Kako nastaviti talno gretje?
Vprašanje za tiste, ki imate talno gretje po celi hiši – kako ste nastavili temperaturo? Mi ga imamo prvič letos in opažamo, da je zelo slabo odzivno. Zjutraj smo nastavili vklop najprej ob 5h, potem pa ob 4h, a vseeno se ob sedmih zbudimo v hladno hišo. Čez dan in zvečer se lepo segreje. Razmišljamo že, da sploh ne bi preklapljali na nočno, a nas skrbi zaradi porabe.
Talno gretje ima “odzivnost” nekje 3 ure po mojih izkušnjah, ok, pri ploščicah v kopalnici, kjer je še vse skupaj direktno povezano, je hitrje, sicer parket, ja 3 ure, da začnejo tla oddajat. Če je zunaj res mrzlo, jaz nič ne preklapljam, samo reguliram s sobnimi termostati. V bistvu jaz izklopim ob cca. 22-23. uri (hodim pozno spat), tko al tko so tla še vsakj 3 ure čisto popolnoma topla (odzivnost velja za obe smeri) in se zjutrja zbudim v topli hiši (21 stopinj). Grem v službo, vklop nastavim nekje ob 12. uri, da je toplo, ko pridem domov. Če pa je zunaj -10 in manj (kar je redko), potem ročno pritisnem, preden grem od doma. Poraba je večja, če skoz neki preklapljaš in izklapljaš, ker se sistem preveč ohladi. lani, februaraj, ko je pritisnil tisti hud mraz (-15), pa me ni bilo tisti dan, dva doma, pridem prižgem … sem skoraj crknila od mraza prve dva dni, kurila 24/7, da se je vse skupaj pregrelo. Ko je pa enkrat toplo … juhuhu.
Forum je zaprt za komentiranje.