Kako kupiti stanovanje
Spoštovani,
Imam 25.000 evrov privarčevanega denarja.
Imam kredit za avto 300 evrov/mesec.
Mama in se sestra me mečeta ven iz stanovanja, ker baje potrebujeta finančno injekcijo.
Kako naj si kupim stanovanje (čisto majhno) – toliko da nekje s punčko spiva? Kako je s tem lizingom?
Vem, da grem lahko v najem. Ampak plačevati nekaj nekomu za kar ne bo nikoli tvoje?? Ali ni bolj pametno, da gre človek v lizing. Res je, da greš v pufe “do konca življenja” ampak na koncu bo otroku nekaj ostalo. Če pa grem v najem pa nikoli ne bom nič ustvarila, ampak bo nekdo drug na moj račun.
Kako pa je z nakupom neprofitnih stanovanj?
Prosim pomagajte mi s kakršnim koli nasvetom. Obupana sem. Ne vem kaj na storim.
Hvala za pomoč.
Špela
Cena je odvisna pred vsem od tega kje želiš kupiti stanovanje. Verjetno bi zate prišla v poštev kvadratura do 35 m2.
Glede na to, da bi potrebovala zbrati čim več denarja za izvedbo nakupa si morda omisliš začasno kakšen finančno manj zahteven avto in si s tem razbremeniš OD, ker 300 EUR/mesec se mi ne zdi malo. Morda se motim.
Si razmišljala v smeri hipotekarnega posojila kjer bi dala pod hipoteko kupljeno stanovanje recimo za 25 let? 25.000 EUR privarčevanega pa tudi ni tako malo tako, da se morda s kakšno dobro premišljeno finančno konstrukcijo in posojilom da kaj narediti.
malo več napiši kaj bi kupila (lokacija, kvadratura ipd.), da ti lahko lažje dajo kakšen namig tu na forumu
300 evrov na mesec pomeni tam od oka okoli 25.000 evrov hip. posojila na deset let. Cirka.
Glede na višino posojila bi rekla, da je tudi avto še nekaj vreden – Antonio je lepo formuliral, da si boš morala omisliti finančno manj zahteven avto. Nov avto, kupljen s posojilom, pomeni še kasko in morda celo obvezen pooblaščen servis, kar je najbrž spet 100 evrov na mesec stroškov. Se pravi, da smo že pri 400 evrih anuitete na mesec, s tem da si glede stroškov na istem kot zdaj. 400 evrov na 20 let plus 25.000 privarčevanega je pa že znesek, s katerim se da nekaj začeti.
Forum je zaprt za komentiranje.