Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika kako naredite tiramisu

kako naredite tiramisu

povejte recept, ali je boljše z jajco ali brez.

kako ga naredim? v kavarni rečem: en tiramisu prosim! 🙂

ma sej jaz tudi ponavadi naredim tako
moram priznati, da ga kadar gadelam ga naredilm s sladko smetano in maskarpone sir, sem bila pa danes pri prijateljici pa je bil tako dober in je rekla, da ga dela z jajco.

bi bila vesela kakega recepta, sem se pa nasmejala enka111

V trgovini kupim že pripravljen prašek za tiramisu Dr, Oetker, ki se meša z mlekom – dva zavitka, kupim baby kekse 500g in tiramisu naredim po navodilu, ki je napisano na škatli praška za tiramisu.
Nič lažjega….in tiramisu je odličen.

Aja, jajc ne potrebuješ.

lp

No pa še jaz izdam svoj skrivni recept..ga vsi hvalijo :-))

skuta (merkator!) + sladka smetana + kisla smetana + jajce + vanilija + malo ruma + sladkor.= super krema

količine pa so kar tako po občutku

Kaj je to jajco?

To tudi mene zanima :)))))

V tiramisu gre po originalnem receptu mascarpone in surovo jajce. Jaz pa jajca ne dam, ker se bojim kakšne salmonele, pa je ravno tako dobro.

ja lara croft, to je hrenovka a ne veš,

pismo ej ste ene res občutljive samo da recepta pa ne veš, važno da komentiramo a ne

Z mascarponejem in jajci, količine pa iz baby piškotov preberem.

Ženska je vprašala za recept za tiramisu z jajci in nič drugega. Jaz ga delam tako: 1 mascarpone (500 dkg), 6 jajc, 15 dkg sladkorja. Zmešam rumenjake s sladkorjem, da naraste, dodam mascarpone. Posebej naredim sneg, dodam malo sladkorja od prejšnjih 15 dkg in potem tudi to primešam masi z mascarponijem. Piškote namočim s kavo pomešano z rumom, dam plast kreme, še eno plast namočenih piškotov in po vrhu še ostalo kremo, katero posujem še z mleto čokolado. Dam v hladilnik za par ur.

joj pia2

1000 x hvala

bom po tvojem receptu naredila

res si zlata

Pravi tiramisu je s surovimi jajci, ta pravim mascarpone sirom, limonovo lupinico, savoiardi piškoti, namočenimi v močno sladkano kavo z rumom, zložen kot opisuje pia2 in posut z grenkim kakavom.

Vse ostalo so samo sladice, podobne tiramisuju!

piškoti
500g mascarpone
4 beljaki 2 rumenjaka
150g sladkorja
2d sladke smetane

zmešam posebej beljake, rumenjake in smetano v vsako dam malo sladkorja večino v smetano.
To zamešam v mascarpone in krema je narejena.

Pol pa piškot v kavo (jaz ne dam ruma čeprav paše) in zložim eno plast piškotov plast kreme in tako naprej.

Sem jedla tudi že s skuto in je sicer dobra sladica samo ni mascarpone.

aja ekola sem pozabila na grenek kakav na vrhu :)))

sem te že hotela skritizirat 🙂

zaradi tebe celo noč nisem spala grrr :))))

?????? se vid da še nisi jedla tapravega.Pa ne morte vse iz vrečk delat in pol rečt, joj kolk je dober, če pa ne poznate drugega.kitty in mama2831 imata prav. Zdej bo pa že vsaka italijanska jed imela gorenjsko varianto al kaj.Začeli ste pa s pizzam -, s kranjsko in jajcem, madona, pa školjke s paradajzovo omako in pol, joj kolk je dober. Včasih se pa res razjezim in pol pa še reče, naši imajo pa tolk rad, ja valjda če niso še tapravga jedel.Če hoče tiramisu se dela tako, če hoče pa sladico ja pol pa kislo, pa sladko, pa feferon, pa kaj vem kaj še vse.Ampak to ni tiramisu.

Meni je čisto vseeno, kako se mu reče, važno je, da mi je dobro. In tiramisu jem brez jajc, ker sem vidla sošolko, ki je fasala salmonelo in na pico imam rada različne nadeve, ki niso vedno po originalnem receptu. Živela raznolikost!

Če ga delaš za otroke, lahko namesto kave, piškote namočiš z kakavom.

Če me pa kaj razjezi je pa nesramnost in pisanje kar tja v en dan.
Prosim te, premisli preden kaj blekneš.

Poglej,napisala sem recept za hitro pripravljen tiramisu, verjemu da znam pripraviti tudi zeeelo ta pravega in sem čisto pravega tudi že jedla.
Naj ti zaupam še da sem se pred veliko leti (ko si bila ti še v plenicah)učila pri kuharskem mojstru Janezu Lenčku. Sicer močno dvomim a upam da ti to kaj pove??? Bi recept za originalne blejske kremne rezine??? Ne dam!!!

Dobro poznam kulinariko in gurmanske užitke (100% bolje kot ti), zato prosim, da me ne žališ s takimi izjavami in pripombami, ki jih imaš, oziroma si jih podala!!!

Učiti se še ne pomeni naučiti, ne verjamem da te je učil tiramisu iz vrečke.Hi, hvala za kompliment, matr si pa stara, blejske kremšnite pa kar mejte, tako kot trojanske krofe. Bilo nekoč, zdej pa samo še fama.Kaj sem ti stopila na rep. Kaj se tolko braniš,če je to žalitev, je to tvoj osebni problem, čist.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close