Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek kako nabavljate robo brez PCT

kako nabavljate robo brez PCT

Po potrebi se testiram. Živilskih trgovin brez pct je dovolj. Testiram se, če moram k zdravniku ali imam kako obveznost, ki zahteva pct. V tistih dveh dneh še opravim nakupe,ki zahtevajo pct ( čevlji, obleka, gospodinjski pripomočkiipd.), grem v knjižnico in k frizerju. Nimam problemov.

Vozim se z avtom. Na mestni avtobus grem res izjemoma. Taksi se mi zdi preveč nevaren.

Odgovor na objavo uporabnika
test909, 26.11.2021 ob 23:51

kovid5val, 26.11.2021 ob 21:15

PCT gledajo samo v večjih centrih, v nobeni manjši trgovini nič ne gledajo. Kje pa živite?

Ni res. Prejšnji teden je preverjal tudi Tedi in Kik, pa nista v nakupovalnem centru. Sem pa včeraj brez problema nabavla robo v Tediju in DM. Se mi zdi, da je tudi odvisno od zaposlenih kdo striktno preverja in kdo ne.

Za DM ali drugo drogerijo, ki ni v trgovskem centru, PCT ni potreben.

V drogerijah (čistila, osebna nega) in DM ( tu je tudi hrana za živali- kako pametno;)  ) tudi ne.

V manjših trgovinah ne gledajo, jasno. Govorim o živilskih. So me pa preverili v trgovini s čavlji v mestu .

F* cepi se. Edina rešitev. Prokleta no. Kot oseba. Pa boš tudi fasala. Bogi ljudje, ki te srečajo. Predvsem medicinci, ostali pa….  Jest ne rabim tvojih whatever. Ma daj  pojdi v Whan na tržnico, sedaj bo res Delta Dron. Ne želi tako neodgovorno. Povlečeš vse. Goat . Daj zbrihtaj se.  Pa bone uporabi, dokler jih imaš.

Se delate norca, potem pa vsi tam. Z žal mi je, jok in stok. V službi iste, polne virusne, cepit pa ne. Če pa niste, ker ste frapirane, me sploh ne zanima. Preseda mi ta vaš, hektarjev, pol same padete na tja, mene buzerirate. Potem prideš do meje, se reče  čeprav nisi migrant. Ima pa sodelavka, kakor sem slišala, oprosti ti, avtorica, trosite viruse. Ne one, ki slednje ne počnejo. In da cepite se. Ampak res ne vem, kaj želi povedati glede tretjega druga? Opristite, nastaja čustena drama zaradi vas. Pa se me ne tiče. Zaenkrat ne. Tretje stvari da. Ker nimam miru.

Do zdej skor bp. Pride kdaj kje da se morm s kakšnim varnostnikom, śtudentom… tud mal pregovarjat. Kej dost se mi z njimi ne da ubadat. Sam rečm ok, noben problem, me ne boste spustil notr, boste pa plačal tolk, da vam vaša plača tega ne bo pokrila. Sm prpravljena tam kjer mi vstopa ne bi dovolil, tistga tud kazensko ovadt, mi je čist vseen, če on sam opravlja svoje delo. Ampak kot pravm, zaenkrat potrebe po tem še nism imela.   

Pomagajo seveda tud veze oz poznanstva…tko da do zdej lahk rečm bp.

Je pa res, da več ne hodm po shoppingih skor vsak dan, ampak je tud to za neki dobr 😛

po potrebi se testiram, 27.11.2021 ob 08:05

Po potrebi se testiram. Živilskih trgovin brez pct je dovolj. Testiram se, če moram k zdravniku ali imam kako obveznost, ki zahteva pct. V tistih dveh dneh še opravim nakupe,ki zahtevajo pct ( čevlji, obleka, gospodinjski pripomočkiipd.), grem v knjižnico in k frizerju. Nimam problemov.

Vozim se z avtom. Na mestni avtobus grem res izjemoma. Taksi se mi zdi preveč nevaren.

Jaz taksija tudi ne vzamem. Se mi zdi, da so leglo covida, bacilov, virusov na sploh. Kateri taksist po vsaki vožnji znotraj razkuži in prezrači?? Eden na…..100.

Ena južna neprijavljena, 27.11.2021 ob 08:32

Do zdej skor bp. Pride kdaj kje da se morm s kakšnim varnostnikom, śtudentom… tud mal pregovarjat. Kej dost se mi z njimi ne da ubadat. Sam rečm ok, noben problem, me ne boste spustil notr, boste pa plačal tolk, da vam vaša plača tega ne bo pokrila. Sm prpravljena tam kjer mi vstopa ne bi dovolil, tistga tud kazensko ovadt, mi je čist vseen, če on sam opravlja svoje delo. Ampak kot pravm, zaenkrat potrebe po tem še nism imela.   

Pomagajo seveda tud veze oz poznanstva…tko da do zdej lahk rečm bp.

Je pa res, da več ne hodm po shoppingih skor vsak dan, ampak je tud to za neki dobr 😛

Ne piši bedarij !!  Drži se pravil, ali pa bodi doma! Sama nisem cepljena, a se držim osnovnih pravil, ki so predpisana. Kam bi pa prišli, če bi imeli same take, kot si ti!! Še preveč takih imamo.

Uporabi možgane. Kaj težiš varnostniku in ga strašiš, da ga boš prijavila;)). On se te ne bo ustrašil, saj samo dela to, kar mu je naročeno. Tvoja prijava se njega osebno ne tiče. Ti pa res  ne razumeš nekih osnovnih stvari.

Zalostno, da hodite samo v stacuno, vse ostalo vas ne zanima. Znacilno za zahojence- anticepilce.

Resnično upam, da bomo v novicah kmalu brali, kako te je nekemu varnostniku počil živec.

Ne pozabit snemat ??

lej jih, 27.11.2021 ob 03:28

brez sarkazma, 26.11.2021 ob 23:35

Ja,meni se je zadnjč prav zafržmagalo – opravim T , ker je bil še en opravek na sodišču; pa gre potem v Lj Leclerc in glej ga zlomka nobeneha preverjanja ni bilo na vrtih ( zddaj ali je bila ravno smena ali pa je šel varnostnik na biološki opravek). Prav žalostna in jezna sem bila obenem – jaz se potrdim, da zadovoljim predpisana pravila, standarde za nekam , kamor moram vstopit s predpisi, pa jih ne spoštujejo drugi 🙂  ( sarkazem off).

Drugače pa, verjamem v viruse, zame zemlja ni ravna, verjamem pa tudi v to, da nekateri ljudje ne spoštujejo predpisov iz inata, saom zato, ker so predpisi in bi se jih  morali držati enako, kot vsi ostali;  maske mi ni problem nosit, razdalje tudi ne držat, rok tudi ne umivat že od nekdaj ( higiena rok kjerkoli je vedno zame številka ena že vsaj 30 let), niti ne razkušit ročaja vozička ali košare, če ju rabim ( saj s tem sebe zaščitim, ko razkužim tisto kar primem v roke, kar je nekdo pred menoj držal ali šlatal). Ves čas zdrava oseba kar se kovida tiče. Živim sicer normalno, me zadeve ne vržejo s tira, se ne obremenjujem , verjamem pravim strokovnjakom stroke,m  in mislim tako pošeti tudi še naprej,  tudi do spomladi – ko bo spet posijalo toplo sonce, močnejše- ki tudi po naravni poti uničuje viruse ozrioma njihovo strukturo.

Nikogar ne ogrožam, prej drugi mene in se zaščitim in ščitim pred drugimi, ki so potencialni nositelji in prenašalci – že s tem, ko imajo noc ven izpod roba maske – znotraj tam, kjer je predpisano,  dapač vsi nosimo masko tako kot je prav. To me pa najbolj razkajfa  frajerišenje – da nekdo nosi nos ven. Koji si ti faktor, da si dovoliš imet nos zunaj zaščitne maske, če ga moraš imet po predpisih pod masko?

boga si v glavi,majkemi

E pa šta ćeš ti meni sa tim “majke mi”? Ne razumem teh hrvatizmov, napiši slovensko.

Spoštuj mojo odločitev, jaz spoštujem tyvojo.  In ne žalim te, ti pa tudi nimaš nobene pravice žalit mene. Cepljenje je tvoja odločitev, sama veš, zakaj si se/ali se boš.

In imej svojo surlo lepo pod masko v javnosti, v zaprtem javnem prostoru. To je najmanj, kar lahko narediš za zaščito pred tovjim širjenjem na nas druge, ko smo v tvoji bližini.

Haha768, 26.11.2021 ob 21:48

Ja na spletu kups tud morje, smucanje, terme z otroci itd… kibernetsko… se mal pa se boste z ocali sprehajali po kuhnji pa mislil da ste na morju… Olajsal ste jim. Upognili hrbet brez besede. Cankar je imel prav.

Ja, smo hodili cez mejo, dokler so bili bolj odprti od nas, pa tam se k frizerju, kozmeticarki, na pedikuro, masazo, skratka vse, kar bi koristili pri nas, ce ne bi veljal pct.

Zdaj cez zimo je itak mrzlo in bomo malo doma, spomladi pa spet, ce se bo le dalo.

en lolek, 27.11.2021 ob 07:42

Za trgovine, restavracije, kinote in ostalo navlako mi je vseeno.  Skrajno nerazumno pa mi je PCT za tankanje ali pošiljanje pošte. To spada v osnovne potrebe, da družba deluje.

Tako je, se strinjam. Enako,  kot da če moraš it na npr. elektronsko napotnico oddat kri ali urin v zdravstveni dom, ki ti jo  v zdravstveni sistem odda npr. tvoj osebni zdravnik, pa se moraš  prej testirat (!), da sploh lahko vstopiš v prostor ZDja… it v vrsto stat, zgubiš tako vsaj 40 minut – Ok, če si zdrav, kaj pa če si bolan – pa ne kovidno??  Nonsence brez primere…. S tem so ti onemogočene osnovne pravice iz naslova zdravstvene oskrbe, ker plačuješ tako ali tako osnovno, pa še dodatno zdr. zavarovanje tudi za to. Krvna slika je pa osnova (!) za  marsikaj. Najcenejše diagnosticiranje – pa nekateri imamo na pol leta kontrole krvne slike, ker imamo določena zdravila, pa moramo preverjati, če ne poškodujejo jetra, ledvica ta zdravila ( razna imunološka zdravila napirmer).

In kakšan bedarija – v lekarno gremo lahko vsi “tutti frutti”, kjer so vrste nenormalne, kamor hodijo tudi bolni ljudje po zdravila, na pošto pa ne…. Ne moreš it znamk kupit  na pošti, kar je osnova neke poštne storitvne, če nimaš pildka- ker jih nikjer drugje več ne prodajajo v prodaji – včasih so jih po trafikah zunaj v kioskih, pa na oddelkih prodaje časopsov,  po  danes ne več…

Zdaj ga pa srackas!

Ravno pred kratkim je en tak pameten, kot si ti, klical policijo, ker ga niso spustili notri, je prisla in mu napisala kazen.

Toliko o ten, kdo koga kazensko ovadi.

Luanda, 27.11.2021 ob 07:39

Smo trikrat cepljeni, sploh ni problema, nismo omejeni nikjer

Omejeni pa ste tam ker je najbolj pomembno. Vam pa prepustim, da pogruntate kje.

Če potrebujete namig, kar javno povejte. Naj vas ne bo sram.

brez sarkazma, 27.11.2021 ob 08:55

E pa šta ćeš ti meni sa tim “majke mi”? Ne razumem teh hrvatizmov, napiši slovensko.

Spoštuj mojo odločitev, jaz spoštujem tyvojo.  In ne žalim te, ti pa tudi nimaš nobene pravice žalit mene. Cepljenje je tvoja odločitev, sama veš, zakaj si se/ali se boš.

In imej svojo surlo lepo pod masko v javnosti, v zaprtem javnem prostoru. To je najmanj, kar lahko narediš za zaščito pred tovjim širjenjem na nas druge, ko smo v tvoji bližini.

Veš, da tega, da si v glavi bolano, ne more skriti noben nagobčnik ?

Mislim resno, brez sarkazma.

V čem je problem pri nabavljanju robe, saj si lahko praktično vse naročiš na dom?

Jaz narocam na dom samo cistilke in kurbe.

Grenivka422, 26.11.2021 ob 21:00

Nabavljam samo v živilski trgovini, ostalo naj imajo. Pri nas doma nikamor drugam ne hodimo, ne želimo. Bodo še kako prosili za kupce. Trgovine in gostilne na veliko propadajo. Kar naj, če s svojo glavo nočejo razmišljat, jih bo pa tuja zaprla pa je.

Žal te moram razočarat. Gostilne in trgovine pokajo po šivih. Včeraj je bila v šoping centru taka gužva, da nas je odneslo ven. Gostilne pa zaradi bonov polne, kot še nikoli.

Če torej misliš, da bo tega konec, ker kaj propada, se zelo motiš.

južžžna, 27.11.2021 ob 08:36

Ne piši bedarij !!  Drži se pravil, ali pa bodi doma! Sama nisem cepljena, a se držim osnovnih pravil, ki so predpisana. Kam bi pa prišli, če bi imeli same take, kot si ti!! Še preveč takih imamo.

S tabo vse ok? Kakšnih pravil? A da mi bodo psihopati diktiral kam lahk grem kam ne? Da grem lahk v kakšn prostor po eno stvar, ne morm pa ko sm že notr, dobit še 2 stvar? …..malo morgen, mene NOBEN ne bo je.bu v glavo, se znam postavt zase, vem kakšne so moje pravice in dolžnosti, vem kaj so zakoni in kolk vredni so odloki… vas hlapce če se jim pustite, pa naj. Ve se kaj je oz kaj pomen USTAVA in kaj ZAKONI.
PCT je PROTIUSTAVEN, NEZAKONIT in dokler bo tko, se čist lepo povedan: JE.BITE z vašimi pravili.
Glih zarad vas ubogljivih in upogljivih smo tam kjer smo, ker se ne znate upret, ker ne znate rečt sam 2 črk: NE, ker vse kar se  psihopati spomnejo, vi sklonjenih glav sprejmete.
Če bi blo velik takih kot sm jst, verjem da bi blo te norije že zdavni konc.

zase imam robe dovolj ?. Ko je treba za otroka, greva s Tjem v veliko hišo, do zdaj je bilo 2x (nakup oblačil in čevljev). Ostalo pa dobim v trgovinah brez pct. No so pa zgubili v tej veliki hiši redno stranko in ravno zadnjič berem kako spodbujajo obisk z pct. Ah ja.. le zakaj se gospodarstvo ne upre?

Hofer, lidl, spar,ce ni v trgovskem centru.. tu dobim vse, ne rabim drugih.. lahko grem tudi v milerja, dm,lekarno.. Ce moram kupit kaj za oblect sploh za otroka, se testiramo, vecji otrok se takrat testira, mlajsemu ni treba in gremo v nakup, takrat izkoristim in grem se kam drugam.. Dugace pa je moz cepljen, ce je sila, gre on, ker lahko gre povsod..

Upam, da pokažete Screen Shot in ne vaših podatkov v original Codi.

joooj no, 27.11.2021 ob 08:42

Uporabi možgane. Kaj težiš varnostniku in ga strašiš, da ga boš prijavila;)). On se te ne bo ustrašil, saj samo dela to, kar mu je naročeno. Tvoja prijava se njega osebno ne tiče. Ti pa res  ne razumeš nekih osnovnih stvari.

Takih je,hvala bogu, malo. Mislim, takih ,ki ne razumejo osnov. Se pa sem in tja še kakšen najde. V glavnem ljudje razumejo bistvo in nekako kar gre.

Ena južna neprijavljena, 27.11.2021 ob 09:55

S tabo vse ok? Kakšnih pravil? A da mi bodo psihopati diktiral kam lahk grem kam ne? Da grem lahk v kakšn prostor po eno stvar, ne morm pa ko sm že notr, dobit še 2 stvar? …..malo morgen, mene NOBEN ne bo je.bu v glavo, se znam postavt zase, vem kakšne so moje pravice in dolžnosti, vem kaj so zakoni in kolk vredni so odloki… vas hlapce če se jim pustite, pa naj. Ve se kaj je oz kaj pomen USTAVA in kaj ZAKONI.
PCT je PROTIUSTAVEN, NEZAKONIT in dokler bo tko, se čist lepo povedan: JE.BITE z vašimi pravili.
Glih zarad vas ubogljivih in upogljivih smo tam kjer smo, ker se ne znate upret, ker ne znate rečt sam 2 črk: NE, ker vse kar se  psihopati spomnejo, vi sklonjenih glav sprejmete.
Če bi blo velik takih kot sm jst, verjem da bi blo te norije že zdavni konc.

A veš, da je dobr, da ni takih kot ti, veliko. Delaj, ker se ti zdi prav. Ne pa s tem težit tu na forumu.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close