Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Kako obnoviti angleščino – govor, pisanje

Kako obnoviti angleščino – govor, pisanje

Zadnje čase se morala parkrat uporabit angleščino in sem ugotovila, da sem totalno zanič.

Razumevanje mi gre, ko moram kaj povedat, komaj kaj spackam skupaj.

Vedno sem le brala kaj v angleščini, mogoče poslušala kak film, to pa je to. Nisem pa nič govorila. Ok, na dopustu že kaj, ampak to vprašaš za kako ceno, rezerviraš sobo in to je to. Nič posebnega.

Imate idejo kako se tekoče naučiti govoriti? Najbolje bi bilo seveda it v VB it delat in pač med njimi živet. Samo pač to ni ravno enostavno izvedljivo.

S kom naj čvekam angleško?

Ima kdo izkušnje s tečaji konverzacije v angleščini? Se to obnese?

Samo razumevanje bi rekla, da sem nivo B2/C1. Bralno razumevanje bistveno boljše kot slušno razumevanje.

Pisanje, govor pa zelo, zelo slabo :(. Razmišljam o tečaju konverzacije.

Monovci pojma nimajo o tujih jezikih, zato ne pričakovat nasvetov.

Drugače pa ja, tudi jaz iščem podobno varianto.

Imaš kar nekaj strani za jezikovno izmenjavo. Ti pomagaš pri učenju slovenščine, druga stran tebi pri angleščini. Preko skype običajno.

Lahko si pa tudi učitelja najameš online iz tujine. Te bo ceneje prišlo kot pri nas tečaj. Pa ti da naloge, govoriš in te popravlja, ena na ena. Jaz sem plačevala 10e na uro.

Predvsem moraš imeti več stika z jezikom, s poslušanjem jezika.

Ena dokaj enostavna varianta je, da si vzameš 3 dni, najdeš eno angleško oz. ameriško serijo, ki se ti bo zdela zanimiva in kjer dosti govorijo (če gre za ameriško nadaljevanko imajo kakšne detektivske/kriminalne/medicinske-drama nadaljevanke ponavadi bolj vsebinsko in tematsko bogat dialog od komedij), potem si pa pogledaš nadaljevanko v teh treh dneh od prvega do zadnjega dela. To pomeni po 8-12 ur aktivnega poslušanja jezika, brez podnapisov in brez motečih dejavnikov. Če ti kaj ni jasno, ustaviš, prevrtiš nazaj, poslušaš še enkrat, preveriš besedo ali frazo v slovarju (na telefonu recimo). Kakšno frazo tudi ponovi naglas, novo besedo na glas izgovori.

Na ta način si prakično 3 dni obkrožena samo s tem jezikom in to je tisto, kar največ šteje.

Potem si pa za naslednjih 14 dni najdeš nekega sogovornika ali več njih – na spletu imaš takšnih možnosti dosti – in si rezerviraš vsak dan po eno do dve uri konverzacije v angleščini. Če ti to časovno ne znese, si pogovorne urice organiziraš vsak drugi dan.

Tak intenziven način učenja ima največ efekta. Predvsem pa za pogovor najdi ljudi, ki se ne bodo trudili uporabljati samo najlažjih besed, ampak bodo s teboj govorili normalno.

Ne pričakuj, da boš dobro govorila angleško, če jezika do sedaj sploh nisi kaj veliko poslušala. Poslušaj, ponavljaj glasove in besede ter cele stavke, pa boš hitro napredovala.

Jaz rabim za pogovor, ne za poslušanje. Poslušat pa res ni težava, je dovolj filmov na voljo. Branje tudi ne.

Govor je pa problem. Ker nimam s kom govoriti.

Kdo pa bi se želel učiti slovensko ? Težko verajmem, da kdo in da bi v zameno učil angleško.

Tole: konverzacija preko neta. Kak dober link? To me zanima. Sliši se dobro. Kako pa se to plačuje,kak link do preverjene strani, do ok učitelja?

V čem je to boljše kot tečaj konverzacije?

Odgovor na objavo uporabnika
zarjavela angleščina, 03.09.2021 ob 22:04

Jaz rabim za pogovor, ne za poslušanje. Poslušat pa res ni težava, je dovolj filmov na voljo. Branje tudi ne.

Govor je pa problem. Ker nimam s kom govoriti.

Kdo pa bi se želel učiti slovensko ? Težko verajmem, da kdo in da bi v zameno učil angleško.

Tole: konverzacija preko neta. Kak dober link? To me zanima. Sliši se dobro. Kako pa se to plačuje,kak link do preverjene strani, do ok učitelja?

V čem je to boljše kot tečaj konverzacije?

Bi te presenetilo. Jih kar nekaj išče da bi se slovensko naučili.

Teh strani je več, najdi nekaj kar ti odgovarja. Časovno in glede učiteljev. Zakaj je boljše? Ker plačaš eno uro in eno uro govoriš. Nisi v skupini tisto uro. Je ena na ena. Učitelj vidi zelo hitro kje ti fali in prilagodi da bolj na tistem delata. Plača se običajno preko pay pal.

Linkov pač ne bom lepila. Mislim vpiši v google language exchange, english online tutors…. pa ti jih tono ven vrže. Na prvega k sm kliknila je bilo čez 1k ljudi, ki se učijo slovensko.

Pomaga tudi da bereš na glas. Za začetek. Potem probaj obnovit. Lahko pisno in ustno. V glavnem če hočeš izboljšati izgovorjavo moraš govoriti. Magari sama s sabo :). Pa ne enkrat na teden. Dnevno si je treba čas vzet.

Poslušanje in govor sta med seboj zelo povezana, to je poanta. Veliko bolje boš govorila angleško, prej se boš spomnila besed in na splošno ti bo angleščina lažje stekla z jezika, če boš tik pred tem jeziku 3 dni izpostavljena. Torej, če ga boš poslušala in to praktično ves čas. V tem je bistvo. V izpostavljenosti tik preden začneš z govorom.

Še ljudem, ki tuj jezik dobro govorijo, se zgodi, da jim besede ne gredo tekoče z jezika, kadar nekaj časa z jezikom nimajo stika. Pri tebi bo to še toliko bolj izrazito.

Ponavljam, ne gre za to, da ti slišanega ne bi razumela, ampak da si ustvariš okolje, v katerem si nekaj časa obdana z jezikom praktično ves čas. Šele nato se lotiš konverzacije, ker ti bo tako govor bolje stekel.

Srečno 🙂

Glej angleške stvari brez podnapisov, če so ti epizode predolge pač nvm naključni YouTube video.

S pogovorom pa… Najdi si mednarodne prijatelje, najlažje je to preko iger.

Fortnite, call of duty, fifa, counter strike, among us 🙂

Se naučiš angleščine v enem mesecu komot 🙂

zarjavela angleščina, 03.09.2021 ob 20:43

Zadnje čase se morala parkrat uporabit angleščino in sem ugotovila, da sem totalno zanič.

Razumevanje mi gre, ko moram kaj povedat, komaj kaj spackam skupaj.

Vedno sem le brala kaj v angleščini, mogoče poslušala kak film, to pa je to. Nisem pa nič govorila. Ok, na dopustu že kaj, ampak to vprašaš za kako ceno, rezerviraš sobo in to je to. Nič posebnega.

Imate idejo kako se tekoče naučiti govoriti? Najbolje bi bilo seveda it v VB it delat in pač med njimi živet. Samo pač to ni ravno enostavno izvedljivo.

S kom naj čvekam angleško?

Ima kdo izkušnje s tečaji konverzacije v angleščini? Se to obnese?

Samo razumevanje bi rekla, da sem nivo B2/C1. Bralno razumevanje bistveno boljše kot slušno razumevanje.

Pisanje, govor pa zelo, zelo slabo :(. Razmišljam o tečaju konverzacije.

Tipični problem ljudi, ki tuji jezik sicer razumejo, ne znajo pa povedati in izgovarjati.  BERI NAGLAS.  Edino tako boš lahko dojemala svojo izgovorjavo in jo popravila.  Ne glede na temo, članek, zgodbo… ti samo beri naglas, tako da se slišiš in lahko večkrat ponoviš narobe izgovorjeno besedo.  Nikamor se ti sme muditi, beri počasi, ko boš začela pravilno izgovarjati prebrano, bo samo steklo….

TOle z angleškimi učitelji bom pogledala. Hvala za nasvet. Čeprav to s plačilom mi pa ni všeč. Nimam teh variant Paypal ali kaj podobnega.

Branje na glas bom tudi probala. Iger pa ne bom probala :).

Me pa vseeno zanima, če je kdo hodil na tečaj konverzacije. Sem našla eno zanimivo varianto in se bom skoraj sigurno vpisala. Samo ne vem za katero stopnjo sem. Namreč, ko rešim teste na netu, jih relativno dobro rešim. Ampak test vključuje branje, slušno razumevanje, slovnico. Ne vključuje pa govora. To je pa moja zelo šibka točka. Tudi pisanja kakih daljših besedil ne vključuje.

Ja, pa seveda me zanima kako praktično zgledajo te konverzacije z učitelji preko neta.

A učitelj določi neko temo pa reče zdaj pa govori ali kako?

POdobno me zanima za tečaje konverzacije. Tisto, kar sem gledala, je napisano, da max 6 udeležencev v skupini + učitelj.

Običajni tečaji so pač neka knjiga po kateri se potem obdeluje slovnica, besedišče.

Tečaji konverzacije pa ne vem kako potekajo? Učitelj določi neko temo? ALi so teme vnaprej znane. So tudi kaki učbeniki na to temo?

zarjavela angleščina, 04.09.2021 ob 08:44

Ja, pa seveda me zanima kako praktično zgledajo te konverzacije z učitelji preko neta.

A učitelj določi neko temo pa reče zdaj pa govori ali kako?

POdobno me zanima za tečaje konverzacije. Tisto, kar sem gledala, je napisano, da max 6 udeležencev v skupini + učitelj.

Običajni tečaji so pač neka knjiga po kateri se potem obdeluje slovnica, besedišče.

Tečaji konverzacije pa ne vem kako potekajo? Učitelj določi neko temo? ALi so teme vnaprej znane. So tudi kaki učbeniki na to temo?

Skupaj določita. Odvisno kaj so tvoje želje. Splošna pogovorna angleščina. Poslovna angleščina …. Imajo pa seveda tudi material, saj so večinoma to učitelji po poklicu, ni da samo preko neta učijo. To jim je za zraven. No nekaterim pa tudi glavni dohodek.

Paypal je pa ena najbolj varnih oblik plačila. Si urediš račun en dva tri.

strani za izmenjavo, 04.09.2021 ob 09:01

Skupaj določita. Odvisno kaj so tvoje želje. Splošna pogovorna angleščina. Poslovna angleščina …. Imajo pa seveda tudi material, saj so večinoma to učitelji po poklicu, ni da samo preko neta učijo. To jim je za zraven. No nekaterim pa tudi glavni dohodek.

Paypal je pa ena najbolj varnih oblik plačila. Si urediš račun en dva tri.

Aha, to se sliši zanimivo. Torej, če vem kaj bi rabila, katero področje, lahko to predlagam in to je to. Zdaj za neko pogovorno angleščino so itak pripravljeni. To rabim. Rabila pa bi tudi čisto povsem specifične teme.

A ni ta PayPal tako, da moraš potem članarino plačevat ali nekaj takega?

Ta prvo si bom pa glasno brala :). Tega nisem nikoli počela. Pač sem brala in to je to. KO je pa treba na glas povedat pa kar naenkrat nič ne pride iz glave. Če se že spomnim besede, je pa izgovorjava obup.

zarjavela angleščina, 04.09.2021 ob 09:05

Aha, to se sliši zanimivo. Torej, če vem kaj bi rabila, katero področje, lahko to predlagam in to je to. Zdaj za neko pogovorno angleščino so itak pripravljeni. To rabim. Rabila pa bi tudi čisto povsem specifične teme.

A ni ta PayPal tako, da moraš potem članarino plačevat ali nekaj takega?

Ne nobene naročnine nima paypal :). Samo vmesnik za plačilo. Je krepko bolj varno kot direktno s kartico plačevati.

Ja teme lahko izbiraš. Midva sva začela s splošno angleščino, potem pa poslovno (za moje področje), potem sva delala neko predstavitev, ki sem jo imela v službi, vadila sestanke, pogajanja….

strani za izmenjavo, 04.09.2021 ob 10:33

Ne nobene naročnine nima paypal :). Samo vmesnik za plačilo. Je krepko bolj varno kot direktno s kartico plačevati.

Ja teme lahko izbiraš. Midva sva začela s splošno angleščino, potem pa poslovno (za moje področje), potem sva delala neko predstavitev, ki sem jo imela v službi, vadila sestanke, pogajanja….

Hvala za nasvet. Bom počekirala. Se fajn sliši. Jaz bi tudi začela ta prvo s takimi splošnimi čveki. Small talk. Potem pa bolj specifične zadeve, kar bi mi prav prišlo za službo. Pa seveda simualcija kakega zaposlitvenega razgovora v ang bi mi tudi prav prišla :).

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close