Kako narediti dramo?
Šla sem na policijo, da bi zanetila prepir, ker mi je bil dolgčas. Videla sem, da enemu na uniformi piše Novak (ni pravi priimek, le za zgodbo), drugemu Kovač in tretjemu Zubac. Šla sem do Novaka, ko si je šel na avtomat po kavo in prijavila zločin kraje, opisala pa gospoda Zubca, rekla sem, da se je tat pogovarjal še z enim drugim in omenjal, da je Novak neumen. Policist je bil v šoku. Pri oknu sem videla in slišala kreganje. Potem sem šla do gospoda Zubca in povedala, da je on zločinec v očeh gospoda Novaka. Kovač je vse slišal in policisti so bili zelo jezni in rekli, da to ne morem delati. Ker sem stara 17, kazni ni bilo.
Kako lahko zanetim dramo se kje drugje? Ideje?
Užaljena, 18.09.2025 ob 12:50
Šla sem na policijo, da bi zanetila prepir, ker mi je bil dolgčas. Videla sem, da enemu na uniformi piše Novak (ni pravi priimek, le za zgodbo), drugemu Kovač in tretjemu Zubac. Šla sem do Novaka, ko si je šel na avtomat po kavo in prijavila zločin kraje, opisala pa gospoda Zubca, rekla sem, da se je tat pogovarjal še z enim drugim in omenjal, da je Novak neumen. Policist je bil v šoku. Pri oknu sem videla in slišala kreganje. Potem sem šla do gospoda Zubca in povedala, da je on zločinec v očeh gospoda Novaka. Kovač je vse slišal in policisti so bili zelo jezni in rekli, da to ne morem delati. Ker sem stara 17, kazni ni bilo.
Kako lahko zanetim dramo se kje drugje? Ideje?
Pojdi k ciganom, tam je skos drama. Ne bo ti dolgcajt.
Danes bo na vzhodnem zahodu prevladovalo jasno nebo, na zahodnem vzhodu in jugu dežele pa bo zmerno do zelo pretežno oblačno. Po državi bo pihal oreng močan severovzhodni veter, na Primorskem pa zmerna do močno orkanska burja, napovedujejo vremenoslovci..Najvišje dnevne temperature bodo od -21 do 37 °C, nekoliko topleje pa bo na Goriškem in ob morju, kjer bodo temperature dosegle 6 °C.
Jasno in hladno jutri, burja bo verjetno oslabela.
Petkovo vreme bo prineslo precej jasno nebo po vsej naši prelepi deželi. Veterček v notranjosti bo občutno še naprej divjal, medtem ko bo burja na primorskih legah še vedno zmerna do oreng močna, a naj bi proti večeru začela slabeti. Temperature bodo zjutraj padle na -18 do -32 °C, v alpskih dolinah do -12 °C, čez dan pa se bodo dvignile na -10 do 30 °C. Na Primorskem bo nekoliko bolj topleje zgleda šele v soboto. Meteorologi opozarjajo na najmočnejše sunke burje spet na Primorskem, ki bodo danes in jutri na nekaterih območjih presegli hitrost 103 km/h. Voznikom in prebivalcem svetujejo previdnost, predvsem na izpostavljenih območjih ob severnem Jadranu.
Obeti za soboto in nedeljo.
V soboto pa naj bi se oblačnost v notranjosti naše ljube dežele povečala, na Primorskem pa bo še pihala šibka do orkanska burja. Možnost prevelikih količin padavin obstaja na vzhodnem delu zahodnih krajev in sotesk, predvsem v noči na ponedeljek. Torek bo po zadnjih izračunanih meritvah in 100 letnih statističnih podatkih na Primorskem jasen z oreng okrepljeno burjo, drugod pa naj bi bilo pretežno do dokaj zmerno oblačno in po vsej verjetnosti tudi suho. V sredo ob 14.23 uri naj bi se s severa nad naše kraje začela pomikati izredno hladno polarna fronta, ki naj bi prinesla s seboj prve snežinke po nižinah, kotlinah, jamah, visokogorju, sredogorju, planotah in rečnih ter morskih obalah. Znova se bo okrepila oreng okrepljena burja, ki bi lahko pihala tudi več kot 180 km na minuto. Četrtek in petek sta še vedno negotova glede jutranjih in dnevnih temperatur, vremenoslovci srčno upajo, da ne bodo padle pod nič stopinj celzija na minuto. V primeru padca zunanjih temperatur meteorologi svetujejo, da se vsa bitja zatečejo na toplo, pijejo čaje in kuhajo juhe. Zaradi prihajajoče polne lune in retrogradnega saturna se priporoča tudi dodatna previdnost pri ogrevanju notranjih prostorov, pri čemer naj vsa bitja upoštevajo dejstvo, da so vremenske situacije našega ljubega podnebja konstantno spreminjajo.
Forum je zaprt za komentiranje.