Kako lahko hodite v hotele na dopust in še to v poceni?
A je sploh kaj hujšega od poceni hotela? Še v dragih ne bi nikoli dopustovala, kaj šele v poceni. Kaj vas nič ne moti, da morate ob določeni uri na zajtrk, zrihtani, pa pol na večerjo, pa po možnosti še v kakih visokih se z lifti vozit, pa kaj sploh počet v sobi, še kave si ne moreš skuhat, a je to sploh kak dopust, saj imaš vojaški režim?
Vsako leto v Grčijo, polpenzion. Na celinski Grčiji je to skoraj zastonj, sobe zračne, klima, pogled na morje, hrana okusna in za vsak okus. Na plaži pa obvezen ležalnik in marela. Z navadnim grelnikom vode se da skuhati kava ali čaj, če kdo misli, da bo bankrotiral pri 1 eur za šalico kave, kolikor je bila lani.
V kratkih hlačah in majici ali oblekici za plačo nas še nikjer niso ven vrgli.
Spomnim se moje mame, ki je vedno zelo glasno povsod razlagala, kako hodimo kampirat zato, ker se ona ne misli nikomur prilagajati glede ure za obroke, ker ona je na dopustu. Potem nas je pa leta in leta buzerirala, da smo smo vstajali zgodaj in jedli, ker ona v vročini ne misli loncev prekladat :))
Kaj pa naj bi v sobah počeli? Na morje gremo zato, da smo cel dan na plaži. Dobimo vsak svoj ležalnik in senčnike, ko je najbolj vroče eni spijo, drugi beremo ali dremamo in zvečer gremo nazaj na večerjo. Traja do 22:00, do takrat smo pa že pošteno lačni 🙂
14 dni brez kuhanja in čiščenja je dopust, ki se mu ne odrečem.
Sicer vem, da je to provokacija (glede na popularnost teme o kampih iz prejšnjega tedna), ampak ker že sedim za računalnikom ti bom naredila malo veselja in ti odgovorila… Na dopust hodimo v hotele vendar ne v ravno poceni ne pa tudi v pregrešno drage (3000€ do 3300€; 10 dni, dva odrasla in en otroka, letalski prevoz vključen, kategorija 4* ali 5* (kategorija je odvisna od države, npr. Turčija ali Egipt obvezno 5* v ostalih državah pa tudi 4*, zmeraj pa preberemo komentarje drugih gostov na spletu preden se odločimo – države: Španija, Grčija, Turčija, Egipt, Portugalska, Tunizija). Zakaj hotel? Zato ker se v njem počutim dobro… Nimamo nobenga dela oz. skrbi (kuhanje, pospravljanje,…) in imam svoj mir (ni tečnih sosedov) to je prvenstveno, ker sama na dopustu rada počivam v polnem pomenu besede in bi mi bilo težko skuhati že lonec testenin, če bi vedela da bi v tem času lahko plavala ali brala ali se sprehajala po plaž, prav tako pa rada preživljam počitnice s svojimi najdražjimi… Prav tako nam odgovarja, da imamo na voljo bazen in morje, brisače imamo na ležalnikih ob bazenu, kopamo pa se v morju ne rabimo pa biti v tistem pesku, ki gre nam vsem precej na živce (izbiramo hotele, ki ležijo na plaži)… Kar se tiče urnikov mi z njimi nimamo težav vedno vzamemo namreč all inclusive in tam je vedno moč dobiti kaj za lačna usta, če zaspimo zajtrk gremo pa na pozni zajtrk – torej vedno se da kaj dobiti, res pa je da mnogi v AL možnosti želijo izkoristiti vse obroke, ker so jih plačali, nam je vseeno koliko smo jih zamudili, jemo takrat ko nam paše in se ne menimo za ponudbo, ker se zaradi nje ne mislimo prenažirati… Kar se tiče urejenosti sama sem rada urejena in se odlično počutim, ko se pred večerjo uredim, lepo oblečem in stuširam. Visoke petke me ne motijo, enako velja za dvigala. Zanima te kaj počnemo v sobi? spimo, zjutraj se umijemo in oblečemo, po kopanju se stuširamo in uredimo in pred spanjem kaj preberemo – torej večino dneva NISMO v sobi. Takoj po zajtrku se odpravimo na plažo (oz. ležalnike k bazenu) kjer se malo kopamo, sprehajamo po plaži in beremo. Takrat, ko nastopi najbolj vroči del dneva se odpravimo v fitness v hotelu (klima), ali v hotelski “spa” – notranji bazen oz. notranji jacuzziji, ali igramo v avli ali v katerem hotelskem baru kakšno družabno igro, nato imamo kosilo ali malico (odvisno od ure kdaj smo lačni), nato pa se vrnemo na bazen kjer se znova kopamo/beremo/sončimo/sprehajamo/pogovarjamo, občasno gremo tudi na kavo v katerega od hotelskih barov (zato nimam potrebe, da si jo skuham sama v sobi, če jo lahko dobim na večih različnih koncih – in res nimam potrebe, da bi jo skuhala in posledično delala sama, če sem na dopustu), potem gremo v sobo se uredimo in gremo na večerjo, po večerji gremo na dolg sprehod po mestu in trgovinicah, nato pa še posedimo v katerem od hotelskih barov kjer kaj popijemo, se pogovarjamo ali igramo kakšno družabno igro, nato se odpravimo proti sobi, kjer uredimo higienske potrebe in pred spanjem preberemo kakšno stran v knjigi, nato pa zaspimo… In verjemi ne počutimo se kot sužnji vojašlega režima! Nam tak dan mine (pre-)hitro…
Tudi zame je hotel super izbira. Udobno, varno, obroki so itak od do, zjutraj pa zajtrk itak ješ, tako da mene ta vojaški režim prav nič ne moti. 🙂 Poleg tega imajo samospostrežni način, tako da si vzameš vsakega malo in to res odlično hrano. V apartmaju si tega nikoli ne bi kuhali, v restavraciji pa si naročiš samo eno stvar.
Vsak gre na tak način, da mu najbolj odgovarja. Glede počutja in tudi cene.
Osebno ne maram hotelov, ne poceni, ne dragih. Ne paše mi tisti režim, ne paše mi bivanje v sobi….pač, ne počutim se dobro.
V hotel greva le, kadar greva npr. v Grčijo, Španijo….ker nama odgovarja, da prideva samo spat, zjutraj imava zajtrk, potem pa itak cele dneve hodiva okrog. Dopust na Hrvaškem je bolj počitek, kopanje- tu pride v poštev le apartma. Včasih kuhamo, včasih gremo ven jest, jemo, kadar smo lačni, kadar nam paše…lahko se skuha kava, popije na terasi….
Jaz pa za boga ne v kamp, vedno v hotel, izjemoma v apartma, vendar, če smo v apartmaju, si skuhamo samo zajtrk, drugače pa hodimo ven na pozno kosilo / zgodnjo večerjo. Kadarkoli smo v hotelu, si lahko skuham tudi kavico, če mi ravno zadiši domača turška. Sicer je to prepovedano, vendar si kar dosti gostov kuha kavico na balkonu, pa zaradi tega nimajo težav. Zajtrk je od 7.00 do 10.30 ure, meni ni to noben vojaški režim. Večerja pa od 18h do 20.30, pa greš, ko ti paše. Kosila na dopustu ne rabim. Všeč mi je, da so sobe čiste, vsak da sproti pospravljene, tuš, WC in za zvečer še TV, če bi kdo rad gledal kakšen film. Všeč mi je anonimnost v hotelu, nihče se ne briga za nikogar, ne pa v kampih, ko so sosedje tudi “prijatelji” in se morajo družiti na jutranji travarici ali na popoldanskem žaru.
Sprejmi, da smo ljudje različni in imamo različne želje in potrebe.
Dopustujemo v hotelih in nikoli nimam problemov, kot jih navajaš. Sicer ne vem, kaj je za tebe urejenost za večerjo, mi smo ponavadi vedno urejeni, ne glede na to, kje smo. Poletna oblekca in lepi sandali/japonke, so outfit s katerim lahko greš brez slabe vesti na večerjo v hotelu ali v restavracijo (ponavadi imam samo nočitev z zajtrkom, ostale obroke izbiram zunaj hotela)
Sicer kave ne pijem, sem pa že vzela zraven kuhalnik vode in čaj (pozimi na smučanje). Torej se da skuhat tudi kavo,ne? Mož pije kavo, naročimo v restavraciji, bifeju… Saj na dopustu nismo non stop v
hotelu. samo tuširamo in prespimo tam.
Tile argmuenti so meni čisto mimo. To, da je zajtrk v dopoldanskih urah in večerja zvečer, je zame normalna dnevna rutina in prehranjevalni red – pa če sem doma, v gorski koči, v kampu, v apartmaju ali v hotelu.
Mogoče se to samo meni zdi normalno in ne kakšen poseben vojaški režim? Čeprav je po drugi strani meni na dopustu v velik užitek tudi iti na tek ali na plavanje še pred zajtrkom, kar bi bila sicer za marsikoga drugega velika muka.
Tudi dvigala mi ne povzročajo nelagodja. Poleg tega so v hotelih vedno stopnice, po katerih vsak lahko pride kamorkoli tudi peš.
Po mojem mnenju je v hotelu luksuz to, da ti nekdo skuha ter pospravi za teboj. S temi opravili se ti zato ni potrebno ubadati ter lahko cel dan počneš, kar te je pač volja. Poleg tega imaš več zasebnosti kot recimo v šotoru ali v prikolici.
Forum je zaprt za komentiranje.