kako je s PCT pri iskalcih zaposlitve
pamet na gnoju, 19.09.2021 ob 22:56
Še ena necepljena, 19.09.2021 ob 22:41
Moja odločitev je, da nisem cepljena. Imam alternativo, testiranje. In kje je problem?
Mojemu sesalcu je zmanjkalo vrečk. A naj elektrolux fehtam za strošek testiranja, če hočem it v Merkur po njih?
Eni prav nalašč bojkotirate vse, iščete krivce povsod, ne bi to ne bi ono… nič prav.
Se pač greš popalčkat, plačaš 10 eur, greš na razgovor, greš še v tiste trgovine, katerih ti zdaj ni dovoljeno, se usedeš na teraso in spiješ en sok/pivo.
a ti mislis, da dnar z lufta pada. Brezposelni imajo komaj za prezivetje, ne pa da bodo zdaj te teste placevali za razgovore, kjer zaposlitev sploh ni zagotovljena. To lahko bankrotiras, stradas in se zaposlitve ne dobis. Ti maš dnar, ti si lohk poleg testa se pijaco privoscis, brezposelni si bo za test od hrane utrgal.
Pameti pa nimas ocitno.
Ja, če nočeš službe, razmišljaš tako kot ti.
Cepljenje je pa zastonj.
pamet na gnoju, 19.09.2021 ob 23:44
lenuharji spet imajo izgovore, 19.09.2021 ob 23:09
Hu, lenuharji imate spet izgovore. Pa to je ja super. Zdaj imate možnost, da se izgovarjate, da ne morete it na razgovor, ker nimate denarja za test.
Lenuhu pač vsak izgovor prav pride.
TUle vas je pa očitno veliko takih.
Tako mimogrede: imela sem par razgovorov preko skype in zooma. Sem pa cepeljena. Me čudi, da se necepljeni tako izogibate razgovorom na daljavo. Lenoba na vidiku?
kje pa pise, da se izogiba razgovoru na daljavo… nikjer… to si si ti namislilo samo kot izgovor, da lahko zalitve pljuvas po drugih in sebi lazno povzdigujes ego… pokazalo si svoj nesramen zaljivi obraz… bas moras biti ponosno nase…
Avtorica pač išče razgovore, da bi lenuharila naprej.
Če bi ji bilo do službe, ne bi javkala, kdo ji bo teste plačal. Če se noče cepit, naj si pač teste plačuje, kaj tu ni jasno?
Lena baba pač.
Zavo zavod, 20.09.2021 ob 00:36
glede na to da vodijo samo statistiko na Zavodu in dejansko nic drugeha, da se je potrebno sam angazirati v polni meri, da dobis razgovor, ce se delodajalec ne odloci za razgovor na daljavo in te zeli videti in spoznati v živo, pa naj povrne za pot in test. Saj je verjetno v inzeresu zavoda, da dobis zaposlitev.
A v interesu zavoda? A ni to v interesu brezposelnega, da dobi službo?
Pa kam smo prišli.
Ko brezposelni tako razmišlja, je res bolje, da ostane še naprej brezposelen.
Iskanje službe bi moralo biti v interesu brezposelnega. Tule pa eni razmišljate kot, da je to interes vseh drugih. Pa še plačevali bi jim lenobo ali kaj?
Pa kaj vam je ljudje…
Vecina nima niti kaj za v lonrc dat. Izposoja si fina oblacila za razgovore.
Za 12 eur jaz naredim najmanj dve polni kosili za 3 člansko druzino.
V kovid casih je marsikdo letel na cesto, ponavadi prej z minimalcem, ki je kar nekako ustaljena praksa. Na zavodu pa dobiš iz zavarovanja za brezposelnost 3, 6 ali 9 mesecev nadomestila odvisno koliko let si delal in dobis dobrih 550eur 3 mesece ce si vsaj 9 mesecev delal. Potem ne dobiš nič in si samo prijavljen.
Mislim, da bi lahko izpljunili tistih 12eur za test ki ima nabavno ceno 1,5 eur.
Ne dobis ravno na prvem ragovoru sluzbe.
Zavo zavod, 20.09.2021 ob 08:04
Pa kaj vam je ljudje…
Vecina nima niti kaj za v lonrc dat. Izposoja si fina oblacila za razgovore.
Za 12 eur jaz naredim najmanj dve polni kosili za 3 člansko druzino.
V kovid casih je marsikdo letel na cesto, ponavadi prej z minimalcem, ki je kar nekako ustaljena praksa. Na zavodu pa dobiš iz zavarovanja za brezposelnost 3, 6 ali 9 mesecev nadomestila odvisno koliko let si delal in dobis dobrih 550eur 3 mesece ce si vsaj 9 mesecev delal. Potem ne dobiš nič in si samo prijavljen.
Mislim, da bi lahko izpljunili tistih 12eur za test ki ima nabavno ceno 1,5 eur.
Ne dobis ravno na prvem ragovoru sluzbe.
Podpis.
Vprašaj Hojsa, 19.09.2021 ob 21:28
Sem proti cepljenju, vsaj zase, ampak 99% sem, da ti bodo odgovorili, da lahko problem rešiš s cepljenjem, ki je zastonj. Podobno, kot bi vprašala, kako rešiti problem prevoza, ker nimaš avta, čeprav se lahko pripelješ z busom.
Z busom ja, pa vlakom tudi.
Ker cepec, a ti sploh veš kakšne povezave so izven LJ, pa MB? Nikakve!
Prihajam 3 mesece kasneje samo toliko,da napišem, da ste nekateri res grozne osebe. In ne, ne govorim o tistemu, ki sprašuje glede stroškov testiranja, temveč o tistih, ki ne premorete nič sočutja. RES ste zagrenjeni.
Kot odgovor originalnemu uprašanju pa – Vse stroške v povezavi z iskanjem zaposlitve naj bi ti kril zavod. Že leta ste lahko dobili povrnjene stroške glede prevoza ter ostalih dejavnosti. V preteklosti so plačali celo prešolanje in podobno, tako da prepričan sem, da plačajo tudi stroške testiranja, v kolikor jih rabite le za razgovore itd.
Vprašaj Hojsa, 19.09.2021 ob 22:01
Avtorica, požri to zadevo s testom, plačaj ga in se ne oziraj na žaljive komentarje. Vztrajaj in veliko sreče pri iskanju službe, ki upam, da jo najdeš in ti bo pisana na kožo.
Pa kaj težiš avtorici brez razloga – nimaš nobene pravice ji moralizirati – tvoja odločitev je tvoja, njena pa njena. Spoštuj. Testiranje hitri test je ZASTONJ.
Avtorica, brez težav in zastonj se greš pač potestirat; preceni torej, kaj je zate bolje – da si pristaviš rusko ruleto na ramo in tvegaš trenutno ( ker/če še dosedaj nisi cepljenja, kar si seveda lahko upravično z razlogom, nihče te zaradi tega nima nikjer za obsojat, kot tudi nisi nikomur dolžna razlagat ne na zavodu, ne pri zaposlovalcih), ali pa se greš vsakič testirat, ko greš na razgovor za službo. Upajmo, da bo spomladi že kaj bolje 🙂 Včeraj samo 600 novih okuženih. Morajo počasi začeti padati številke, je že dovolj. Do spomladi se pa mora ta splanirana norija končati – dve leti je bilo zadosti.
Forum je zaprt za komentiranje.