Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Kako naredite zeljne krpice

Kako naredite zeljne krpice

???

Najprej nasekljano čebulo popražiš na olju, v globoki ponvi. Dodaš narezano zelje, posoliš in pražiš. Potem dam čes ponev pokrov in dušimo na majhnem ognju do mehkega. Potem po potrebi dodam še malo olja in previdno in počasi pražim, dokler ni zelje s čebulo zlatorjave barve. Kuha oz. praži se precej dolgo in moraš pazit, da se ne zasmodi. Vmes v slanem kropu skuhaš jajčne krpice (če jih nimaš, lahko tudi makarone), jih odcediš in jih vmešaš v praženo zelje. Po okusu popopraš z sveže mletim črnim poprom. Nekateri pražijo skupaj z zeljem tudi koščke slanine. Krpice serviramo kot samostojno jed, z veliko skledo zelene solate.

3 jz olja
2 jz sesekljane cebule
Krožnik na kocke narezanega zelja
Sol
Kumina
Poper
20 dag krpic ali širokih rezancev
Na olju žaru meniš čebulo, dodaš želje, in pokrito dusis. Soliš, popras, dodaš kumino, prilijes juho. Krpice (lahko narediš tudi sama) skuhas v slani vodi, odcefis, in zmešaš med želje, premešaš jed ter postreže s kot samostojno jed.

priatooo
dobroo juutroo
ko je moja maza??

Mi vam Istinu šaljemo, ali većini vam je Istina odvratna.

Jaz tako, kot moja babica.
Na sončninčnem olju (ona pa sv.masti) podušim na čisto drobno sesekljano zelje, res čisto na drobno, jaz ga dam kar v sekljalnik in pazim, da pravočasno izklopim, da ne dobim čokolešnika namesto mini koščkov zelja). Da spremeni barvo, da postane tako svetlo rjavo. Potem samo posolim in popram.
Skuham krpice v slanem kropu, odcedim, zmešam z zeljem. Testo mora biti res kvalitetno, niti približno od pečjaka – tisto je čisto neprimerno za zeljne krpice, čim bolj sveže testo če imaš možnost narediti sama ali kupiti, potem se zelje na maščobi lepo vpije v testenine.

smisel zeljnih krpic je, da sta testo za “krpice” in kosi zelja približno enaki, ponavadi dober cmxcm, ne pa, da narediš polivko iz zelja.

smisel zeljnih krpic je, da sta testo za “krpice” in kosi zelja približno enaki, ponavadi dober cmxcm, ne pa, da narediš polivko iz zelja.
[/quote]

Jaz pa mislim da so vse avtorice odličen recept prispevale. Vsaka iz svoje regije. Smisel je okusno kosilo.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close