kako najceneje do Ukrajine
Zdravo,
sama sem namenjena v Ukrajino v septembru, tudi sama iščem ugodno in hitro varianto prevoza, vlak pride cca 25.ooo sit -povratna karta do Livo’v(a),lani sem bila za nekaj dni v Livo’v(u), tega ne izpusti, letos si imam namen ogledati Kijev, Odeso, Žitomir, (morda sko
čim še do Jalte, če bo čas) a so razdalje zelo velike in mislim, da je pot od Kijeva do Odese 10 ur z vlakom in še kar drago, rada bi odšla v njihovo gorovje, a ne vem če bi mi to vse v dveh tednih uspelo, saj so razdalje zelo velike. Če imaš morda kakšne informacije, s katero let. družbo bi lahko letel do Ukrajino in kakšna je cena pov. karte, oz. kar koli uporobnega bom vesela.
Pozdrav
Lilijana
Oj,
karto za vlak kupis na zelezniski postaji v LJ – od meje Madzarska-Ukrajina je potrebna rezervacija sedeza oz kupeja – ce tega ne naredis pri nas, lahko na sami meji.
z vlaki se je po UA fajn vozt, sploh z unimi tretjerazrednimi….. rabiš pa povsod rezervacijo (se mi zdi…), sam pol počas vidš, da se da te kondukterje podkupit, pa tko naprej…..
za videt – Uzghorod, Lvov, Zovka, Kiev, na Krimu sta mi bla bolj všeč Simferopol pa Sevastopol, kot Yalta (je pa tut fajna) – pa še milijon drugih stvari, sam zarad (ze omenjenih razdalij), mi je v 2 tednih uzspel sam to:(
Spat je fajn pri domacinih – te Babuske same najdejo na postajah, tko da ni panike….
skratka, UA je super,
lp,S
Forum je zaprt za komentiranje.