Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika kako naj shranim bučke za zimo

kako naj shranim bučke za zimo

Na vrtu imam ogromno bučk, ki mi jih ne bo uspelo vseh porabit zdaj, pa bi jih dala v skrinjo, da bi jih imeli za pozimi, pa ma zenima, kako naj jih shranim, da jih bom pozimi lahko porabila za kakšno omako, polpete ali kaj podobnega???

poišči z iskalnikom,ne moremo vsaki dan iste stvari pisat.

saj sem iskala, pa sem našla le, kako jih ene shranite v kisu ampak mi takšnih ne maramo.

popeci jih in potem daj v zmrzovalnik, skoraj ni razlike. Če daš sveže so meni take sluzaste in jih nebi jedla niti pripravljala.
Če greš eno stran nazaj imaš naše recepte o njami zadevah.

Jaz jih naribam, dam v vrečke in v zmrzovalnik.

A naribane popečem?

Jaz kar surove zrežem na kocke in dam v vrečke, pa hop v skrinjo. Naredimo jih v omaki, torej ni hudega, če so malo mehke, kot pravi Jovanka. Čeprav zdaj razmišljam, da bi jo ubogala in jih nekaj popekla pa potem dala zmrznit. Kaj misliš, Jovanka, a popečem brez vsega ali tako kot navadno, marinirane v olivnem olju, česnu in peteršilju?

narezane na kroge (jaz jih z strojčkom za salamo). Zakaj pa morajo biti bučke vedno naribane? Nasekljaj jih popečene, ko se ohladijo in jih daš v skrinjo.

Ker je najbolj komot:)))
Sicer pa hvala za nasvet;)))

mama, probaj letos tako narediti,boš videla,da ti ne bo žal.
Jaz jih pečem v tistem velikem (picopeku) na malo olja. Gre zelo hitro. Lahko zlagaš na pladnje,vmes daš vrečko,da se ne zlepijo. Ker imam veliko skrinjo jih potem skupaj stresem v večje vrečke in jemljem ven koliko pač rabim. Odtalim, posujem z česnom,peteršiljem, kis,olje in je lepo za videt in okusno. Lahko med te kroge daš šunko in sir (kot sendvič),spaniraš in scvreš, ter juho zraven in evo ti kosila pozimi.
Jaz sem samo enkrat sveže noter dala in vse vrgla stran.

Jaz jih naribam in potem delam polpete iz njih.

Lp, Petra

Jaz jih dušim skupaj s čebulo, papriko, paradižnikom in korenčkom. Ohlajene dam v lončke in zamrznem. porabim za omake, rižote, mineštre…

Živi in pusti živeti

Hvala za idejo, Jovanka! Ti si pa res mojstrica!

Meta1, hvala. Pa zakaj nebi probali drugače,kot so navajeni? boljše so bučke 100 % boljše. Lani sem dobila veliko melancanov in sem jih isto popekla na suho v veliki ponvi. Ko sem jih po zimi naredila kot v solati in zraven še tisti sir ( ala feta) nobena v službi ni verjela,da je ta melancan iz zmrzovalnika.

OK, bom probala. Kaže, da bo dobra letina bučk, ravno včeraj sem opremila prijatelje, ki so šli na morje (upam, da so jim Hrvatje dovolili uvoz 🙂
Kar ne bomo sproti pojedli, pa hop v skrinjo. Ene bom narezala bolj na tanko, druge debelejše, da jih bom lahko potem napol odmrznjene zrezala na kocek za bučke v omaki.

Pri nas pa obožujemo juho iz bučk, pa sem jih nekaj podušila na malo olja in čebuli, pa zmiksala in v posodice. Ko bo pa zima, bom pa samo v posodo dala malo oljčka, pa tole kašico iz posode noter, pa malo mleka in začimb pa imamo kosilo. Včasih pa dam noter na koščke narežem zelenjavo, pa koruzico, makarončke, hrenovke…
Pa čalapinke in imamo nekaj na hitro kar ni ne kosilo in ne večerja

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close