kako nabavljate robo brez PCT
Kako nabavljate robo brez pct? Jaz recimo grem v neživilske trgovine in poskusim. Včasih me nihče ne vpraša za pct in nabavim brez problema, spet drugič me v isti trgovini vpraša za pct, povem, da nimam in grem ven brez nakupa in brez pregovarjanja. Če potrebujem kaj nujno, se pa grem testirat. Izkoristim tudi, ko imam kakšen opravek pri zdravniku ali zobozdravniku, da se takrat organiziram in nabavim vse za kar potrebujem pct. V družini se menjavamo, tisti, ki se testira še nabavi za ostale družinske člane, kaj kateri potrebuje.
V družini smo svi zdravi in noben ne izpolnjuje pct.
Grenivka422, 26.11.2021 ob 21:00
Nabavljam samo v živilski trgovini, ostalo naj imajo. Pri nas doma nikamor drugam ne hodimo, ne želimo. Bodo še kako prosili za kupce. Trgovine in gostilne na veliko propadajo. Kar naj, če s svojo glavo nočejo razmišljat, jih bo pa tuja zaprla pa je.
Mi tudi nabavljamo samo najnujneše stvari za hišo. Ostali luksuz (terme, restavracije, kafiči,nastanitve, vodeni izleti…) trgovine z oblačili in obutvijo pa ignoriramo. Jaz se edino v knjižnici zmenim, da pride do vrat in vzame knjige, ter mi preda rezervirane. Izlete si organiziramo enodnevne in takrat jemo fast food.
Dve malenkosti ne morem nabavit brez pct, posljem sina, ki je cepljen, ce pa ne bi bil, bi tudi brez te posebne kave in sladkarije cisto mirno in lepo prezivela.
Vse ostalo, kar potrebujem, kupim v zivilski trgovini. Na kavo in restavracijo pac ne grem, v hotele tudi ne, oblacil in obutve imamo dovolj, tako da tudi, ko se kdaj moram testirat za cez mejo, pa razmisljam, da izkoristim in nabavim kaj, nimam nic takega in ne grem v trgovine.
Haha768, 26.11.2021 ob 21:48
Ja na spletu kups tud morje, smucanje, terme z otroci itd… kibernetsko… se mal pa se boste z ocali sprehajali po kuhnji pa mislil da ste na morju… Olajsal ste jim. Upognili hrbet brez besede. Cankar je imel prav.
Kaj t i pomaga PCT, če si nepismen
Vprašanje v naslovu je: kako nabavljate robo brez PCT?
test909, 26.11.2021 ob 21:19
Mi tudi nabavljamo samo najnujneše stvari za hišo. Ostali luksuz (terme, restavracije, kafiči,nastanitve, vodeni izleti…) trgovine z oblačili in obutvijo pa ignoriramo. Jaz se edino v knjižnici zmenim, da pride do vrat in vzame knjige, ter mi preda rezervirane. Izlete si organiziramo enodnevne in takrat jemo fast food.
Ljudje so prisiljeni, da se znajdejo vsak po svoje. Mnogim ni za kreganje glede pct in povsem opustijo nepotrebne nakupe. In prav je tako. Zaradi mene naj imajo vse skupaj s PCT vred! Tu gor sem veliko že prebrala, da so ljudje kar nekaj prišparali v času covida. Ne hodiš toliko zapravljat po nepotrebnem in to je to. Vsi tisti trgovci-centri, ki so na vratih postavili retarde, da se izživljajo zaradi pct, bodo še pogrešali kupce, predvsem redne, ki jih zdaj zdrave odganjajo. Vse se vrača.
kovid5val, 26.11.2021 ob 21:15
PCT gledajo samo v večjih centrih, v nobeni manjši trgovini nič ne gledajo. Kje pa živite?
zadnjič dzs btc ljubljana – oni imajo zaprto stacuno – sred delovnega časa – in čakaš pred vrati,da pride prodajalka vrata odpret in ti pogleda pct… celo tolk daleč gredo eni – da so si zaprli vrata med uradnim delovnim časom za stranke
Ja,meni se je zadnjč prav zafržmagalo – opravim T , ker je bil še en opravek na sodišču; pa gre potem v Lj Leclerc in glej ga zlomka nobeneha preverjanja ni bilo na vrtih ( zddaj ali je bila ravno smena ali pa je šel varnostnik na biološki opravek). Prav žalostna in jezna sem bila obenem – jaz se potrdim, da zadovoljim predpisana pravila, standarde za nekam , kamor moram vstopit s predpisi, pa jih ne spoštujejo drugi 🙂 ( sarkazem off).
Drugače pa, verjamem v viruse, zame zemlja ni ravna, verjamem pa tudi v to, da nekateri ljudje ne spoštujejo predpisov iz inata, saom zato, ker so predpisi in bi se jih morali držati enako, kot vsi ostali; maske mi ni problem nosit, razdalje tudi ne držat, rok tudi ne umivat že od nekdaj ( higiena rok kjerkoli je vedno zame številka ena že vsaj 30 let), niti ne razkušit ročaja vozička ali košare, če ju rabim ( saj s tem sebe zaščitim, ko razkužim tisto kar primem v roke, kar je nekdo pred menoj držal ali šlatal). Ves čas zdrava oseba kar se kovida tiče. Živim sicer normalno, me zadeve ne vržejo s tira, se ne obremenjujem , verjamem pravim strokovnjakom stroke,m in mislim tako pošeti tudi še naprej, tudi do spomladi – ko bo spet posijalo toplo sonce, močnejše- ki tudi po naravni poti uničuje viruse ozrioma njihovo strukturo.
Nikogar ne ogrožam, prej drugi mene in se zaščitim in ščitim pred drugimi, ki so potencialni nositelji in prenašalci – že s tem, ko imajo noc ven izpod roba maske – znotraj tam, kjer je predpisano, dapač vsi nosimo masko tako kot je prav. To me pa najbolj razkajfa frajerišenje – da nekdo nosi nos ven. Koji si ti faktor, da si dovoliš imet nos zunaj zaščitne maske, če ga moraš imet po predpisih pod masko?
Ne vem, zakaj bi zdejle trpela zaradi morja, saj novembra že prej nisem hodila dol, toplice me še manj zanimajo, smučam tudi ne, potujem tudi ne, tako da kar se mene tiče, v bistvu nobene posebne razlike. Eni smo čisto radi doma veš, ne rabimo begati naokoli, da si zapolnimo življenje.
Kar se pa olajšanja tiče, se je pa za vrašati, kdo je počepnil.
brez sarkazma, 26.11.2021 ob 23:35
Ja,meni se je zadnjč prav zafržmagalo – opravim T , ker je bil še en opravek na sodišču; pa gre potem v Lj Leclerc in glej ga zlomka nobeneha preverjanja ni bilo na vrtih ( zddaj ali je bila ravno smena ali pa je šel varnostnik na biološki opravek). Prav žalostna in jezna sem bila obenem – jaz se potrdim, da zadovoljim predpisana pravila, standarde za nekam , kamor moram vstopit s predpisi, pa jih ne spoštujejo drugi 🙂 ( sarkazem off).
Drugače pa, verjamem v viruse, zame zemlja ni ravna, verjamem pa tudi v to, da nekateri ljudje ne spoštujejo predpisov iz inata, saom zato, ker so predpisi in bi se jih morali držati enako, kot vsi ostali; maske mi ni problem nosit, razdalje tudi ne držat, rok tudi ne umivat že od nekdaj ( higiena rok kjerkoli je vedno zame številka ena že vsaj 30 let), niti ne razkušit ročaja vozička ali košare, če ju rabim ( saj s tem sebe zaščitim, ko razkužim tisto kar primem v roke, kar je nekdo pred menoj držal ali šlatal). Ves čas zdrava oseba kar se kovida tiče. Živim sicer normalno, me zadeve ne vržejo s tira, se ne obremenjujem , verjamem pravim strokovnjakom stroke,m in mislim tako pošeti tudi še naprej, tudi do spomladi – ko bo spet posijalo toplo sonce, močnejše- ki tudi po naravni poti uničuje viruse ozrioma njihovo strukturo.
Nikogar ne ogrožam, prej drugi mene in se zaščitim in ščitim pred drugimi, ki so potencialni nositelji in prenašalci – že s tem, ko imajo noc ven izpod roba maske – znotraj tam, kjer je predpisano, dapač vsi nosimo masko tako kot je prav. To me pa najbolj razkajfa frajerišenje – da nekdo nosi nos ven. Koji si ti faktor, da si dovoliš imet nos zunaj zaščitne maske, če ga moraš imet po predpisih pod masko?
boga si v glavi,majkemi
evono, 26.11.2021 ob 22:00
zadnjič dzs btc ljubljana – oni imajo zaprto stacuno – sred delovnega časa – in čakaš pred vrati,da pride prodajalka vrata odpret in ti pogleda pct… celo tolk daleč gredo eni – da so si zaprli vrata med uradnim delovnim časom za stranke
zaprli so zaradi debilnih inspektorjev ki zabito trdijo da se pct preverja pred vhodom, kako naj preverja en sam hkrati za pultom in pred vrati? to preverjanje pct je zgolh prisila v cepljenje sluzi pa ničemur
Js hodim prav povsod normalno. Večinoma se testiram, ker imam velik kontrol v sb in hodim na različne terapije. Tk da qrc ane.. pa še v zdju večinoma vprašajo, če izpolnjujem, ni treba povsod kazat(sam izzivam lih ne).. Sm pa bla tud na razvajanju v spa centru, v muzeju, večkrat na pijači, tud na kosilu, večerji, na predstavi – pa nikjer niso nič o pctju..
Forum je zaprt za komentiranje.