kako naredite tiramisu
Ženska je vprašala za recept za tiramisu z jajci in nič drugega. Jaz ga delam tako: 1 mascarpone (500 dkg), 6 jajc, 15 dkg sladkorja. Zmešam rumenjake s sladkorjem, da naraste, dodam mascarpone. Posebej naredim sneg, dodam malo sladkorja od prejšnjih 15 dkg in potem tudi to primešam masi z mascarponijem. Piškote namočim s kavo pomešano z rumom, dam plast kreme, še eno plast namočenih piškotov in po vrhu še ostalo kremo, katero posujem še z mleto čokolado. Dam v hladilnik za par ur.
piškoti
500g mascarpone
4 beljaki 2 rumenjaka
150g sladkorja
2d sladke smetane
zmešam posebej beljake, rumenjake in smetano v vsako dam malo sladkorja večino v smetano.
To zamešam v mascarpone in krema je narejena.
Pol pa piškot v kavo (jaz ne dam ruma čeprav paše) in zložim eno plast piškotov plast kreme in tako naprej.
Sem jedla tudi že s skuto in je sicer dobra sladica samo ni mascarpone.
?????? se vid da še nisi jedla tapravega.Pa ne morte vse iz vrečk delat in pol rečt, joj kolk je dober, če pa ne poznate drugega.kitty in mama2831 imata prav. Zdej bo pa že vsaka italijanska jed imela gorenjsko varianto al kaj.Začeli ste pa s pizzam -, s kranjsko in jajcem, madona, pa školjke s paradajzovo omako in pol, joj kolk je dober. Včasih se pa res razjezim in pol pa še reče, naši imajo pa tolk rad, ja valjda če niso še tapravga jedel.Če hoče tiramisu se dela tako, če hoče pa sladico ja pol pa kislo, pa sladko, pa feferon, pa kaj vem kaj še vse.Ampak to ni tiramisu.
Če me pa kaj razjezi je pa nesramnost in pisanje kar tja v en dan.
Prosim te, premisli preden kaj blekneš.
Poglej,napisala sem recept za hitro pripravljen tiramisu, verjemu da znam pripraviti tudi zeeelo ta pravega in sem čisto pravega tudi že jedla.
Naj ti zaupam še da sem se pred veliko leti (ko si bila ti še v plenicah)učila pri kuharskem mojstru Janezu Lenčku. Sicer močno dvomim a upam da ti to kaj pove??? Bi recept za originalne blejske kremne rezine??? Ne dam!!!
Dobro poznam kulinariko in gurmanske užitke (100% bolje kot ti), zato prosim, da me ne žališ s takimi izjavami in pripombami, ki jih imaš, oziroma si jih podala!!!
Učiti se še ne pomeni naučiti, ne verjamem da te je učil tiramisu iz vrečke.Hi, hvala za kompliment, matr si pa stara, blejske kremšnite pa kar mejte, tako kot trojanske krofe. Bilo nekoč, zdej pa samo še fama.Kaj sem ti stopila na rep. Kaj se tolko braniš,če je to žalitev, je to tvoj osebni problem, čist.
Forum je zaprt za komentiranje.