Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Kako naredijo to… glazuro za torto?

Kako naredijo to… glazuro za torto?

Naprimer tista za metuljčki, kako narediti takšno glazuro? Je to beli led? Maricpan verjetno ni, ali pač?

Bacilka.

Pozdravljena!

mislim, da je kombinacija obojega – najprej v bistvu torto oblecejo v marcipan (surov marcipan pregneteš s sladkorjem v prahu), nato pa preliješ s sladkornim ledom – tako vsaj pise v eni kuharski knjigi, kjer je na sliki podpbna torta s takšnim prelivom.
Je pa res da se ta sladkorni preliv dela npr iz 200 g sladkorja v prahu samo 3-4 velike žlice vroče vode.

lp
Nika

Nika33, hvala. So me slike tako pritegnile, da se bom verjetno enkrat lotila izdelave,

Bacilka.

Morda ti pomaga tale link:

imaš za vse natančna navodila.

Sonce, ki strajkas in nas pri morju zeeebeee! :)))

To so resnicno navodila in pol:)

Pozdravcek na Dolenjsko Babi

Babi verjemi da nas zebe tudi tukaj 🙂

Lahko bi bila tičino masa. To je v bistvu sladkorna masa, na tanko se jo razvalja in obloži torto. Za oko lepo, za pojesti pa…

Uporabljala sem jo na tečaju dekoracij tort pri mojstru Goljatu v Škofji Loki, kjer se jo da tudi kupiti na kilo.

Natassa

Hvala vam vsem:),

Bacilka.

Natassa, zdaj si me spomnila na vnuka, ki je pri stirih letih odhajajoc domov z nekaga RD, jokal in sitnaril, ker je zmanjkalo zanj tega na oko privlacnega “premaza”. So si zapomnili in naslednjic na drugem RD prihranili prav zanj:)

Potem je razocarano ugotovil, da sploh ni dobro:))) Lp

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close