kako naj shranim bučke za zimo
Jaz kar surove zrežem na kocke in dam v vrečke, pa hop v skrinjo. Naredimo jih v omaki, torej ni hudega, če so malo mehke, kot pravi Jovanka. Čeprav zdaj razmišljam, da bi jo ubogala in jih nekaj popekla pa potem dala zmrznit. Kaj misliš, Jovanka, a popečem brez vsega ali tako kot navadno, marinirane v olivnem olju, česnu in peteršilju?
mama, probaj letos tako narediti,boš videla,da ti ne bo žal.
Jaz jih pečem v tistem velikem (picopeku) na malo olja. Gre zelo hitro. Lahko zlagaš na pladnje,vmes daš vrečko,da se ne zlepijo. Ker imam veliko skrinjo jih potem skupaj stresem v večje vrečke in jemljem ven koliko pač rabim. Odtalim, posujem z česnom,peteršiljem, kis,olje in je lepo za videt in okusno. Lahko med te kroge daš šunko in sir (kot sendvič),spaniraš in scvreš, ter juho zraven in evo ti kosila pozimi.
Jaz sem samo enkrat sveže noter dala in vse vrgla stran.
Meta1, hvala. Pa zakaj nebi probali drugače,kot so navajeni? boljše so bučke 100 % boljše. Lani sem dobila veliko melancanov in sem jih isto popekla na suho v veliki ponvi. Ko sem jih po zimi naredila kot v solati in zraven še tisti sir ( ala feta) nobena v službi ni verjela,da je ta melancan iz zmrzovalnika.
OK, bom probala. Kaže, da bo dobra letina bučk, ravno včeraj sem opremila prijatelje, ki so šli na morje (upam, da so jim Hrvatje dovolili uvoz 🙂
Kar ne bomo sproti pojedli, pa hop v skrinjo. Ene bom narezala bolj na tanko, druge debelejše, da jih bom lahko potem napol odmrznjene zrezala na kocek za bučke v omaki.
Pri nas pa obožujemo juho iz bučk, pa sem jih nekaj podušila na malo olja in čebuli, pa zmiksala in v posodice. Ko bo pa zima, bom pa samo v posodo dala malo oljčka, pa tole kašico iz posode noter, pa malo mleka in začimb pa imamo kosilo. Včasih pa dam noter na koščke narežem zelenjavo, pa koruzico, makarončke, hrenovke…
Pa čalapinke in imamo nekaj na hitro kar ni ne kosilo in ne večerja
Forum je zaprt za komentiranje.