Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek kako naprej

kako naprej

Sem dokaj mlada (24) in tako nesrečna. S fantom hodiva 5 let, a že dolgo ni več tiste strasti, veselja drug do drugega, ni prave ljubezni. Zelo ga imam rada, ker sem pač navezana nanj, a čutim, da ni on princ na belem konju. Tako si želim nekoga, s komer se lahko pogovarjam ure in ure in hkrati, da mi je všeč, da me privlači. Vmes sem spoznala par fantov, a samo do enega sem vse to zares čutila. Ta me je razočaral. En teden sva se dobivala, hodila smučat in na koncu se je vrnil v bivši. Tako mi je bilo hudo, da vam ne znam povedat. Šla sem nazaj k “svojemu”, o tem on ne ve nič. Včasih je tako nesramen do mene, me kar brezveze pošlje v pm in podobno. Ne prenesm več teh grdih kletvic, kako mi lahko sploh kaj takega reče?? Potem se vedno opraviči, da ne bo več tak… In leta tečejo…bojim se biti sama, bojim se dolgčasa. Ne hodim več vn, imam samo eno prijateljico, ta pa je frišno zaljubljena in nima kaj dosti časa zame. Tako sem nesrečna, čutim praznino, pogrešam zaljubljenost in je ni in ni….
Malo raztreseno sem vse skupaj napisala, ker sem tud sama raztresena in upam, da me za nekim vogalom čaka ta sreča….upam, da čimprej, ker se mi bo zmešal…

Sprosti se in razmisli, nekje na samem, odplavaj drugam in ugotovi ali si tam z njim ali sama. Odgovor ti bo pristal na dlani,… Lep sončen dan še naprej,… 🙂

Moški so pač taki, da se ne pogovarjajo radi, sploh pa o stvareh, ki jih ne zanimajo oz. pred katerimi si zatiskajo oči. Pojdita kam, na kakšno potovanje, privoščita si počitnice in tam, ko ne bo drugih motečih dejavnikov, se bosta lahko pogovorila. Mogoče, če je v službi, ima kakšne težave in ga to mori, zato je potem grob do tebe. Če tudi to ne bo pomagalo pa je čas, da ga pustiš, ker boš vedno bolj zagrenjena in žalostna.

Lp, Ketty

Sama se boš morala odločiti, kako naprej. Jaz bi samo rekla, da tista prava zaljubljenost po 5 letih povsed verjetno izgine, da mogoče ni več takega vznemirjenja v zvezi, je pa res da se morata partnerja še naprej truditi in izkazovati ljubezen drug drugemu – v tem primeru je odnos še vedno tisti pravi.

mlada si, brez obveznosti (otrok), zato ne vem, kako lahko ostaneš z nekom, do katerega ne čutiš nore zaljubljenosti! s tem fantom končaj, ker v vezi (ljubezni) je ponavadi tako, da stvari ne grejo na boljše, pač pa stagnirajo ali grejo na slabše. zato ne pričakuj, da se bo ta fant poboljšal. konec koncev pa v takih trenutkih vedno pride mimo nekdo, ki ti pokaže, kako prava ljubezen izgleda.
veliko sreče, m28

Punca saj si še mlada, ljubezni bo še na pretek in ne obupaj.

Najprej en nasvet-preberi si knjigo Sanje Rozman Sprememba v srcu.
O podobnih stvareh kot ti premišljujem že kar nekaj časa in tudi s fantom sem že dolgo, vmes pa se mi je zgodila tista blazna zaljubljenost, in tudi ta se je vrnil k svoji.

Lej, vsi smo po malem zaslepljeni s tem idealom romantične ljubezni in princa na belem konju. Gledamo take filme, poslušamo take pesmi, beremo take knjige. Ampak v filmu in pravljicah se stvar konča ob veliki poroki, pravo življenje pa gre dalje. v pravem življenju so poleg romantike tudi dolgčas, rutina, živčnost zaradi partnerjevih lastnosti, ki nas motijo, pa potem finančni problemi, zataknemo se v komunikaciji, 100% na tej poti spoznamo tudi koga, ki bi bil mogoče bolj primeren…princa pa ni!!! saj tudi ti nisi princesa, tudi ti imaš svoje dobre in slabe lastnosti. In prav tako kot si ti želiš, da bi te nekdo sprejel takšno kot si, tudi v stari pižami in nerazpoloženo in slabe volje, tako se moraš tudi ti zavedati, da po začetni vznesenosti tisti filingi zaljubljenosti in strasti vedno minejo. VEDNO!!! potem pa imaš dve izbiri – lahko hodiš iz veze v vezo in ves čas živiš v nekem oblaku naivnega idealizma, vendar po takem postopku ne boš nikoli prišla dlje kot do nekaj mesecev, mogoče leta veze – po tem času prvi občutki minejo.

Druga izbira – če se ti zdi, da ima fant, s katerim si, v osnovi dobre lastnosti, da se zna pogovarjati, da je pošten, iskren, mu lahko zaupaš, bo dober partner…potem moraš preprosto sprejeti odločitev, da boš ostala z njim in da je on tisti pravi, ne princ, ampak sopotnik za življenje. Ni namreč samo enega pravega, z veliko ljudmi se lahko ujamemo, ampak za enega se moramo zavestno odločiti. sicer bi lahko samo begali sem in tja. Če misliš, da imata s fantom osnovo vseeno trdno in bi se dalo marsikaj tudi popraviti, potem ne obupaj. Seveda pa mora sodelovati tudi on in drugače komunicirati s tabo, brez kletvic. Če vama je dolgčas- poiščita vsak svoje in pa skupne hobije. imejta vsak svoje IN skupne prijatelje. imejta ideje, pojdita na piknik, pogovarjajta se, povejta si, kaj vama je všeč pri drugem in kaj ne, ampak realno, brez norenja in kreganja in obtoževanja. mirno mu povej, kaj te moti. če bo to sprejel in želel izboljšati vajin odnos, potem je vredno iti naprej. kar pa se tiče strasti in fizične privlačnosti – če je bila na začetku, potem je, nekje je, vendar jo morata obuditi na drugačen način. že s samim spreminjanjem svojih dejavnosti, drugačnim odnosom in manj rutine v vezi pride tudi več dogajanja v seksu, verjemi. človeka spet začneš gledati na drugačen način in po nekaj letih po moje seksaš s svojim fantom zaradi ljubezni, povezanosti, sproščenosti, odprtosti, preizkušanja novih stvari, intime…kar nadomesti tiste nore filinge, ki jih imaš na začetku, samo da se nekoga dotakneš…in je lahko še boljše.

samo ne išči princa – ker boš vedno znova samo razočarana.

Odslovi ga in začni živeti znova. Bolje prej kot…

Hvala vsem!
Vem, da ni ideala in vem, da obstaja resnična ljubezen. Poznam ljudi, ki so srečno zaljubljeni že 6 let in več, midva pa imava nenehne vzpone in padca. Vsaj 2x na mesec me spravi v jok s svojim obnašanjem. Rada ga imam, a nekako se ne vidim z njim skozi življenje, nisem srečna, to čutim. Konec je srečnih sanj, spremljajo me samo še nočne more. Res ni noči, da bi imela res lepe sanje…kaj mislite, da so sanje povezane z resničnim življenjem? Jaz mislim, da so odraz življenja.

jaz imam podobne občutke, čeprav sem v zvezi šele slabe tri mesece…., vem da ni pravi zame, ampak malo bi pa še vseeno bila z njim.., vendar upam da se to ne bo razvleklo na leta…., tudi jaz bi zelo težko končala zvezo, ker nekaj čutim do njega. ne vem, ali se splača še vztrajati.

Če že sedaj tako čutiš, bi bilo bolje čimprej končati, drugače se boš preveč navezala. Verjamem, da ni lahko, a še težje bi bilo po parih letih.

hvala za odgovor…, bom še videla.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close