Kako na primeren način povedat, da ljubiš oz. ne ljubiš?
Pa se ti to zdi to iskreno? Praviš, da gre za znanca, ki ni niti prijatelj, a vseeno si mu rekla, da ga imaš rada kot prijatelja. Mogoče pa že zato ni obrodilo sadov, čeprav dvomim. Če ti znanec reče, da je zaljubljen in te sploh ne pozna, ima hudo popačeno predstavo o ljubezni in pol ni čudno, da je slabo sprejel tvojo zavrnitev.
Drugače pa jaz takih izkušenj nisem imel, da bi mi znanke govorile, kako so zaljubljene vame. Znanke ne. Mogoče tam v najstniških letih se je kakšna našla. Ampak to ni vredno omembe.
Kalkulacija, torej. Tebe sploh ne zanima, kaj ta oseba čuti, doživlja ob tebi, važno da ti ohraniš prijateljstvo. Odnosi imajo rok trajanja, face it. Kot bi želela neko garancijo, da ti bo ta oseba vedno stala ob strani.
Povej nam še, koliko časa preživiš s takim prijateljem, kolegom? Kako intenzivno je vajino druženje? Ker če je ful, me ne čudi, da prej ko slej pride do razvoja emocij.
V bistvu me zanima kako na lep način povedat prijatelju, ki ti pove, da te ljubi, ti pa ga ne ljubiš in si želiš le ostati v prijateljskih odnosih?
Sem imela podobno izkušnjo. Do meme je pršu prijatu, katerega nisem ravno pogosto videvala in mi kar z lufta ob eni kavici reku, da je zaljubljen vame. Moram rečt, da nisem bila glih šokirana, prej zelo fascionirana nad njegovo odkritostjo, ko mi je dejal, da rabi oporo, da se mu zdi, da sem močna oseba.
Takoj mi je bilo jasno, da ta njegova zaljubljenost nima glih veze z pravo ljubeznijo.Bil mi je simpatičen.Sva se večkrat vidla, zaupal mi je svoje težave in nekako sem čutila, da sva s temi srečanji oba pridobila. O kakšni zaljubljenosti se nisva več pogovarjala, to sva dala na stranski tir in po določenem času je tudi on ugotovil, da to ni to. Ostala sva dobra prijatla, ki se dober štekava in sva zaupna.
Tko da je brez veze naprej postavljat neke najstniške izjave o zaljubljenosti dokler človeka sploh ne poznamo.
Zame je ljubezen stanje v moji duši. Koliko sem sposobna ljubiti, nekako ocenjujem po tem, koliko ljudi imam na črni listi in koliko na beli. Če jih je veliko na črni, je z mano nekaj narobe.
Poleg tega, ne razumem glih najbol, če ti nekdo reče, da bi bil tvoj prijatelj in ne fant, da se to vzame tako degradujoče. Kdor ima rad svoje prijatelje in so mu blizu, bo to vzel za nekaj velikega.
Če se hočmo rešit trpljenja v zvezi z kao “neuslišano” ljubeznijo, se je treba s zadevo soočit, stvari povedat in zadeve se med čustveno inteligentnimi ljudmi razrešijo vsem v korist.Velikokrat imamo v glavi mislene konstrukte, nazaj nas drži strah, slaba samopodoba, slabe izkušje, mogoče nekdo ni bil nikoli ljubljen. Pomembno je zaupat, odpret se .To zna bit težko, ampak mislim, da je človeku lažje,če mu kdo stoji ob strani.
O.
Bi se me upal predstaviti svoji? Saj vidiš, kako hitro premutim ženske. :)))[/quote]Jaz sicer upam, da si v realnosti manj muten tip, da po možnosti manj mutiš s svojim do konca patološkim klicem po pozornosti, ki to niti več ni ampak očitni manjek na nekem drugem področju… no da se ne bom ponavljala, saj je vse jasno–
[code]"Nekoč bo lepo,
ko blazni bomo ob ognjih čepeli
in bomo odprte rane imeli-
takrat bo lepo..."[/i][/code]
[sup]france balantič [/sup] Bi se me upal predstaviti svoji? Saj vidiš, kako hitro premutim ženske. :)))[/quote]
Haha, Matjazko. Ta je bila pa čist iz obupa a ne.
Bi se me upal predstaviti svoji? Saj vidiš, kako hitro premutim ženske. :)))[/quote]Jaz sicer upam, da si v realnosti manj muten tip, da po možnosti manj mutiš s svojim do konca patološkim klicem po pozornosti, ki to niti več ni ampak očitni manjek na nekem drugem področju… no da se ne bom ponavljala, saj je vse jasno–[/quote]
Bog daj, da uresničiš svoje želje in koprnenje za moškim tvojih sanj, razčistiš dvome o materinskosti in imaš kopico otrok, bom menda ptoem manj deležen tvoje žgoče pozornosti, čisto zapostavljen. 😀
Pravzprav nimam česa razčiščevati, čisto lahko bi to zrealizirala v teoriji, mogoče bom celo kdaj v praksi, medtem ko bo tebi to ostala večno neipolnjena želja, občutiti nosečniške slabosti in porodne bolečine, moral bi se v ta namen reinkarnirati v telesu ženske, kar menda ne verjameš kot možno… večno zakopano v podzavesti… nevrotično, psihotično… nepošlihtano v temeljih… so_help_you_jung.press
[code]"Nekoč bo lepo,
ko blazni bomo ob ognjih čepeli
in bomo odprte rane imeli-
takrat bo lepo..."[/i][/code]
[sup]france balantič [/sup] Forum je zaprt za komentiranje.