Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek kako naredite čufte?

kako naredite čufte?

Rada bi kakšen dober preizkušen recept za čufte. Edino kar prosim je, če ima katera recept brez sladkorja in vina. Hvala vsem že v naprej.

Jaz čufte delam na “umetno” (definicija iz tega foruma :)), jih pa imata moja dva fanta zelo rada, pa tudi, če kdo pride na obisk in jih skuham so bile vedno do sedaj pohvaljene…

Torej: mešanico Fant za polnjene paprike stresem v posodo, dodam 10 dag riža in zalijem z deci mlačne vode. Premešam in pustim stati cca. 10 minut. Ta čas naredim omako – malo olja, toliko, da se posoda segreje (jaz kuham v tefalovi posodi, olja rabiš res le za vzorec) potem notri vlijem mešanico moke in vode, premešam, ko se začne gostiti dodam paradižnikovo mezgo. Dobro premešam, dodam dve knorr jušni kocki, pa malo žličko sladkorja (to lahko komot izpustiš, ampak jaz dam zaradi boljšega okusa). Potem se to kuha. Ko čakam, da zavre, v maso Fanta, riža in vode dodam cca. pol kile mešanega mletega mesa, zmešam in oblikujem kroglice, ki jih dam direktno v paradižnikovo omako (ki ta čas že zavre :)). Vse skupaj kuham cca. eno uro, odvisno tudi od velikosti kroglic. Zdraven postrežem pire, polento, riž ali pa kruhove cmoke.

LP

----------------------------------------------------------------------------------------------- Naučil sem se, da nihče ni popoln dokler se ne zaljubiš vanj. (Andy Rooney) ------------------------------------------------------- Slovenec ti odpusti vse, samo uspeha ne! :)

Moj recept je takšen :
mleto meso, nasekljano čebulico ali pa tudi brez , jajce, začimbe-sol,vegeta,zelena(suha), peteršilj, malček česna v prahu, drobtine. Zmešam oblikujem kroglice , jih popečem v ponvi da zlato porumenijo . V drugi posodi segrejem olivno olje, dam paradižnik v tubi ali kakšno drugo kašo paradižnikovo , malo vode , vse prevrem in vstavim kroglice. Kuham kakšno urico , spet začimbe in t je to . Meni so super , in hitro gotove . Pa dober tek !!!

Jaz pa dan pol mesa, pol kuskusa, jajco začimbe (sol, poper, malo mletega česna, origano, timijan, baziliko, mogoče še kaj). Potem oblikujem čufte, naredim paradižnikovo omako in kuham dobre pol ure. Naredim pa bolj majhne čufte, so nam takšni bolj všeč.

Še bolj enostavno:

kupim maso za čevapčiče, oblikujem kroglice, jih popečem z vseh strani. Zavrem pasiran paradižnik (iz tetrapaka), dodam začimbe (obvezno česen in baziliko, ostalo po trenutnem navdihu), dodam še mesne kroglice in kuham kakšne pol ure.

Čufte iz moje najljubše kuharske knjige…

ČUFTE (po Ivanu Ivačiću)

1/2 kg zmletega mesa (svinjina in govedina) – tudi samo iz govedine je OK
1 jajce
košček prekajene slanine
pest riža
dve srednje veliki čebuli
nekaj strokov česna
sol
poper
———————————–
Zmleto meso dobro premesimo, dodamo eno celo jajce, zarumenjeno čebulo, nekaj strokov strtega česna, solimo, popramo, dodamo zeleni peteršilj in vse skupaj spet dobro premesimo.
Nato dodamo pest prebranega in opranega riža, ki smo ga prej v kropu mešali le 3-4 min., da se je nekoliko napel, nato pa ga oplaknili z vodo.
Oblikujemo srednje debele cmoke in jih zakuhamo v redko paradižnikovo omako. Jaz jo ponavadi naredim iz svežih paradižnikov ali pelatov.

Vedno se poslužujem tega recepta, priprava je hitra in enostavna, tudi pečenja tukaj ni, kar marsikdo dela. Jaz čuft nikoli ne popečem.

Dober tek 🙂

Vladka

*********************************************************************** http://galerija.over.net/main.php/v/ustvarjanje/Vladka+K/

Jih ravnokar kuham za jutrišnje kosilo.

Mleto meso zmešam s kuhanim rižem, česnom, soljo, peteršiljem, jajcem in če je preredko, dodam še malo drobtin ter naredim kroglice.

Drobno zmleto(nasekljano) čebulo prepražim, posolim in dodam malo moke ter pomešam. Na to dam v to ponev narejene mesne kroglice, dodam pasiran paradižnik, začinim in kuham 3/4 ure.

In so zelo dobre, naši jih imajo radi.

lp

lp, orehek

Naredim jih točno tako kot Vladka K. – po Ivačiču. Jaz spustim košček slanine, v paradižnikovo omako pa dam par klinčkov in včasih še celo neolupljeno jabolko (tako kot piše v Ivačičevi knjigi).
LP A.

Ne morš verjet. Edina stvar, ki jo kuham na umetno so čufti, in TOČNO tako not Žogica c. Razlika – včasih dam v omako še na četrtine narezano svežo papriko (opride okus kot filane paprike). Moji tudi prisegajo na take čufte (tudi obiski so bili navdušeni).

Hvala vsem za odgovore. Bom poiskusila po vladkinem receptu, le da brez slanine. Hvala še 1x

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close