kako izslediti
Seveda se da.Saj zato ima vsak GSM svoj “EMŠO” preko katerega se lahko sledi njegovo gibanje,pa tudi če je druga sim kartica not.Sam za to je prijava pri operaterju in na policiji.
Enako če ti ukradejo računalnik,prenosnik se ga da izsledit ko se priklopi na internet,saj ima vsak računalnik svojo številko.
Kolk je meni znano ve vsak človek na svetu da se GSM,računalnikov ni vredno krast ker te izsledijo takoj ko priklopiš računalnik na omrežje,telefon pa preko baznih postaj na meter natančno lokacijo.
“Mobilni operater,policija”
ali lahko policija sledi telefonu od nekoga, tudi če ta nekdo ni kiriminalec? Ali ima policija pravico do tega, glede na to, da je velik halo ratal, ker menda obstajajo neka interna pravila ki sploh niso uradno objavljena?? Sicer cenim policijo, jo imam rad.https://www.youtube.com/watch?v=cnzT3cenqEw&list=LLCGIdAcAKJf62zB_pzVCfwQ&index=7
Seveda se da.Saj zato ima vsak GSM svoj “EMŠO” preko katerega se lahko sledi njegovo gibanje,pa tudi če je druga sim kartica not.Sam za to je prijava pri operaterju in na policiji.
Enako če ti ukradejo računalnik,prenosnik se ga da izsledit ko se priklopi na internet,saj ima vsak računalnik svojo številko.
Kolk je meni znano ve vsak človek na svetu da se GSM,računalnikov ni vredno krast ker te izsledijo takoj ko priklopiš računalnik na omrežje,telefon pa preko baznih postaj na meter natančno lokacijo.[/quote]
Problem je, da telefon zvoni, ni bil pa uporabljen v omrežju. Sklepam, da je bil zavržen, ko je tat ugotovil, da je zaklenjen. Prijava je bila narejena pri operaterju in pri policiji, toda mislim, da do sledenja z njihove strani ne bo prišlo, ravno zaradi tega, ker se telefon ne uporablja v omrežju. Upala sem, da je na internetu kakšen program s katerim se lahko telefon locira, toda kakor se ugotovila vsi ti programi zahtevajo povezavo mobitela z internetom ali naloženo aplikacijo.
Če si na telefonu prijavljena v svoj Google račun (in je telefon vključen), bo šlo z Google device manager-jem:
https://www.google.com/android/devicemanager
vendar ne bo ravno do metra natančno. Meni za mojega pravkar pravi, da je natančnost 21 metrov.
Kolk je meni znano ve vsak človek na svetu da se GSM,računalnikov ni vredno krast ker te izsledijo takoj ko priklopiš računalnik na omrežje,telefon pa preko baznih postaj na meter natančno lokacijo.[/quote]
Problem je, da telefon zvoni, ni bil pa uporabljen v omrežju. Sklepam, da je bil zavržen, ko je tat ugotovil, da je zaklenjen. Prijava je bila narejena pri operaterju in pri policiji, toda mislim, da do sledenja z njihove strani ne bo prišlo, ravno zaradi tega, ker se telefon ne uporablja v omrežju. Upala sem, da je na internetu kakšen program s katerim se lahko telefon locira, toda kakor se ugotovila vsi ti programi zahtevajo povezavo mobitela z internetom ali naloženo aplikacijo.[/quote]
Ojojojoj.
Telefon zvoni?Si ga mogoče v službi pozabla?A te ni strah,da bi ti nabil račun do neba?To se takoj prijavi,da se blokira cifra.
Sem pa dobil neuradno informacijo,da če GSM ni vreden nad 80 eurov,ga ne iščejo.Koliko je to res,pa ne morem potrdit.
Če telefon ni povezan na internet, ga sami ne morete izslediti, lahko pa to storita policija in mobilni operater. Da postopek pohitrite, boste poterbovali IMEI številko telefona. Najdete jo lahko na embalaži ali garanciji telefona in v Google ali Apple aplikaciji za sledenje telefona.
Več informacij o sledenju telefona si lahko pogledate na Vaš link
Sicer je tema že precej stara…
Škoda truda, ker policija v takih primerih ne ukrepa. To vem iz lastnih izkušenj. Policija poda prijavo k sodniku za prekrške, on pa potem odloči ali se izplača nadaljevati. Ponavadi tega ne storijo. Čez kakšno leto dobiš poročilo, da se z iskanjem tvojega telefona ne bodo ukvarjali…
Tema je sicer stara, a vedno aktualna. Razen vrednosti samega telefona je važno, da ti nekdo ne nabija stroškov. Zato je treba telefonsko številko čim prej blokirati. Čim prej pokličeš ali pišeš operaterju, ki ti pove, katere podatke moraš dati za blokado številke in za sledenje telefona. Gre za dve različni zadevi. Podatke najdeš tudi na spletni strani.
Prijava na policijo ni nujna, je pa priporočljiva.
Forum je zaprt za komentiranje.