Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika kako narediti pire krompir?

kako narediti pire krompir?

na kocke narezan olupljen krompir skuham, odcedim, solim, nastrgam gor maslo in pokrijem, da se maslo stopi, ročno pretlačim, dodam kislo smetano, znova pretlačim in na koncu dodam še malo hladnega mleka. pa ni nikoli grudasto, saj je že smetana hladna. če je grudasto, ni primeren krompir, predvsem za pire ne sme biti mladi krompir, ker je prevoden. moja babica je vedno rekla, da je za pire boljši starejši krompir in tako pireja nikoli nismo delali iz mladega…

meni je moj božanski, je pa res, da ne skoparimo ne z maslom ne s smetano.

aja…pa greh je miksat pire s paličnim 🙁

Če ga prezgodaj narediš in še ni jedcev za mizo pa se pire krompir ohladi, ponavadi postane trd, ker je pač mrzel. Doliješ manjšo skodelico vročega mleka in ga še enkrat malo zmiksaš z mikserjem za smetano delat. Pire krompir bo spet puhast in zelo dober.

Jaz ga sicer olupim, narežem na malo večje kose, malo posolim. Kuhanemu dodam vrelo mleko, kislo smetano in malo masla. Vedno zmiksam z miksarjem za smetano.

olupim ,kuham odcedim mleko margerin in na roke zmčkač

Pri nas damo mleko in smetano za kuhanje. Pa je res odličen!

Od kar sem poskusila pire krompir moje tašče, me je vedno zanimalo kaj naredi, da je tako dober. Seveda nikoli ni varčevala z maslom. V kuhan krompir doda “rjavo maslo” ter toplo mleko ter ga na roko pretlači.
Kako narediti “rjavo” maslo: Maslo segreješ v kozici in ga toliko časa segrevaš na manjšem ognju, da postane rjavo, stalno pa ga je potrebno mešat. Ko začne dobivat temne “pikice” ga je potrebno odstanit iz ognja da se ne zažge, zelo hitro lahko postane preveč rjavo in izgubi tisti dober okus. Vredno je poskusiti!

krompir olupim, narežem na kocke, dam kuhat. Ko je skuhano, zmučkam, posolim, dodam dosti masla, zmučkam in nato še dosti mleka in še enkrat zmučkam in premešam. Najboljši in najbolj mehek pire krompir na svetu, vsi ga hvalijo 🙂

kromper olupim, nakockam, dam kuhat v slano vodo z lovorjem. nato ocedim dodam vroče mleko in malo masla malo premešaim in nato skozi sito pretlačim čes, da vmes ostane dovolj zraka in je zato bolj puhast, v ustih se kar stopi.

Jaz krompir v koščkih skuham v soljeni vodi, potem pa dodam posušen peteršilj, kislo smetano, maslo in mleko, ter pretlačim na roke. Okus je neverjetno božanski, kremast pire krompir. Njami.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close