Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Kako naj ji povem, da je ne želim več voziti

Kako naj ji povem, da je ne želim več voziti

Predlagaj, da ti prispeva za potne stroške. Sploh, če se ti vsak dan  voziš ponjo 10 min izven tvoje poti. Torej imaš ti dodatne stroške. Sicer ji pa predlagaj,  da voziš samo na relaciji svojega doma in naj pride vsaj do tebe. Delodajalec vam najbrž izplačuje potne stroške. Torej ona vse prihrani, ti pa imaš dodatne stroške, ker vsak dan voziš izven svoje poti. To je precej nefer z njene strani in me čudi, da ni že sama tega predlagala.

Pač odkrito se je treba pogovoriti.

Jaz se tudi vozim s sodelavci. Ok, vsi imamo vsak svoj avto in se menjavamo. Ampak dogovori tečejo sproti, ker če ima kdo kako obveznost, pač grem tudi sama. Nismo zaradi tega odvisni drug od drugega.

težko. Bial se v podobnem položaju in sodelavka je spravil pol kolektiva proti meni. zato nikoli ne ponujaj sodelavcu da ga pelješ domov.

lahko pa poskusiš s taktiko … češ danes ten e morem peljat, ker mam te in te opravke. jutri jo peljšeš. čez dva dni ponovno in teh opravkov je vedno več, dokler čez nekaj mesecev je ne pelješ več

Odgovor na objavo uporabnika
yori, 09.12.2021 ob 09:51

težko. Bial se v podobnem položaju in sodelavka je spravil pol kolektiva proti meni. zato nikoli ne ponujaj sodelavcu da ga pelješ domov.

lahko pa poskusiš s taktiko … češ danes ten e morem peljat, ker mam te in te opravke. jutri jo peljšeš. čez dva dni ponovno in teh opravkov je vedno več, dokler čez nekaj mesecev je ne pelješ več

pa a vi ne berete al kaj kar v tri dni klaftrate. Rekla je, da ji zame preveč časa, 20 min več če to počne. Kaj je tu bistvenega pri plačevanju in zaračunavanju za vožnjo. ne dojamete, preveč je teh 20 minut dlje in prej vstaja itd…

Nič ji ne olepšuj. Povej ji, da je ta tvoja služba prevoznika zaključena. Da si predolgo to počela in sedaj ne želiš več, ker ti jemlje preveč časa. Povej ji, da ji priporočaš da si poišče ali nekoga drugega ali pa naredi tako kot ji bo ustrezalo, da tebi ne ustreza poraba dodatnega časa. In to je to in konec.

Jaz tudi mislim da je treba odkrito povedat. Pac reces, ej ves kaj jaz ce tebe vozim porabim kr neki casa ves. Ce bos kdaj rabila mi kar reci ni problem, usak dan pa ne bo slo.

Mislim da sodelavka ni izkoriscevalka v slabem pomenu.  Pac se ne zaveda da je to zate obremenitev, ni bila na tvojem mestu. Njej je fajn in zakaj bi ti rekla ei ni me treba voziti. in ce  noces denarja ampak je enostavno noces voziti vsak dan ji pac tako povej.

Zjutraj naj pride do tebe, kako bo popoldne ji povej zjutraj in reči, če ti ona kdaj opravi delo,ki ti je zoprno. Zlika, umije ploščice v kopalnici, morda skida sneg na dovozu, da lahko gresta z avtom na pot.

Preprosto povej iskreno. Kaj vsi iščete neke izgovore, a nimate hrbtenice? Povej ji, da ti skrb za njen prevoz ni všeč in naj najde drugo rešitev. Če pa ne maraš samo tega, da je brezplačno pa ji zaračunaj. 4€ več kot je avtobus, ker jo prideš na dom iskat ali pa enako kot avtobus s tem, da počaka pred tvojim domom in jo tam tudi odložiš.

Pod tole se pa podpišem. Žal so z lupo za iskat tisti, ki znajo povedat direktno. Pa koliko problemov bi to rešilo oziroma že preprečilo.

Odgovor na objavo uporabnika
Vsi odgovori, 07.12.2021 ob 08:52

Vsi odgovori v tej temi oziroma kar cela tema kaže, kakšne težave imamo Slovenci s komunikacijo. Namesto da bi avtorica sodelavki lepo povedala, da jo žal ne bo mogla več voziti vsak dan, ji predlagate izmišljevanje izgovorov, zaračunavanje in razglabljanje o svojih občutkih, kar pri takem odnosu dveh sodelavk res ni nujno potrebno. A res ne znate samo povedati, kaj želite? Saj ni treba komplicirati, poveš, da žal ne bo šlo več in to je to.

Me je ta tema spomnila na to, kako ljudje mučkajo, ko morajo povedati, da jih ne bo na poroko ali drugo praznovanje, kaj vse rečejo in si izmišljujejo, namesto da bi preprosto povedali, da jih ne bo. Pa izgovori ljudi, ko jih kličejo akviziterji so tudi čisto zlato – ravno so prišli obiski in moram nehat, nekdo zvoni, zdajle ne morem, ker mi kipi voda za špagete …., namesto da bi samo povedali, da jih zadeva ne zanima in adijo.

Pod tole se pa podpišem. Žal so z lupo za iskat tisti, ki znajo povedat direktno. Pa koliko problemov bi to rešilo oziroma že preprečilo.

Bodi resna! To je velika obveznost, ki je nisi dolžna še naprej sprejemati. Moja sošolka je prav tako vozila svojo najboljšo sodelavko. Ko pa je prišlo do manjše prometne nesreče, ne po sošolkini krivdi, pa ugani koga je sodelavka terjala za odškodnino za bolečine v vratu.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close