drugače, ker je kopalnica mikro majhna.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close