Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika kako narest res dobro omako carbonara

kako narest res dobro omako carbonara

Kot že naslov pove, potrebujem pomoč, sama sem že večkrat poskušala, ampak ni tako dobro kot bi si želela. a mi lahko da katera preverjeno dober recept, ji bom zelo hvaležna

Lep pozdrav in dober tek

Najprej dam kuhat testenine. Medtem, ko se kuhajo, v ponvi prepražim na kockice narezano panceto. V skledici zmešam 1 rumenjak (za 3 osebe), 1 dl sladke smetane in 3-4 žlice naribanega parmezana. Kuhane testenine odcedim, dodam panceto in “omako” ter dobro premešam. Včasih s panceto prepražim tudi na kocke narezane bučke. Zelo dobro!

Podobno, le da dam kak koscek topljenega sira in malo prsuta.

Ni pomembno biti popoln, pomembno je biti popolnoma to kar si.

sama dam po en rumenjak in 0,5 dl sladke smetane na osebo. Čisto na koncu dodatm pest svežega sesekljanega petršilja

Prepražim slanino-v tefalki, dodam en Noblesse sir, navaden ali losos, potem še pol kisle smetane in na koncu ko že dodam testenine še rumenjak ali dva-odvisno od količine. Pa testenin ne smeš soliti, ker so vse sestavine precej slane.
Je pa zelo dobro.

http://www.mojirecepti.com/recept/spageti-carbonara.html

Tole sicer ni carbonarra, je pa najboljši preliv za špagete kar sem jih dosedaj jedla:
prepražiš čebulo, dodaš narezano slanino ali pršut, ko postekleni dodaš šparglje-surove in narezane na kolobarje (morebitne trde dele obrežeš).Na hitro prepražiš, toliko da se malo zmehčajo.

Hoj,

sicer nić od naštetega ni carbonara… v carbonari namreč ni nobene smetane… vroče testenine se da v posodo kjer so zžvrkljana jajca, nariban parmazan, naseckan česen in popražena slanina… premešaš in buon apetit.

LP

T

Za spremembo poskusite še testenine z inčuni, odlična specialiteta:
kuhane testenine pomešam z omakico:
male inčune stresem z oljem vred v ponev in mešam, da čisto razpadejo. Zalijem s sladko smetano, malo česna, popra, peteršilja, pa še malo parmezana paše not.
Hitro, enostavno in odlično!
miranda

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close