Kako ljudje ne vidijo, da so cerkve tak nateg
anonimna 2035, 31.08.2022 ob 09:14
Verni ljudje se v glavnem ne bojijo smrti, samo trpljenja. Grešnike pa je strah, da bodo končali v peklu.
Če si veren, vseeno lažje živiš in lažje umreš. Če si veren, imaš vsaj upanje.
Ampak saj samo verni verjamete v pekel. In v grehe. Za vas je včasih grešno to, da živiš skladno s svojimi načeli, če se osamosvojis od staršev, če slediš svojemu srcu, svojemu poslanstvu… Zakaj bi se nekdo, ki ni veren, bal pekla, če sploh ne verjame, da obstaja? Zakaj bi se bal smrti, če zase ve, da je živel, kot je vedel in znal, in se mu ne zdi, da bi grešil? To je nekako podobno tistemu, da hudič obsede samo verne, ker samo oni verjamejo vanj. Se še ni zgodilo to komu, ki v te zadeve ne verjame. Vse je torej stvar perspektive, vse je relativno, vse je subjektivno…
Kokoši ??????, 31.08.2022 ob 00:16
Emanuel3, 30.08.2022 ob 19:44
Zadnjič sem bil v Vatikanu, obiskal baziliko Sv Petra in Sikstinsko kapelo. Res noro lepo, pa vseeno sem se zamislil….kako lahko dandanes še vedno toliko ljudi veruje in predvsem daje prispevki cerkvi (pa ne govorim samo o katoliški veri, nasploh o vseh)….
Ne, ne sovražim vere. Razumem, da nekateri ljudje iščejo uteho v bogu, ker sami niso zmožni prenesti določenih resnic in/ali se samo tolažijo z neko nadnaravno silo. Še bolj mi je jasno, da je to v preteklosti bilo neizogibno in da si bil outsider, če nisi verjel v to, kar je verjelo tvoje mesto.
Po drugi strani pa….Kako je na svetu še vedno tako gorečih vernikov? Zakaj so vsi prepričani, da je ravno njihov bog pravi, da je najmogočnejši itd itd
A se sploh zavedate (še posebno krščanska cerkev) koliko ljudi so ubili v imenu vere, koliko držav so zasedlji, ljudi zasužnjili, pokradli in še in še. Ljudje včasih za kruh niso imeli, potem so pa morali vsaj dobro desetino pridelka dati cerkvi, v kateri so se duhovniki in ostali “svečani” nažirali, jedli, počeli vse razen to kar so pridigali. Kako je lahko to v sodobni družbi še vedno sprejemljivo in poveličano, še vedno ima toliko vernikov in še posebej gorečih, ki vsak teden ali pa večkrat na teden donirajo denar za cerkev, ki ga ima toliko da kar poka po šivih. A ste res tako slepi ali pa samo res ne marate denarja ali svoje družine, da raje tam puščate denar in verjamete nekim zgodbicam, za katere pa itak ne veste, ali so resnične ali ne.
Želim si, da bi odgovarjali iskreno in kar se da v detajle, da bom zares to razumel, ker me sedaj že dober teden ali več matra in res hočem razumeti, hvala
In kaj si s tem hotel povedat? Zgleda si še en izmed tistih na tem forumu +, ki bi jih direkt v Polje lahko poslali, več emojiev kot pa črk, kar si pa hotel povedat pa itak še sam ne veš
(@Kokoši če slučajno ne bo delal quote)
Maka čivčata, 30.08.2022 ob 21:39
blabla.
očel meni neko odgovorit?
neče, pa ja… sami odrasli.
a vidiš da ima nešto. da je res.
nečete da priznate. kaki… vidiš to je oholost. odbijanje resnice.
nočemo priznati česa? Kaj pa če bi vi priznali, da ne veste, kaj je res? Raje verjamete duhovnikom in zgodbicam starim več kot tisočletje, ko pa nekdo omenja znanost pa zastrižete z ušesi in rečete da je fake – če bi sami preverili bi pa prišli do istih spoznanj. Zdaj pa kdo je tu nor; to je zame ena izmed večjih tragedij 21. stoletja – zavračanje znanosti in zanašanje na nebuloze
Vidim, da mnogi ne ločijo med Cerkvijo in vero.
Logično,da je potem toliko ovc v Cerkvah in tako malo pravih vernikov,ki se ravnajo po božjih zapovedih.
Tisti,ki podpirate Cerkev,ste neverni hinavci, ki ste v reali hudobni,kradljivi in popolnoma grešni ,pa ste prepričani, da vas bodo igralci v zlatih oblačilih za nekaj deset evrov odrešili grehov.
Na prvi pogled je tako, a Bog vas vseeno vidi in vam za grehe pač ponudi samo pekel:).Kljub vaši Cerkvi.
Vernik, ki moli v tišini kjerkoli, se tega nima kaj bati in gre naravnost v nebesa.
Prav vam je, nepravim,glasnim,lažnim vernikom, kazen mora bit:):)
Ne bom odgovarjala v detajle,kot si poprosil, ampak eno je cerkev, drugo pa Cerkev. Jaz osebno imam vse zakramente do birme, ampak ne hodim več k maši, niti za veliko noč in božič. Meni je predstavljalo to neko druženje, na primer cerkveni mladinski pevski zbor, mladinske skupine (po birmi), vendar pa so se stvari kmalu opustile, ker ni zanimanja.
Sem svoboden človek, ne motijo me istospolni ljudje in všeč mi je drugačnost, zanimajo me vse vere (npr. hinduizem). Katolištvo je pač neka naša tradicija. Nikoli ne bi na primer mogla reči, da sem muslimanka. Me pa zanima budizem, hinduizem, …
Je neka slovenska tradicija, prazniki povezani s katolištvom in druženje v širši in ožji družini.
odgovorim jaz, 31.08.2022 ob 10:40
Vidim, da mnogi ne ločijo med Cerkvijo in vero.
Logično,da je potem toliko ovc v Cerkvah in tako malo pravih vernikov,ki se ravnajo po božjih zapovedih.
Tisti,ki podpirate Cerkev,ste neverni hinavci, ki ste v reali hudobni,kradljivi in popolnoma grešni ,pa ste prepričani, da vas bodo igralci v zlatih oblačilih za nekaj deset evrov odrešili grehov.
Na prvi pogled je tako, a Bog vas vseeno vidi in vam za grehe pač ponudi samo pekel:).Kljub vaši Cerkvi.
Vernik, ki moli v tišini kjerkoli, se tega nima kaj bati in gre naravnost v nebesa.
Prav vam je, nepravim,glasnim,lažnim vernikom, kazen mora bit:):)
No dobro, ja je razlika med cerkvijo in vero oz. pravim vernikom. Sam pravi verniki ste pogosto pa največji fanatiki in še večje enigme kot je cerkev sama. Zakaj verjamete v boga? A res imate nek kompleks, ki vas vodi skozi življenje, da vam je vse olajša, nič ne morete sami prebroditi, to pa ne razumem
Forum je zaprt za komentiranje.