Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika kako malancane

kako malancane

Ima katera kakšen dober recept za melancane?
Namreč nikoli jih še nisem poskusila, ker sem jih ravno dobila!
Slišala sem že za pečene na žaru .. še kaj ..??
Lep pozdrav

Mi jih imamo najraje na naslednji način. Melancane narežem na približno 1 cm debele rezine, jih posolim in pustim nekaj časa, da spustijo vodo. Vodo popivnam. V teflonski posodi jih na vsaki strani malo popečem (teflonsko posodo uporabim zato, da ne rabim olja), nato pa na vsak kos dam dosti sesekljanega peteršilja in česna, to pa pokrijem z rezino sira. Na nizki temperaturi pustim samo še toliko, da se sir malo raztopi. Čeprav dam res dosti česna in peteršilja, se mi zdi, da se ne čutita močno in da se okusi nekako prepojijo.
Lahko pa narediš polnjene. Variant je dosti in sicer od mletega mesa, do kruhovega nadeva. Sicer pa že kar nekaj časa teče debata o polnjenih bučkah in melancanih, zato pobrskaj še malo nazaj.
Pa dober tek!

Tako narejene so zeloooo dobre, pa tudi pohane niso slabe, moji otroci jih obožujejo.
Lahko pa jih dušiš skupaj z drugo zelenjavo……..

tjm, probaj narediti marinirane jajcevce. Jih operes, narezes na ne pretanke rezine in jih na zar plosci ali teflonski popeces z obeh strani, lahko na malo oljcnem olju. Posoli. Pripravi marinado iz kozarca razredcenega kisa, nasekljanega cesna, malo soli in peperoncina. Jajcevce das v skledo, prelijes z marinado, natrosis origano in pustis v hladilniku 1 dan.
Lahko jih imas v zalogi cel teden. Sir, kruh in hladen jajcevec je odlicen prigrizek. Tudi na pico jih lahko das.
lp dome

Sinoči sem v 15 min. naredila večerjo: praženi melancani z jajčki (kto gobice z jajčko).Takole: Zelo debelo čebulo sem narezala na kolobarje in do rumenega popražila na ol. olju, dodala 2 manjša olupljena in na male kockice zrezana melancana, zalila s 1/2 dcl vode in dušila cca 3 min., da je voda shlapela, nato dodala peteršilj, 4 jajčka sol in poper ter popražila še toliko, da so jajčka zakrknila. Na krožnik sem dodala še na rezine narezan paradižnik, rezino polnozrnatega kruha in pomarančni sok. Pa smo popali…

Še tole: Enako jajčno jed delam tudi ali s porom (namesto čebule), ali z bučkami, pa celo s suhimi kruhovimi kockami, če nimam zelenjave. Seveda to dvakrat na mesec, da si nebi preveč holesterola nabrali.

Verjetno se vam bo vprašanje zdelo smešno, pa vendar, jih je potrebno prej olupiti? (odstrniti črn olup)

Na pogled so mi vedno tako všeč im me mikajo, da bi jih dala v nakupovalno košarico, ko pa ne vem kaj bi z njimi.
Všeč mi je tisti recept od m71 in sem se odločila, da sprejmem izziv in jih poskusim.

Jaz nad malancani nisem preveč navdušena. Jem jih pohane in v “parmiggiani” ( to je nekaka lazanja, kjer namesto pašte uporabim ocvrte malancane. Tudi na žaru so mi dobri, drugače pa ne preveč. Imam pa en problem. Na vrtu imam par sadik, ki bogato obrodijo. Vložila sem jih že dovolj, pojesti pa tudi ne uspemo vseh. Kako bi jih lahko še spravila, da bodo pozimi uporabni? Nekaj sem jih tudi že narezala in dala v skrinjo za mineštre.
Maruša, jaz jih ponavadi olupim, nekateri pa jih ne. Tisti olupek zna bit prav zoprn, ker ostane trd, pa mislim, da da tudi močnejši okus. Svetujem ti, da jih provaš olupit. Za na žaru pa je mogoče boljše, da niso olupljeni, ker potem radi razpadejo.

Jaz melancan nikoli ne lupim. In lupina se prav lepo zmehča. Všeč so mi ocvrti, na žaru, marinirani, v solati, dušeni…
Krasna stvar je pa tudi namaz, se mi zdi, da je že Babi enkrat napisala recept, jaz ga poznam pod imenom “revežev kaviar”, ker so notri drobna semena, ki mogoče malo spominjajo na kaviar. Krasna stvar na popečenih kruhkih , ali pa kar kot zelenjavna priloga.

Hej!

Jajcevci so dobri na toliko nacinov. Nikoli ne lupim, rezinam za na zar samo malo zrezem lupinico na sirsem delu dvakrat, da se lepo razpre.Drugace malo zategne in se rezina izboci.

Pasticcio( zlozenka) ali musaka z njimi je pa poslastica za bogove z Olimpa.
Recept je ze tu napisan.

Lep poadrav Babi

Iščem recept za namaz, pa ga nikakor ne najdem. Mi katera lahko pomaga?
Hvala!

poglej na coolinariko pod mediteranski namaz. lp petra

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close