Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice Kako je dopustovati v Dalmaciji na Otoku Vir-u?

Kako je dopustovati v Dalmaciji na Otoku Vir-u?

Mi smo bili tam že ene petkrat.Pa je super.Nastanjeni smo skoraj v centru,tako da imamo vse pri roki.Plaža je tam svetovna,voda je daleč nizka notri pa mivka.Tudi senca je ker imajo slamnike.Za otroke imajo animacijo in tudi za večerni sprehod je je super.Tako da ni vse slabo.Stvar okusa pač.

Ne razumem ljudi, ki so cel dan na plaži in plavajo, potem se morajo pa še zvečer v apartmaju tuširat. Jaz se tuširam, ko sem umazan, prepoten. Ne pa po kopanju. Morska sol je pa itak zdravilna…Jao, ljudje božji…..

In koliko bi te prisel app na Viru?

Glej Ugljan,Pasman imas app po 60e v sezoni
Sukosan po 60e v sezoni..

Sam malo si je treba vzeti casa in pogledati

Za tebe, ki ne razumeš tuširanja – jaz imam izredno občutljivo kožo in na morju vedno fašem alergijo, ponavadi se mi 3. dan spsutijo boleči izpuščaji, zdravnica pravi, da naredi to kombinacija sonca, mroske vode, potenja in kreme za sončenje. Tako da, če se le da, si poiščemo plažo, kjer je na voljo tuš.

obmorju.si

No pa je končno tudi kakšna pozitivna stran tega Otoka..Edino tale problem z vodo mi ni ravno najbolj všeč, pa ne mislim, da bi jo točila na litre kar vse povprek ampak vsakodnevno bi jo zagotovo potrebovala za kuhanje, umivanje, tuš..itd
Kakšna plaža pa je v centru? Mivka, kamenčki, beton..? Kaj tudi slamnike imajo potem ne rabimo seboj vzet niti senčnika? Gledala sem sicer apartmaje, ki so oddaljeni cca 400m oddaljeni, ampak bom zagotovo še kaj našla, saj jih je veliko.

A nimaš zadost pozitivnih, da hop cup takoj rezerviraš? Se spomnim lani, kako so eni iz avta pisali na mon, da stojijo v koloni pred paškim mostom že ne vem koliko časa, ker so mislili, da za njih burja ne bo pihala. Enako zdaj ti. Pri dveh pozitivkah si vsa vzhičena. Pejt pa se prepričaj, kaj nas stalno sprašuješ enako?

Mi smo dolga leta hodili na Vir … meni je bilo full všeč … plaža v redu, nekje mivka, nekje kamenči, nekje beton … morje čisto, tu pa tam kakšna kumara, zgubljen ježek, ampak bolj redko … zvečer smo znali it na sprehod po mestu ali pa okrog svetilnika, čisto dovolj … sicer nočnega življenja ni ne vem kaj, če to rabiš, greš pač drugam … bila pred leti tudi na Pagu, Rabu, Krku, nič posebnega …

Kot so že pisali, na Viru sence NI. Otok gol kot Goli otok.Za tiste slamnate sončnike se pozanimaj, če so brezplačni – vem, da jih v sosednjih Sabunikah računajo po 25 kn dnevno.

Ja moji spomini na otok Vir so fantastični. Sonce, morje, mir, borov gozdiček. Mi smo se kopali na rtu Zmija. Klifna stena pod njo mivka plaža dolga približno ene 800m na njej 9 ljudi od tega trije otroci. NORO! Tam nama je bilo tako všeč, da sva se celo z domačini in “presvetlim” dogovarjala, da se poročiva. Vendar to je bilo leta 1990. Kasneje sva šla obujat spomine še nekajkrat. Nazadnje pa leta 2008. Kaj hudiča so naredili iz oaze miru. Povsod samo še apartmaji. Na plažah je bilo brisača pri brisači ob plaži pa kupi smeti. Otrokom stalno pazi avto, pazi motor, pazi steklo-glažovna, v vodi pazi skuter. Dva dneva pazi, pazi, pazi ponoči hrup potem smo šli drugam. So mi sicer rekli staroselci s katerimi imamo še vedno stike, da je tako vendar nisva verjela. Glede na podatke s katerimi razpolagam se od leta 2008 ni veliko spremenilo glede vode, čistoče, slabe elektrike. Vendar pa če rabiš žur do jutra si poglej napovednik Virsko ljeto. Koncerti se začnejo 25.6. in do konca sezone.

tja hodijo samo izdajlaci slovenskega naroda

… mavro? Ali pač en, ki razmišlja tako primitivno, kot on.

Hojla!
Lani smo dopustovali v Privlaki in to zeloo blizu virskega mosta. Ker so moji zaspane sorte in sem zgodaj vstajala in ker me ta Vir že od nekdaj mika sem šla tja čez kar peš.
Zaključek: nikoli nebi tam preživela letni dopust ,ker so hiša ob hiši,ogromno ljudi. Saj je po slikah ki jih vidiš lepo,vendar meni osebno ne, glede na to kar sem videla.Plaže so videti urejene, če imaš otroke vzemi senčnik s seboj. Kot pa sem slišala od nekega g. je lepše v notranjosti Vira,vendar ni kaj dosti dogajanja tam kot na začetku Vira. Blizu je tudi mestece Nin ki ima nekaj večjih trgovin,tja greš lahko s kolesom,jaz sem šla peš. Vse je odvisno kako skromen si,če si skromna bo ok. kakršno pač bo.

Dopustovali na Viru pred 6 leti 3x zapored, prekolesaril ter prehodil po dolgem ter počes. Našel nekaj lepih kotičkov, kaj več pa ne, če pa me vprašate če bi še šel (nikoli). Nisem pristaš negativizma pa vendar je bilo dobro le to, da sem imel do plaže 2 min., ter dokaj vredu picerijo ter bife na plaži. Zahajal sem v kraj Slatina, plaža morje OK, to pa tudi vse. Vodo ne priporočajo piti, turizem pol na črno, avto skrival pred inšpektorji, saj so imeli dovoljene samo neke kvote, kramerji ter glavno dogajanje v tisti eni ulici, kjer nisi zvečer mogel niti hodit, poceni app 40€ + park plac pri sosedu za 10 dni 200 kun., + voda saj sem jo moral kupovat, brez klime+TT = cca. 55€ na dan. Z današnjimi očmi gledano katastrofa, saj sedaj najamem app. na plaži, brez TT, klima prijaznost 1A, ni da ni, družabno življenje bolj kod na Viru, saj neprestano igrajo neka klape ali njihovi pevci, ribarske itd.,
cena 45€, bife na plaži, pa še čisto isto dolgo se vozim kod prej na vir.
Priporočam lahko me tudi kontaktiraš za kak app., ti pa svetujem na opreznost pri dopustovanju na Viru!

Poletje 2017, napiši mi tvoj e-mail v moje ZS. Sem za leto 2017 zakupila apartma na Viru….

Tudi mi imamo na Vir slabe spomine, avto je bilo potrebno skrit saj ni bilo vseh papirjev, vodo razno za umivanju je bilo potrebno kupovat, v morju pa neka trava katera je hčerko močno ožgala. Smo bili v kraju Slatina, je bilo pa super saj je bila dokaj vredu picerija ter bife na plaži. Sedaj pa hodimo na Pasman prav tako čist na plaži ugodno če rabiš kakšen app napiši kam ti pošljem podatke.

Poletje17 kako si se odločila? Mi smo rezervirali.

Tudi meni je bilo na Viru grozno, umazano, grda naselja, strahotna gužva, grde plaže (ki bi bile sicer lepe,če ne bi bile tako prenabutane), največji del otoka je obala popolnoma neuporabna, ker so špičaste skale, težko dostopne plaže…mah- kr neki…ne bi šla več, sem raje doma
Meni je bil tisti dopust sicer zelo lep, ampak samo zato, ker sem bila zaljubljena 🙂 in sva hodila gledat sončne vzhode in zahode, poiskala manj obljudeno divjo plažo, zvečer pa v Nin ali Zadar…

mismarjeta
koliko časa nazaj pa si bila na Viru? Na katerem delu plaže si bila? Jaz sem rezervirala v Lučici, baje da tu ni tako natrpano, pa tudi skal ni. Kot vem sedaj vsako leto veliko ulagajo v turizem.

Na Viru sem bila pred dvema letoma. Res, povsod drugje je lepše

Točno ne vem, kje je Lučica, se ne spomnem, ampak prav POVSOD ja bila gužva. Mene je rešilo to, da smo našli eno malo manj napolnjeno divjo plažo, na južni strani otoka (otok je takomajhen, da ga lahko v par urah prehodiš okoli in okoli), ker če ne, bi jokala

sicer se pa ne sekiraj, odvisno od okusa, mogoče bo tebi čisto OK, mogoče smo nekateri samo malo razvajeni 🙂

Gužva na plažah za popiz… večina teh app je še vedno na šverc ………ampak ker so to potomci bivših vojnih lic jih pustijo na miru
voda ……..za umivat je …….pijte jo ne sploh v poznih poletnih mesecih
na viru se nimaš kam skrit v senco…….tudi app so v glavnem zelo zelo zelo slabo opremljeni

Letos smo prvič na Viru, najeli smo apartma za 3 mesece. Apartma odličen glede na ceno, 100m od plaže, na plaži (LUČICA) je tudi senčka, gužve nobene, bo pa verjetno malo več ljudi v glavni sezoni, skozi po malem piha vetrič tako da je vročina prav neopazna in znosna. Ni nam žal!

Kakšne bedarije pišete eni primitivci. Otok Vir je odličen, za veliko različnih okusov. Res je, da ne moreš pričakovati ambienta južne Dalmacije (logično?!?!), najdeš pa veliko različnih plaz, od kamenčkov, mivke, skal, beton. Če imaš kolo, najdeš lepe skrite kotičke, lepe plaže, z veliko sence (borovci), to je predvsem na drugi strani otoka, kjer ni naseljeno in je atmosfera čisto drugačna. Če si bolj avanturističen tip človeka, priporočam en krog s kolesom, mimo svetilnika do najbolj severne točke otoka, tam doživiš in vidiš lepote Vira, sploh če nimaš rad guzve. Za otroke je lepa mestna plaža (kjer imaš možnosti zakupa slamnate marele in poglej poglej, senca ;)). Zunaj so beli kamenčki, v morju mivka in ogromno velikih, lepih školjk. Zadnja leta je tudi nočno dogajanje visoko, imaš 3 izstopajoče kafice; nostromo, vagabundo, Casablanca, z dj-i. Vsak vikend se tudi na mestnem trgu dogaja, v sklopu virskega poletja, npr. Leteči odred, Severina, Ivan zak, Jelena rozga itd… To, ko pravite, da ni nočnega življenja, nevem ali ste imuni da se malo pozanimate in širite napačne informacije ali pišete same negativne kritike nalašč!
Res je, da je vedno več ljudi (Evo, tu je za mene veeelik minus), otok je majhen, na plažah je posledično velika guzva, ampak kot pravim, če si malo iznajdljiv, znaš poguglat, znaš gledat zemljevid, znaš vozit kolo… Pa ni problema se zapeljat in poiskat lepo plažico, zalivcek in uživat na samem 😉
Problem je tudi glede vode, sama sem se sicer že navadila in me sploh ne moti, odvisno na katerem delu vira si, nekje imajo vodovod in lahko piješ vodo, nekje imajo cisterne, nekje imajo sladko slano vodo. Tako da za štusirat vedno je!!! Nevem kaj je eno tele pisalo, da ni!!! Za pit, zobe umit, kuhat… Pa si pač kupiš 5 litrski Sveti Rok in piješ tisto vodo. Not a big deal.
Za zvečer je lepo iti pogledati Zadar, Nin. Pri ninu je idealna plaža za otroke – kraljičina plaža, sabunike… Mivka, školjke, nizka voda.
Aja, v mestu Vir SO stanti (en je napisal da jih ni, pač res wtf haha) in jih je kar veliko, SO TRAMPOLINI, JE luna park…
Sicer pa nevem zakaj ljudje, ki ne poznate niti malo geografije, za otok vir širite tako negativne informacije in pričakujete ala Dubrovnik, Korculo… Oz južno Dalmacijo, saj je Vir severna Dalmacija in normalno, da ni atmosfera ista, Oz se sploh ne more primerjat!!! Če želite doživeti pravo Dalmacijo, bo potrebno malo več vožnje!!!!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close