Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek kako naprej, če ti hitri test pokaže da si pozitiven

kako naprej, če ti hitri test pokaže da si pozitiven

Sedaj opravil hitri test, kjer je v prvo pokazalo, da sem pozitiven, nato v drugem poskusu, da sem negativen. Ker me je že zavedlo v sistem kot pozitivnega, moram opraviti PCR test. Glede na to, da sem brez osebnega zdravnika (prejšnja prenehala delati, novega prostega nisem našel), me zanima, kje se naročim za PCR test? Je možno že danes kje prek emaila, da čimprej dobim termin in izvid ali šele jutri kličem centralo svojega zdravstvenega doma ali koga sploh?

Me zanima še, če ima kdo izkušnje, da mu je hitri test kazal pozitiven, pcr kasneje pa negativen?

Veliko takih.

Jutri pokliči v ZD, kjer si imel zdravnika in ti bo dežurni izdal napotnico za PCR, če ne, moraš samoplačniško in stane cca. 80 EUR.  Ko boš testiran s PCR testom, boš lahko odprl bolniško in dobil potrdilo o prebolevnosti.

Odgovor na objavo uporabnika
pozitiveen, 02.01.2022 ob 18:29

Me zanima še, če ima kdo izkušnje, da mu je hitri test kazal pozitiven, pcr kasneje pa negativen?

Dogaja se bolj v obratni smeri.

V dveh tednih vem za dva taka. Oba na hitrem testu v Kamniku, pri qulandiji.

Pojma nimam. Jaz sem se samotestirala dva dni, negativno, počutila sem se kot povožena, šibka, tretji dan, se komaj privlečem  kontejnerja do hitrih testov, da preverim še enkrat, negativna. Želim narediti PCR test, v soboto popoldne. Nikjer ne najdem številke dežurnega centra, ker se gremo epidemijo, ali ne. Govorim za Ljubljano. Žal, imam sebe raje, da bi štiri ure čakala na urgenci napol crk…, ne hvala.

Najdem samo navodilo, da pišem osebnemu zdravniku, ki pa je delal šele  torek.

Ali misliš, da sem v nedeljo iskala dežurne gospodiče, da naredim PRC test. NE. Nisem. NIsem bila v stanju, da hodim okrog. Brez okusa in apetita, izjemno izmučena, vonj je ostal, vročine ni bilo.

Hvala lepa za vaše teste. Pa kakšno epidemijo se mi gremo, če ne prideš do PRC testa, ko ga rabiš. Medtem, ko se meče denar iz tega naslova v zrak,  ne, nisem šla samoplačniško. Deset dni sem bila uničena, grozen okus v ustih, gnoj. Sem preživela, in sedaj se mi zdi bedno, da bi se kje prijavljala. Menda sploh ne upoštevajo test za protitelesa. Bravo stroka. Dve leti panike. Organizacija  pa poden. potencialno je človek okužen, pozitivni hitri test in potem lahko, ko čaka v vrsti na PRC, vsaj dva dni, trosi virus okoli. Še ena od bučk.

Pri nas v kolektivu, sodelavki hitri test pokazal pozitivno. Kasneje PCR pa je bil negativen. Bilo je decembra. Sodelavka je prišla nazaj delat kot da ni bilo nič.

testiranje, 02.01.2022 ob 18:37

Jutri pokliči v ZD, kjer si imel zdravnika in ti bo dežurni izdal napotnico za PCR, če ne, moraš samoplačniško in stane cca. 80 EUR.  Ko boš testiran s PCR testom, boš lahko odprl bolniško in dobil potrdilo o prebolevnosti.

A ne velja zdaj, da prideš na PCR brez posredovanja dohtarja in nenajavljen, moraš pa imeti HAG pozitiven test s sabo?

pojma nimam, 02.01.2022 ob 18:41

Pojma nimam. Jaz sem se samotestirala dva dni, negativno, počutila sem se kot povožena, šibka, tretji dan, se komaj privlečem  kontejnerja do hitrih testov, da preverim še enkrat, negativna. Želim narediti PCR test, v soboto popoldne. Nikjer ne najdem številke dežurnega centra, ker se gremo epidemijo, ali ne. Govorim za Ljubljano. Žal, imam sebe raje, da bi štiri ure čakala na urgenci napol crk…, ne hvala.

Najdem samo navodilo, da pišem osebnemu zdravniku, ki pa je delal šele  torek.

Ali misliš, da sem v nedeljo iskala dežurne gospodiče, da naredim PRC test. NE. Nisem. NIsem bila v stanju, da hodim okrog. Brez okusa in apetita, izjemno izmučena, vonj je ostal, vročine ni bilo.

Hvala lepa za vaše teste. Pa kakšno epidemijo se mi gremo, če ne prideš do PRC testa, ko ga rabiš. Medtem, ko se meče denar iz tega naslova v zrak,  ne, nisem šla samoplačniško. Deset dni sem bila uničena, grozen okus v ustih, gnoj. Sem preživela, in sedaj se mi zdi bedno, da bi se kje prijavljala. Menda sploh ne upoštevajo test za protitelesa. Bravo stroka. Dve leti panike. Organizacija  pa poden. potencialno je človek okužen, pozitivni hitri test in potem lahko, ko čaka v vrsti na PRC, vsaj dva dni, trosi virus okoli. Še ena od bučk.

Testirala si se na četrtek, petek in šele v soboto želela opraviti PCR?  Zakaj nisi poklicala v zdravstveni dom in bi ti katerikoli zdravnik izdal napotnico za PCR?  Ob sobotah tudi testirajo, pa ob nedeljah tudi.

msolivija, 02.01.2022 ob 18:43

A ne velja zdaj, da prideš na PCR brez posredovanja dohtarja in nenajavljen, moraš pa imeti HAG pozitiven test s sabo?

Tudi lahko.

https://www.zd-lj.si/zdlj/index.php?option=com_content&view=article&id=690&Itemid=2776&lang=sl

Pokličeš na št.zdravstvenega doma in te oni naročijo na pcr, verjetno tudi urgenca. Jaz sem bila dvakrat, vedno takoj v parih urah na vrsti. Sploh, ker ne prideš do svojega zdravnika brez pcr ,ob takih znakih kot jih opisuješ. Sem pa rezultate prejela, prvič ko sem bila pozitivna v dveh urah, ob negativnem testu pa 10ur.

Tisto da se sam naročaš, pa da prideš do testirnega mesta, pa ne vem koliko v resnici laufa in koliko se čaka potem. Jaz grem raje na sigurno, ker ob slabem počutju, nimam volje uro stati v koloni.

Na spletni strani vašega zd doma imate vsa navodila.

Da tako je, naročiš se na PCR test brez os zdravnika po meilu s fotko poz testa.

O organizaciji in paniki ki jo delajo na NIJZ in potem do testiranja mine tri štiri dni absurd in sramota. Da o kaosu na PCR, folk kar peš in okužen dela gužvo  niti ne govorim.

Vse skupaj en velik kaos.

Na stran NIJZ poglej, saj ti je PV v pismu napisal. Mislim, da je tako, kot je msolivija navedla.

pamet v roke drugič, 02.01.2022 ob 18:48

Testirala si se na četrtek, petek in šele v soboto želela opraviti PCR?  Zakaj nisi poklicala v zdravstveni dom in bi ti katerikoli zdravnik izdal napotnico za PCR?  Ob sobotah tudi testirajo, pa ob nedeljah tudi.

Ne ne testirajo povsod med vikendi, prav tako so izvzeti prazniki.

Nisem, ker so vsi hitri testi bili negativni. Ker sem verjela, da testi kažejo pravilno. Ker imam drugo kronično bolezen, ki se  tudi kaže kot utrujenost, in ker nisem ekspert, pač nisem prej šla v akcijo.  Tako to je.  In kolikor sem obveščena, se na test PCR čaka dva dni.

Sem bral o tem, ampak spodaj piše, da je obvezno naročanje

https://www.zd-lj.si/zdlj/index.php?option=com_content&view=article&id=690&Itemid=2776&lang=sl

Nimam kaj kot čakati do jutri. Upam, da bo vsaj termin že takoj jutri.

Še ena z zelo slabo izkušnjo, da pride do pcr testiranja… na koncu obupala, zdravstvo pa se mi je še enkrat več, v teh časih do konca zasraaallll……

Kaj pa če si na hitrem testu pozitiven in potem sploh ne greš naprej na PCR test?

Ja, ena cvetka: pripelješ svojega otroka (star dobro leto) k pediatru zaradi vročine, ga seveda najprej testirajo, normalno sprejmejo v ambulanto, rezultat testa dobiš pa čez dva dni.

kaj pa če ne greš, 02.01.2022 ob 19:40

Kaj pa če si na hitrem testu pozitiven in potem sploh ne greš naprej na PCR test?

Ja, ena cvetka: pripelješ svojega otroka (star dobro leto) k pediatru zaradi vročine, ga seveda najprej testirajo, normalno sprejmejo v ambulanto, rezultat testa dobiš pa čez dva dni.

Za zaposlene je verjetno to problem. Moram vedeti čimprej, če nisem okužen, da se vrnem normalno na delovno mesto. V primeru okužbe pa verjetno rabim pozitiven pcr test za bolniško in potrdilo o prebolelosti.

Saj namen vsega tega ni, da se zajezi epidemija ali poskrbi za učinkovitost, ampak da par posameznikov bogovsko obogati.

https://www.gov.si/teme/koronavirus-sars-cov-2/testiranje-in-samotestiranje-na-okuzbo/

V primeru pozitivnega hitrega testa (HAG testa) za samotestiranje 

pacient s pozitivnim HAG testom lahko takoj kontaktira vstopno točko za odvzem brisa PCR testa,
    izvajalcu predloži dokazilo o pozitivnem rezultatu testa HAG za samotestiranje ali izpolnjen evidenčni list zaposlenega. 
    Kot dokazilo o pozitivnem rezultatu testa HAG za samotestiranje veljata: 
    – fotografija testa HAG za samotestiranje in osebni dokument (fotografija testa HAG za samotestiranje mora vsebovati informacijo o datumu in času opravljenega testiranja, nastati pa mora v ustreznem časovnem oknu po odvzemu brisa. Oseba se izkaže še z identifikacijskim dokumentom, ki izkazuje imetnikovo podobo),
    – fotografija testa HAG za samotestiranje in fotografija pacienta.

V primeru znakov bolezni covid-19

Pacient pokliče izbranega osebnega zdravnika, lečečega zdravnika, ali v primeru njegove odsotnosti nujno medicinsko pomoč (NMP), ki jo napoti na PCR testiranje.

info405, 02.01.2022 ob 20:20

https://www.gov.si/teme/koronavirus-sars-cov-2/testiranje-in-samotestiranje-na-okuzbo/

V primeru pozitivnega hitrega testa (HAG testa) za samotestiranje 

pacient s pozitivnim HAG testom lahko takoj kontaktira vstopno točko za odvzem brisa PCR testa,
    izvajalcu predloži dokazilo o pozitivnem rezultatu testa HAG za samotestiranje ali izpolnjen evidenčni list zaposlenega. 
    Kot dokazilo o pozitivnem rezultatu testa HAG za samotestiranje veljata: 
    – fotografija testa HAG za samotestiranje in osebni dokument (fotografija testa HAG za samotestiranje mora vsebovati informacijo o datumu in času opravljenega testiranja, nastati pa mora v ustreznem časovnem oknu po odvzemu brisa. Oseba se izkaže še z identifikacijskim dokumentom, ki izkazuje imetnikovo podobo),
    – fotografija testa HAG za samotestiranje in fotografija pacienta.

V primeru znakov bolezni covid-19

Pacient pokliče izbranega osebnega zdravnika, lečečega zdravnika, ali v primeru njegove odsotnosti nujno medicinsko pomoč (NMP), ki jo napoti na PCR testiranje.

To piše za samotestiranje. Za hitri test na covid točkah se moraš dogovoriti za termin.

Hitri testi prvih par dni sploh ne pokažejo okužbe, šele približno tretji dan.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close