kako jo skuhate
Evo priznam se nikol je nism kuhala in ne vem kako naj jo.Gor je samo navodilo za kaso z mlekom jaz bi jo pa rada skuhala na vodi za malčka 6 mescev starega da ne bi bila skoz na polenti,sva pa ravno začela z uvajanjem hrane.A ko jo skuham bi jo potem lahko z adaptiranim zmesala?A jo recimo lahko kaj spravim v hladilnik pa jo mam se za zajtrk?Je sploh primerna za tako majhnega,mislim da glutena nima?
hvala
Seveda je primerna za tako majhnega. Je pa res, da sem mu jaz dajala najprej kosmiče, da je bila hrana bolj gladka.
Glutena nima, sicer se je pred letom gluten itak priporočalo uvajat od 6m naprej. Pa tudi zapira ne, kar se je našemu fantu dogajalo po rižu.
Skuhaš jo seveda lahko na mleku ali vodi in delaš poljubne “kašote”. Evo, zahvaljujoč malčku je proseno kašo začel uživat tudi mož:)
Za odrasle – v vrelo rahlo osoljeno mleko usuješ oprano kašo (razmerje recimo 3:1, jaz delam na pamet in potem dolivam mleko), kuhaš na res blagem ognju cca 10 min (probaj, da je mehka), ugasneš, daš gor košček masla in pustiš nekaj časa (10 min), da “se medi”. Voila, narejeno.
Za otročke sem jaz kuhala na vodi, kasneje pa voda- mleko pol-pol. Pa brez masla.
Morda jo za začetek kuhaš na vodi na zelo rahlem plamenu malo dlje,recimo 25 minut, da nekoliko razpade. Lahko jo celo zmiksaš, da dobiš pudingu podobno zmes. Dodana kapljica ali dve dobrega olja ne bo škodovala. Tako jo bo otroček še lažje pojedel. Če mu dodajaš sladkor, je pa to itak čisto v redu pudingasta zmes, le da ni kuhana s premalo vode.
kuham vsako jutro za zajtrk
zvečer preberem kašo, operem in namočim
zjutraj zavrem vodo, malo posolim in kuham kašo15-20 minut in odcedim (odstavim predno začne delati sluz)
če jo kuham samo zame-4 dkg, če jo je tudi hčerka-6 dkg, za vse otroke+zame-12 dkg
jaz jo jem samo kuhano, otrokom vlijem malo mleka kar po kuhani, najboljša pa je kuhana na mleku (sem izločila mleko, da vidim če mi povzročajo mozolje)
jutri kuham otrokom pirin gres, za mene kaša že namočena
kupim jo od Spielberga
Forum je zaprt za komentiranje.