Kako naj premagam nespečnost?
Že nekaj časa imam hude težave z nespečnostjo. Sploh ne morem zaspati. Trudna sem kot pes, delam cel dan, čez dan ne počivam, ne zaspim niti minute, zvečer ob enajstih se uležem na posteljo na smrt zaspana in si mislim: danes pa bom spala kot ubita. Figo. Ura je polnoči, ena, ena in pol, dve, jaz pa še zmeraj budna.
Zdravnica mi je predpisala Sanval in me napotila h psihiatru. Dobila sem antidepresiv Mirzaten, in polovičko tablete Loram, kar vzamem pred spanjem. Tudi to mi ne pomaga. Običajno zaspim ob treh zjutraj, ob šestih pa sem že budna.
Zdaj me je že vsak dan strah noči, ker vem, kako bo. Že ko se dan prevesi proti večeru me zajame tesnoba.
Kako se spopadate z nespečnostjo. Strah me je, da bom zbolela, saj na dolgi rok ne morem tako živeti.
Hvala za kakšen pameten nasvet.
Jaz se s tem borim že 24 let. Poskusila sem dvoje različno delujočih uspaval, eno, ki naj bi me uspavalo in drugo, ki naj bi preprečevalo prezgodnje prebujanje. No, prvo me je res uspavalo, vendar sem se zbudila po 2-3 urah. Drugo je preprečilo prezgodnje zbujanje, vendar pa ni delovalo na uspavanje in je bilo torej neuporabno, saj sem spet rabila 3-4 ure, da sem sploh zaspala. Oba pa sta mi povzročala slabost in glavobole, zato sem vse skupaj hitro opustila. Pa itak sem proti “kemiji” tako da tudi AD ne mislim uživat. Skratka. Po desetletju in pol mučenja in izčrpavanja in tesnobi, sem enostavno to sprejela in se nehala sekirat. pač, ne spim, ne morem zaspati. Bom pa počela kaj drugega, gledala tv. In to mi hkrati še pomaga. Tv me uspava in pač spim, resda ne 8 ur, ampak vsaj 4-5 ur mi pa uspe in je dovolj. Če se prebudim, samo prižgem tv in kmalu spet zaspim. Mislim, da preusmeri um v neumnosti, v nič, zato zaspim. Na suho pa ni šans, dejansko me še vedno popade tesnova in od spanca ni nič.
Oj, meni po 10 letih tudi ne pomaga več lexaurin. če pa ga ne vzamem, pa dobim panični napad, ki traja cele dni, ne spim cele dni in potem moram vzeti nazaj lexaurin in dodatno pomirjevalo, ali sanval ali helex (xanax) da mi sploh prime in da zaspim! Tak pač živim, tablet jem, če jih ne bi, bi me že pobralo od muke. Antidepresivi pa so me v nasprotju s pričakovanjem zdravnika naredili zelo budno, čuječo, nič nisem spanja potrebovala, v par tednih sem bila shirana in divja, tako da, to ni to, antidepresiv ni za vsakega, treba je pomiriti telo, pri tem pa pomaga le navadno pomirjevalo, šibkejše ali močnejše, sanval, lexaurin, če ne pa cerson. Vse te tablete mende povzročajo toleranco in zasvojenost. Moj problem je bil rešen in 100 {04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} premagan samo v času, ko sem skrbela za ostarelega bližnjega., nobene panike ni bilo in nobene odvisnosti, ker me je ta nežnost in skrb čisto pomirjala. Ko pa nisem več rabla skrbeti za bližnjega, pa znova nisem spala cele dni in tedne in sem zaradi muke v službi morala nazaj na lexaurin…
..je hormon, ki ga z leti začne primanjkovati v možganih, in posledično pride do nespečnosti. Najprej smo ga dobivali iz Zda, zdaj pa se ga lahko kupi v lekarnah in vsakem supermerkatu ( na oddelku prehrambenih dodatkov) po Evropi…stane par evrov. No, pred kakšnimi dvemi leti, ko sem bila na pregledu v ambulanti v bolnici, pa sem tudi osebno slišala nevrologa, ki je dajal napotke pacientu sedečemu zrave mene, naj gre kar v najbližji supermarket Coop v Italiji in naj si tam kupi Melatonin, ker ta človek sploh ni spal. Jaz bi še dodala, naj se kupi slow- release melatonin, ki se sprošča preko cele noči. Zbudiš se naspan, spočit in tudi mlajši zgledaš. Vsekakor priporočam, deluje. Jaz sem ga kupovala v lekarni, v naravni obliki in je bil okoli 15 eur.
Za vse zgoraj opisane težave obstaja razlog, nespečnost, tesnoba, slabo razpoloženje itd. so samo posledica, simptom tega glavnega vzroka, ki pa je pri vseh isti, in ta je, da ne živite v skladu z svojimi pričakovanji, nekaj Vas muči, partnerska zveza, finance, ne doseženi cilji, nakopičen dolgotrajen stres itd. Ta simptomatika, nespečnost, tesnoba (strah, nemirnost, razdraženost) je le telesna reakcija na Vaš prvoten psihični razlog.
Ti simptomi nespečnost, tesnoba so kot lučka na armaturni plošči v avtomobilu, ki zasveti, Vas opozarja, da nekaj ni vredu, tako tudi Vas opozarja, da nekaj ni vredu v Vašem življenju, da morate nekaj spremeniti v njem.
Zdravniki, uspavala, antidepresivi, so kot bi to lučko, ki opozarja naprimer, da ni dovolj olja v motorju enostavno prebarvali z črno barvo, da nebo več vidna, tako vzrok ostaja, ker je potrebno doliti olje, ne pa maskirat simptom.
Tako je potrebno odpraviti poglavitni vzrok za težavo in slednjega lahko odpravite le vi sami in noben zdravnik, psihiater, tablete…, ker drugače boste trpeli celo življenje, delno lajšali težave z tabletami, raznimi tehnikami, vero v boga itd., kar pa ne bo prineslo olajšanja na dolgi rok.
Potrebno je razmisliti, kdaj so se pojavile težave in kaj se je zgodilo življenju pred temi težavami…
En enostaven primer: Dva se hitro poročita, dobita otroka/e, ustvarita dom, nato pa po parih letih nista srečna v vezi. Zaradi otrok, skupnega premoženja, sosedov, ostaneta skupaj, vztrajata… in čez čas jih telo začne opozarjati z nespečnostjo, tesnobo, nemirom… in rešitev: tablete? fizična aktivnost? tolažba pri prijateljih? vera? seveda lahko pomaga delno in na kratko, ampak vzrok ostaja, zob ni biu saniran ampak občasno lokalno anesteziran….
Rešitev: Razveza…. kako bo to vplivalo na otroke, vsekakor dobro na dolgi rok, saj če sami s seboj niste srečni tudi Vaši otroci to negativno občutijo….
Slehernik ima svoje škarje in platno samo vprašanje je kako bo rezal….
Sem Slovenec/ka, ne jamram ampak ukrepam 😄
Imela sem enake težave, po enem mesecu sem šla do dr in začela jemat ecitaro, zdaj jo jemljem že skoraj štiri leta, zadnje tri leta polovičko na dan. Ko sem jo začela jemat, sem imela približno teden dni še težave/stranski učinki/. POtem se je stanje hitro izboljšalo in spanje uredilo. Če te še kaj zanima, mi lahko pišeš na anzejpanzej@gmail.com
Pitra odjebi krava zaslužkarska kradljiva lažniva
te prijavim na urad za varstvo potrošnikov zaradi laganja in zavajanja
da se boš nekam spakirala ti s to tvojo travo vred
zakaj ji ne prepoveste lažnivega oglaševanja?
naj se javi en sam psihiatrični bolnik, ki je ozdravel izključno zaradi jemanja pitrine trave ,
pa ga ne najdete z lučjo pri belem dnevu
Absolutno…. marihuana, kamilica, itd. še nobenega “psihiatričnega bolnika” ni pozdravilo.
Pa so ga psihiatri? antidepresivi? Anksiolitiki?
Še nobenega…
Če vprašate bilo katerega dr.Psihiatra, če je že pozdravil kakšnega svojega pacijenta in če ima dokaz za to, bo zaštekal, odgovor pa bo nejasen. (pozdravil, ne samo zazdravil)
Večina psihičnih bolezni sploh ne obstaja, vsako leto se v DSM vpiše par novih psihičnih motenj, na način da 12 psihiatrov dviguje roke oz.glasuje ali naj se neko stanje opredeli kot bolezensko, 8 od njih je v močni navezi z farmacevtkim lobijem, in čim več je uradnih psihičnih motenj, več se “uradno dila”, pardon, predpisuje receptov…
Tudi sloviti Sigmunt Freud je podlegel farmatsevskemu lobiju, ko je promoviral uporabo kokaina. (antidepresivi so samo novejša in nevarneša kemija), kaj je zdravstvo naredilo z metadonom, ozdravi nobenega, povzroča še večjo zasvojenost, denar pa priteka….izgovor zdravstva pa da se tako zmanjša in kontrolira okuženost med odvisniki… enako kot pri antideptesivih famozno kemično neravnovesje, ki je že leta 1983 dokazano da ne obstaja…
Naprimer pred leti je bila homuseksualnost opredeljena kot psihična motnja, kasneje izločena…
Samo vprašanje časa je kdaj bo prekomerna sreča opredeljena kot psihična motnja…
Ni daleč resnica, da je v veliki vičini psihiatrija ena velika prevara…
Tudi jaz sem imela obdobja, ko sem spala po 3 ali 4 ure, več nisem mogla. Sekirala sem se tako dolgo, dokler nisem ugotovila, da več spanja niti ne potrebujem in da popolnoma normalno funkcioniram. Tistih 8 ur spanja da je obveznih je larifari, če ti ne paše ni potrebno. Sedaj sem na kakšnih 6 urah spanja in mi je spet ok.
Sem kot ti in spim še manj kot 4 ure na noč in še te štiri ure lucidno sanjam.
[/quote]
No, saj teh 4-5 ure je morda 1x na teden, sicer sem nekje na 3 urah na noč, pa še to ne v kosu. Lucidne poznam, desetletja muk. Komaj sem se tega znebila, so pa triggerji še vedno prisotni in mislim, da zato tudi doživljam tesnobo, ko/če se vležem za spat.
“Naravnega” melatonina NI. Je proizvod naše žleze timus, kot hormon in skrbi tudi za imunost.
Lahko pa se to žlezo timus aktivira z naravno metodo- refleksoterapijo, kar lahko storimo tudi sami.
Začnemo z dobrim refleksoterapevtom, se sami naučimo vseh prijemov in delamo na samim sebi.
Tako to gre.
Vse ostalo je zvarek farmacevtskih lobijev.
Sem kot ti in spim še manj kot 4 ure na noč in še te štiri ure lucidno sanjam.
[/quote]
No, saj teh 4-5 ure je morda 1x na teden, sicer sem nekje na 3 urah na noč, pa še to ne v kosu. Lucidne poznam, desetletja muk. Komaj sem se tega znebila, so pa triggerji še vedno prisotni in mislim, da zato tudi doživljam tesnobo, ko/če se vležem za spat.
[/quote]
Morda po teh dolgih letih nespanja niti ne vem, če skupaj spravim “omenjeno količino”
Sem pa cel dan rahlo utrujen. Tudi danes:))) Do danes nisem poskusil nobene tablete za spanje in niti zdravnik ne pozna mojega problema. Ni mi za gnjaviti ljudi.
[/quote]
Morda po teh dolgih letih nespanja niti ne vem, če skupaj spravim “omenjeno količino”
Sem pa cel dan rahlo utrujen. Tudi danes:))) Do danes nisem poskusil nobene tablete za spanje in niti zdravnik ne pozna mojega problema. Ni mi za gnjaviti ljudi.
[/quote]
Seveda zdravnik ne pozna rešitve, ker težava ni ne fizična, ne psihična, ne … zato ti tudi pomagat ne more. Te pa razumem in vem, kako hudo je. Jaz sem od utrujenosti leta jokala, zdaj se pač trudim normalno živet ves čas utrujena 🙂 Upanja ti ne bom dajala, ker sem svojhega že davno izgubila. Sem si pa povrnila neko vrsto optimizma, ki je posledica sprejetja stanja, kot trenutno je.
Sem vztrajala mesec in pol. Čisto nič.
[/quote]
in {04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} CBD?
[/quote]
Kapljice prvih 14 dni 5{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}. Ker ni nič pomagalo, smo dobilo 10{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} še za 3 tedne. Rezultat enak.
Forum je zaprt za komentiranje.