Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Kako narediti jadolčni kis

Kako narediti jadolčni kis

Doma imamo jaboka,pa se je mama spomnila,da bi lahko naredila jabolčni kis.Pa ne ve kako.In sem se spomnil,da lahko vprašam za kak nasvet. Za odgovore se v naprj zahvaljujem.

poglej pod- jabolcni kis 24.6.03, jabolcni kis- 27.11.01, pa se 23.8.01- doma narejeni kis… lp petra

Juhu, mi imamo pa nov iskalnik, ste videli ;-)).

Evo za hitrejšo pomoč še linki na sporočila, ki jih je omenila petra (petra “prva” predvidevam, he he , mi je hecno, ko vedno ugibam katera petra je pa zdaj to napisala….)

LP
d.

::)) prva…kaj je pa to !? menda se je pred casom res pojavila se ena petra… ne ves,katera sem jaz!? ta -stara,ali ta. nova ? 🙂 jaz sem petra z malim p…pa ze kar leto in pol… tukaj. za ta kis sem pa prav jaz /danes sem videla/ sprasevala pred cca 1 letom:) lp petra

ja, ja, vse mi je jasno, da si ti “prava” petra, je pa v času tvojega dopustovanja ena petra (z malim p) tukaj ponajala alu guss posode, zdaj pa ne vem katera piše ;-)). Ne, saj z malo truda te hitro “skužim”. Mogoče bi morala svojemu imenu pridati “prva” – petra prva – se ful kraljevsko sliši ;-)). malo heca ne škodi.

Ja pa kis si naredila potem ali kako? ;-)).

Ja,hvala za pomoč.

ja,sem naredila. bilo je cisto o.k. se vedno pa ne tisti res ta-pravi!!
pred precej leti mi je enkrat uspelo narediti tes dober jabolcni kis- brez kaksnih posvetov,predpriprav. po mojem sem imela ” zegen ” ::))
lp petra

NA KRATKO
jabolka zmelji ,na pol sprešaj – dobiš jabolčni sok ,kasneja pijačo ,po naše,
lahko segraješ na 60-70 stopinj in imaš čudovit sok . Ni mi znana količina
jabolk , vendar te iztisnjene deni v primerno kad , ne do vrha in pusti
dva do tri tedne ,da se segrejejo , probaš z roko do dna čebra , 30-40
stopinj , nakar zalij z vodo , pusti 14 dni in sprešaj ,….. OGI

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close