kako je na krfu
haj!
kdaj pa gres an krf?septembra?
kakorkoli, krf je en lep otok, katerega se najbolj splaca prevozit z skuterjem..ce vas je vec mogoce tud avto, ampak z avtom ne prides do takih mest kot jih lahko najdes z skuterjem…midva sva lani placala za 5 dni 80 evrov, seveda plus bencin, tankala pa sva itak samo 3krat po 3 al 4 evre…tak da nimas kaj dosti racunat…poceni da te odnese.
poleg tega agencije ponujajo izlete po “svojih” cenah, nas so pripeljali dol in nam takoj vsilili 10 izletov, nametali zravn cene tako da sploh vec nisi vedel kaj koliko stane in potem bi se moral kr takoj odlocit…midva sva sla vse za sebe, pa sva tud kasneje vidle apo lokalnih agencijah da je v povprecju vse 5-10 eur ceneje
obiskat se splaca seveda mesto krf, aqualand v notranjosti, sidari z pescenimi sipinami, male obmorske kraje , najvisji vrh krfa (na poti tja je v enem mickenem kraju ena ta bolsa gostilnica pod brajdami) , na Paleokastritsi (plazi) it gledat vodne jame…. se vse najde v vodnikih..
ljudje so karseda prijazni, je pa res , da je recimo v sidariju vse anglesko, gostilne, trgovine, vsi so anglezi..vsaj z komunikacijo ni tezav, ampak pristnega grskega vzdusja se tud na grskih vecerih ne da dobit, za to priporocam kaksno majhno konobo nekje v notranjosti, kjer ni velikega navala, tam bo najboljse…
hoteli pa so stvar zase…mi smo bli menda v 2 zvezdicah, pa je bilo res ono zasilno..nama je sicer blo skor vseeno, ker za posteljo, omaro in wc mi je vseeno, katastrofa pa je, ko ne smes metat wc papirja v skoljko, ampak to sva videla tud po nekaterih lokalih, gostilnah..svasta, ja….drugac pa zajtrk je cist obicen, razen ce si ne narocis angleskega al pa pac kerga drugega…hoteli pa na vsak nacin niso to kar je pri nas 3 zvezdice…
želim lep dopust, pa ce je se kaksno vprasanje, kar izvoli:)
lp,
Nina
Ni slaba ideja ne imeti hotelske hrane, ker je za jest vsevprek dovolj in poceni, pa nisi vezan na hotelske obroke. Če prav vidim, greš v acharavi. Tam so te neskončne mivkaste plaže, kar meni ni všeč. Imaš pa precej blizu proti vzhodu okoli kasiopija lepe skalnato prodnate zalivčke.
Par lepih plaž je na zahodni strani otoka glyfada in navzdol, prav pod tistim panoramskim mestom, ki ga omenja nina. Slavni sidari se splača videt samo zaradi sipin in angleškega turizma, tista plaža je vsaj zame katastrofa.
Ni slaba ideja ne imeti hotelske hrane, ker je za jest vsevprek dovolj in poceni, pa nisi vezan na hotelske obroke in lažje skačeš okrog.
Tistih par domačinov, s kateremi smo imeli opravka, je bilo zelo OK. Vsaj v primerjavi z hrvati.
Tisto o izletih je pa res. Agencija nam je takoj prvo jutro naštela izlete za cel teden in si se moral kao kar takoj odločiti in plačati. Če najdeš isto stvar sam, je bistveno ceneje. Celodnevni izlet z ladjico in piknikom preko agencije 30 EUR, v lastni režiji direktno na ladji pri pomolu nasproti hotela pa 16-20. Aja, takle izlet na hrvaškem kar povsod stane 200 HRK (27 EUR). Edino rent a car sem raje najel pri agentu, ki ga je priporočil vodič, zaradi morebitnih težav.
Tisto s toaletnim papirjem velja pa očitno na celem Krfu. Jaz sem najperj mislil, da nas vodič zajebava
Tudi meni se je vse zdelo drago. Predvsem pijača – razen njihovega vina, pa tudi hrana je bila dražja kot pri nas. Ljudje pa kot vsi Grki so zelo prijazni. Le s fanti ne bit preveč domača, ker potem pa postanejo podobni našim južnim sosedom (se te kar polastijo) :))))
Mogoče še to; meni osebno severni del otoka ni bil všeč. Veliko lepši je zahodni (npr. Paleokastritsa, Glyfada ) in pa SV del od Ipsosa do Kassiopija .
Res je, da imajo vsake oči svojega malarja, a na splošno se mi zdi , da je večini ljudi, ki so obiskali Krf kar všeč. Tudi sama se bom še vrnila tja – čimprej !!
Grki so pač Balkanci in ni jim problem odvreči smeti kamorkoli, celo pred svoj prag.Kdor pravi , da je v Grčiji poceni si očitno ne zna izračunati cen v tolarje.V časopisnih člankih sem prebral kako grkom upada št. turistov in to prav zaradi pretiravanja s cenami.
Edino za skuterje pa drži , da so res poceni.
Ne vem no, na Krfu mi smeti niso ravno padle v uč, za razliko od Črne gore in albanije. Kako je drugje v grčiji, ne vem.
Tudi cene se mi niso zdele prav nesorazmerno grozne, razen ekspresa.
Imam v denarnici še nekaj računov:
Pivo 1,3-2,5 EUR (320-600 SIT) (malo-veliko)
Kola 1,3-2 EUR
Kava ekspreso 1,8-2,0 EUR, zato pa ledena kava znosnih 2,5 EUR
Fast food:
Gyros pita (take-away) 1,5 EUR (in tole je tapravi gyros, ne ljubljanski umetni kebab)
souvlaki 1 EUR/kom (ražnjiči)
Gyros porcija 4 EUR
Četrt piščanca + pomfri 2,5 EUR
Gostilna:
sardele + priloga 7 EUR
Musaka 5-7 EUR
lazanja 6 EUR
ligenj na žaru 6 EUR (oni naredijo zrezek iz prerezanega večjega lignja)
angleški zajtrk (ki ti ga porivajo na vsakem vogalu v bistvu kot dnevni obrok) 4 EUR
V glavnem, če za 3 osebe (odrasla + otrok) smo plačevali v gostilniških variantah za hrano + pijačo od 15-29 EUR. Odvisno od lokacije in naročila. V glavnem se da v cenejših lokalih vsesti in lepo najesti ter napiti tudi za 5 EUR po glavi. Če pa vzameš take-away in kupiš pijačo v trgovinici poleg, je pa še toliko ceneje. Meni se to ne zdi pretirano.
Nasploh se da na krfu prehranjevati “zunaj” precej ceneje kot na hrvaški obali. (Je pa kar se tega tiče črna gora seveda nedosegljiva)
.
Hi!
Imam eno težavico! In sicer sem rezerviral preko neta na ” http://www.zadnjaminuta.com ” na Krfu 9 dni- nočitev z zajtrkom in ladja tja in nazaj za samo 35.000 sit ampak so dvoposteljne sobe in bi orala bit še ne oseb azraven.Je kak kandidat/ka????
Hvala in lep pozdravček!
Forum je zaprt za komentiranje.