Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Kako obleči otroka za v vrtec

Kako obleči otroka za v vrtec

Trenutno sem ji oblekla žabice pod kavbojke, pa tanko mikico pa bundico, ne predebelo…Kako pa vi oblečete svoje otroke, sem že počasi zmedena glede tega vremena…

Verjetno odvisno koliko je star, no moj je pet in je danes oblečen v dokolenkah, spodnji del trenirke, majico s kratkimi rokavi, eno majico in flis jakno.

A sebi si oblekla žabice??

No, hec na stran, najbrž ne, pri 10 st. plusa, kajne. Glej, otroke oblači “čebulasto”, v več plasti torej, da jo bodo v vrtcu slačili postopoma, če ji bo vroče. Spodnja majčka, hlačke, dolge hlače, nogavice, miskica, čez puloverček in jaknico, na glavo zjutraj kapico, v žep pa trak, če bi se slučajno zjasnilo, pri 16. st. pač ne more imeti otrok kape na glavi.

Ne vem, eni mogoče res pretiravate z oblačenjem, kaj jim potem oblečete pri 10 minusa, če ima že zdaj žabe? Poleg tega je v vrtcih zeeelo vroče in otroci so zelo aktivni.

žabe??? Zdaj?? Jaz ji dam žabe, ko je -10 in močna burja, sicer pa ne.

Jaz pa svoji petletnici oblečem žabice in to skoraj vsak dan, ker ima večinoma oblečeno krilce. ;O)

Pod hlače pa jim dam le dokolenke.
Načeloma pa so oblečeni tako:

Spodnja majčka brez rokavov in sp. hlačke, dokolenke, hlače ( trenirka ali kavbojke ) tanka majčka z dolgimi rokavi in ali debela flis jaknica ali pa impregnirana jakna podložena s flisom.
na glavi imata zjutraj oba tanjše kape.
Še vedno pa smo obuti v jesenske čevlje ali superge.

Lep dan vsem

Ja zanimivo ni kaj. Tukaj vse pišete kako jih ne oblačite preveč, ko pa že grem v mesto pa vidim večino otrok v zimskih bundah, z debelimi kapami in v zimskih čevljih.

Jaz moji 1,5 letnici oblečem bodi brez rokavov majčko z dolgimi rokavi, tanke štramplce in hlačke ali trenirkico, tanko jopico, vetrovko, tanko kapico in športne čeveljčke. No danes sem ji prvič oblekla bundico, ker je bilo zjutraj megleno in kar precej hladno.
Pa še nekaj – tudi jaz nosim “štunfe” pod hlačami.

Pri nas enako kot Retje.

Skoraj 5 letna hčerka ima oblečeno za v vrtec naslednje….. sp.majčka in hlačke, hlače od trenerke ali kavbojke, nogavičke(dokolenke ),majčko in za povrh pa termo flis ali podloženo vetrovko. Pokrivala nima. Obuta pa je v telovadne copate.

lp

**************************************** Prijatelji ne živijo samo v harmoniji, kot pravijo nekateri, temveč v melodiji. (Henry David Thoreau)

2-letnica ima ali dolge hlače (brez žab!) ali kratko kiklo in žabe- Zgoraj pa spodnjo majčko in tanko majčko za notri, za ven pa čez še jopo in prehodno jakno (tanjšo). S sabo ima še trak, ampak vzg. vedo, da ji ga dajo gor samo, če res piha, drugače pa ne.
Meni se zdi za bundo, kapo ipd. še čisto pretoplo.

Ajs

Pri nas imajo po tleh zelo zelo mrzlo (ni izolacije, stara stavba), zato ima ta velik (in tudi vsi njegovi sošolci in sošolke) pod tanko poletno trenirko, ki jo imajo za noter, žabe. Za ven oblečejo čez žabe kavbojke, ker imajo igrišče skoraj v celoti v senci in je mrzlo. Kap pri nas ne nosi do hudega zimskega vetra in mraza, Ima goratex jakno s flisem, ki se ga odpne ven, zgoram pa ima sp. majco, eno tanko mikico in tanek pulover, da se “lupi” po potrebi.

Enoletnik je oblečen podobno, po nogicah tanke žabice in tanko trenirko, čez bodi z d. rokavom eno srajčko ali mikico in termovelur. Tanka kapa za zjutraj, čez dan je brez, eino dnaes je tako zoprno vreme, da jo ima tudi čez dan.

15 st?! Danes? Mi smo zdajle na 6,7, brrrr in lije kot iz gasilskega rora.

[url=http://lafemmebonita.com][img]http://image.lafemmebonita.com/c/u506550.png[/img][/url] [url=http://lafemmebonita.com][img]http://image.lafemmebonita.com/c/p506563.png[/img][/url]

pri 1.5 letih še ne nosi žab (razen, če obleče kiklco – zelo redko), pač pa dokolenke. dokler ne bo okoli (oz. pod) nulo, je najbrž ne bomo oblačili v žabe. zgoraj ima tanko bundico. pri nas (Lj) je zjutraj, ko gremo v vrtec, okoli 5-6 stopinj, popoldne pa okoli 10.

moj je imel žabice v jaslih,ker se je večino vlekel po tleh in je bil skoz premražen.

zdej ima normalno,hlače in nogavice,majčko

Skoraj 6-letnik ima za v vrtec spodnjo majčko brez rokavov, čez majčko z dolgimi, spodaj dokolenke in trenirko ali kavbojke. žab ne oblači že od svojega 2. leta. zgoraj ima jakno, podloženo s flisom (kao tenka bunda). brez kape.

enoletnica ima body s kratkimi rokavi, žabice, spodaj trenirko ali kavbojke, za ven pa še debelo jakno (dvojni flis) in iz istega materiala hlače. je še bolj statična – ne hodi še tako dobro, da bi se zunaj ogrela od divjanja, kot njen bratec.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close