Kako je dopustovati v Dalmaciji na Otoku Vir-u?
Pozdravljeni,
našla sem veliko ” dobrih ” predvsem pa zelo ugodnih apartmajev v primerjavi z drugimi bližjimi mesti v Dalmaciji, zanima pa me, kako je dopustovati na tem otoku? Kakšna je ponudba glede turizma? Kakšne so plaže? V katerem delu mesta je biti najboljše? Kakšno je dnevno in nočno dogajanje? Zanima me res čim več informacij, mnenj o tem otoku.
Hvala v sem za odgovore
Tudi nam otok Vir ni bil všeč in daleč od dalmatinske idili. Na otoku samo novogradnje, voda tako tako. Ok cca 20 km stran je Zadar in si ga greš lahko pogledat. Ma odvisno kok maš stare otroke un kakšne so vaše potrebe. Apartmaji so vsi blizu morja oz plaž. Par štantov in za večerni sprehod je tudi ni pa starega dela oz zgodovine.
I
Avtorica, odvisno kaj iščeš. Če želiš en poceni dopust, da poleti vaj malo zamenjaš okolje in ker želiš nekaj dni preživeti ob morju, go for it. Imam znanko, ki je tam kupila apartma. Velikokrat grejo dol, čeprav se meni tam zdi tako tako, pa tudi za imeti tam vikend se mi zdi predraga pot. Oni pa so navdušeni.
Mi smo šli recimo po priporočilu prijateljev na otok Pag, v mesto Pag, pa ti povem, da nikoli več. Nam pač taka mrtvila ne ustrezajo. Res pa smo imeli lep in udoben apartma, za nizko ceno, ki bi ga z veseljem preselila v kakšen meni bolj zanimiv kraj. Mislim, da nimaš kaj izgubiti, če greste letos tja in primerjate, kaj dobite za svoje plačilo.
Plaze so lepe, stantov, kaficev in restavracij veliko, samo meni ne sede samo naselje. Hisa pri hisi, ene nàpol dokoncane…, mislim da je tam problem z vodo in smetmi. V nekatere dele vozijo vodo s cisternami, sploh v naselja proti koncu Vira, ki gledajo proti Pagu. Mi letujemo v Privlaki pri Zadru in gremo enkrat tja s kolesi, vendar je zelo nevarno, ker je toliko prometa. Jaz imam en tak cuden obcutek tam, kot bi bilo naselje polno beguncev…. Stvar okusa, enim pa je ful vsec.
Meni čisto ustreza malo gužve na morju me to nikoli ne zmoti. Sploh zaradi otrok, da si na plaži poiščeta dodatno družbo, jaz in partner pa si seveda tudi malce ”oddahneva”, da imava nekaj trenutkov čisto zase. Ne bi pa rada imela apartmaja ravno zraven kakšnega disko kluba, ali lokala kjer je glasna glasba (že zaradi otrok). Zanima pa me kako je zdaj s to vodo, kako jo nimajo? Jo je treba kupovati dnevno na litre za kuhanje, pomivanje, umivanje itd?? Kakšne cisterne kaj je s tem kako to tega ravno ne razumem najbolje? Vodo mi nikoli ne pijemo s pipe tega smo navajeni že od doma, da vodo vedno kupujemo flaširano, ampak za drugo uporabo pa jo seveda koristimo s pipe sploh na morju jo precej rabimo pri vsakodnevnem tuširanju..itd Hvala vsem za komentarje
Bravo. Našla si nek brezvezni apartma na še bolj brezveznem otoku in zdaj bi rada, da ti mi objasnimo kaj bi ti lahko počela na tem otoku. Kultura, turizem, kaj bi si lahko ogledala… Zakaj pa rineš na nek otok, če ne veš kaj bi si ogledala??? Nekam greš zato, ker te pač nekaj zanima. Ne vem, če si želiš ogledat piramide, greš pač v Egipt in si kasneje iščeš apartma. Ne, ti pa takoj ukucala v net – najcenejši apartmaji dalmacija. In evo. Našla otok, zdaj bi pa rada, da ti starogrške ruševine tja pripeljemo, pa postavimo akropolo, da bo še malo pridiha grškega… Fak. Ne morem verjet.
Sploh ne ne iščem nekih posebnih znamenitosti, ker otroka to sploh ne pritegne niti ju ne zanima ker sta premajhna da bi si ogledovala neke staro-zgodovinske reči. Želim si le malo dogajanja kakšnih trgovinic, urejene plaže, kakšen lokal, ki je malo oddaljen od apartmaja zaradi hrupa. Malo bi se rada sprehajala po mestu in si kakšno stvar ogledala (kakšne stojnice, tržnico)itd vmes bi šla malo do trgovinic, na kakšen sladoled, tortico..z otrokoma na kakšna igrala-igrišče..Take stvari me zanimajo ne pa zgodovina, to je za otroke (pa tudi za naju dva) čisti dolgčas in izguba dragocenega časa sploh nekje ob morju. Na morju si je treba vzet čas predvsem za plavanje, sprehode, kavice, igro (sploh z otroci)
Zanima me, če imajo predvsem kakšno animacijo za otroke, da si bova midva tudi malo odpočila po svoje
Lp.
Ja itak da je ok saj imate še majhne otroke in ne rabite veliko oziroma važno da je plaža OK (sence skoraj ni) ozirma da je blizu apartmaja kar pa je.
Mislim da pred cca 40 leti so ljudje pospešeno začeli kupovati zemljo in si na veliko postavljati vikende oziroma apartmaje. Seveda je bila gradnja do nedavnega na črno. Vodo vozijo iz cisternami in so lastniki ki oddajajo apartmaje zelo občutljivi na porabo vode.
Skratka ker je na tem otoku res nenormalno veliko apartmajev je cena tudi temu primerna in sicer veliko nižja kot na drugih otokih oziroma v Dalmaciji.
Glede na to, da tu še niste bili pač greš in si svoje mnenje ustvariš sam. Nam ni bilo Ok moji prijateljici pa je bilo tako da je šla še drugo leto tja. Ovisno od potreb. Majhni otroci ne rabijo veliko in ja je to to.
Tam ni nič. Ni sence, ni mesta, ni lepe plaže. Hiše so zgrajene brez dovoljenj. Ena grša od druge. Sprehod med njimi je mora, ker se ne moreš odločit katera je grša.
Če imaš malo čuta za estetiko, boš tam trpela od jutra do večera.
Otroci pa tudi ne bodo videli nič lepega, na čemer bi lahko gradili lepe spomine..
Pojdi na google earth in si poglej.
Če nimate denarja za normalen dopust v normalnem kraju, potem ostanite doma. Vsi so ti povedali, da tam ni za nikamor, da se boš bolj malo tuširala, ker je vode premalo in gazde norijo, če jo trošiš. Ničesar ni, kar bi bilo zanimivo, trgovinic, igrišč, itd. nič ni. Daj par evrov več in pojdi na normalne počitnice. Zakaj je tam gužva na plaži? Zato ker je toliko revežev, ki drugam ne morejo in jim je vseeno, če je zanič, samo da lahko rečejo, da so bili na morju.
Jaz sem bila, ampak znam biti nezahtevna, pa bili smo tam slab teden (za kaj več ne bi šla): da se skopat (morska voda je), dobra družba je bila … Zvečer praktično nimaš kam dosti, to je tudi otok brez pravega zelenja, pust … Za kakšno leto je, lahko se pa konec koncev zapeljete v Zadar vsak večer … Saj vsaka izkušnja ti da nekaj, saj znamo ceniti, ko je nekaj res dobro.
Forum je zaprt za komentiranje.