Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Kako naredite dobre borovničke z žganjem?

Kako naredite dobre borovničke z žganjem?

Hvala za odgovore.

Meni so najbolj njami take:

3l črnega vina
2 kg sladkorja
To prevreš, odstaviš in dodaš 1l borovnic (v sili lahko tudi zamrznjenih).
Potem to pustim, da se ohladi in dodam še 1/2l ruma.

To je vse. V steklenice, kakšne luštne nalepke naredim, kakšno manjšo stekleničko komu podarim in vsi jih hvalijo.
Na zdravje:)

Joj, nimam vina, borovnice pa moram nujno porabiti, sicer bodo že fuč. Vseeno pa najlepša hvala, recept sem shranila za naslednič, ko si bom priskrbela še vino. Ali ima morda kdo recept samo z žganjem?

Borovnice opereš in streseš v steklenico – če nimaš primerne, vzameš začasno kar kozarec za vlaganje in potem preliješ. Dodaš sladkor in vse skupaj pretreseš. Računaš približno na 1 jogurtov lonček borovnic 2 zravnani žlici sladkorja. Borovnic naj bo nekako 1/2 steklenice, največ 2/3. Daš na hladno za nekaj ur ali čez noč. Potem zaliješ s šnopsom in pustiš stati na toplem vsaj 2 – 3 tedne. Vmes steklenico vsakih nekaj dni potreseš oz. obrneš na glavo in spet nazaj, da se vsebina premeša.

Borovnička, katero rdeče vino uporabiš?

Vseeno, različna sem že poskusila, od Grajske črnine, Terana, Refoška, najcenejšega Mercatorjevega, domačega, če ga kdo prinese… Meni se res ne zdi kakšna posebna razlika in kar po domače naredim.

Jaz ga pa naredim takole:

0,75 l borovnic namočim za tri do štiri dni v 0,5 l slivovke.
Zavrem 2 l črnega vina (imam domačega), 1 kg sladkorja in 10 vanilijevih sladkorjev. Ko zavre dodam borovničke s slivovko in 4 dcl ruma. Ko se ohladi, prelijem v stekleničke… njami!!!!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close