Kako “izmeriti” odnos?
Kaj je za vas tista “stvar”, ki meri nek odnos ali zvezo? Ki vam pove, koliko je ta zadovoljujoča in koliko ne? Kaj je tisto, prek česa lahko daš to subjektivno “oceno”?
So to le občutki? So občutki tisti, ki ti to povedo, ki so merilo o tem, kje neka zveza je, kakšna se ti zdi. Koliko je osrečujoča, koliko ne. Seveda ljubezen ni eno samo prekipajoče čustvo, seveda je tudi stvar odločitve, ampak je pa v veliki meri tudi stvar čustev!
Kaj pravite?
Prava ljubezen je, ko nekoga ljubiš tudi takrat, ko ga sovražiš, ko njegove dobre lastnosti poveličuješ in njegove napake pomanjšuješ. Zame je prava zveza takrat, ko postaneta eno, ko se zaveš, da, če partner odide iz tvojega življena ne boš več isti, saj gre z njim tudi del tebe….
Ampak baje, da moje mnenje ne šteje prav veliko, ker sem sanjač:))))
Seveda so samo občutki. Občutki posameznika. Na podlagi tega, kar čutimo, se odločamo ali pa si želimo sprememb ali pa si jih ne želimo, če smo zadovoljni. Bolj, kot je človek željan sprememb, manj je zadovoljen.
Bikini, saj veš, da je težko ubesediti zadeve, ki se tičejo ljubezni. A to želim nekako teoretizirat in se ne morem izraziti bolje, kot sem se. Se mi pa zdi precej preprosto vprašanje, le odgovor ni tako preprost, vsaj zdi se mi.
Vseeno je veliko zvez nekje “na pol”, niso idealne, a tudi ne razpadejo in zanima me, kaj je “tisto”, kaj je najpomembnejše, kar prevlada k odločitvi.
Najbolj čakam na odgovor On_, Marka in Robija. 🙂
Tudi odločitve, ki jih sprejemamo, sprejemamo na podlagi lastnih občutkov. Ne samo v ljubezni, ampak povsod v življenju. Vse, kar se dogaja okrog nas, merimo z občutki. Ampak stvari lahko doživljamo/čutimo zelo različno. Kar ustreza enemu, ne pomeni, da bo tudi drugemu.
ma ni bila tema o tem. je bilo nekje vmes rečeno. Saj je tukaj itak tako, da če bi nekdo samo o vremenu vprašal, bi se tema zaključila na samskih vs. vezanih ali kaj podobnega. Zato me tudi že prav firbec kam bo peljala tista tema, ko ena ne more avta zakurblat (hmmm, najbrž ne bi imela tega problema, če ne bi bila samska).
ha,ha,ha….
Bojim se da te bom razočaral….. ne poznam točnega odgovora, žal.
Njbolj prava je bila že tista v vrtecu, ki sem ji nabral rožic, pa ona v oš, in tiste v SŠ…. vse so bile prave pa jih nisem meril….. Tudi te nisem izmeril, ki jo imam sedaj mogoče rano zato mislim, da je prava…. 🙂
Ne znam izmerit. Jaz samo vem, kdaj mi nek odnos ne paše. Takrat se mi upira celo telo, tišči v prsih, vedno bolj sem nezadovoljna, več se jezim, manj sem potrpežljiva, vedno bolj vseeno mi je za to osebo ali pa se čutim vedno bolj izkoriščeno. Če so vsi ti znaki odsotni pomeni, da je ta prijateljica ali fant pravi zame.
Moraš pa verjetno oboje izkusit, da začutiš razliko…
simpl vzameš meter in greš zmerit 😉
vprašanje ki ga ni možno zadovoljivo še manj univerzalno odgovorit… sama že imaš neke prepogoje v glavi samo hočeš to slišat od nas…
simpl vzameš meter in greš zmerit 😉
vprašanje ki ga ni možno zadovoljivo še manj univerzalno odgovorit... sama že imaš neke prepogoje v glavi samo hočeš to slišat od nas…[/quote]
mali … podbacuješ, pešaš …
Sprašuješ kako in na podlagi katerih znakov lahko oceniš neko tujo zvezo ?
Ali sprašuješ za svojo zvezo ?[/quote]
Sprašujem za svojo.[/quote]
Sprašuješ, če se splača vztrajati ali ne ?
Na kvaliteto odnosa vpliva sposobnosti reševanja problemov, ki jih prinese sam odnos in na podlagi čustvene inteligence, na podlagi katere oceniš kako in na kakšen način se bodo reševale težave.
Če opažaš, da se kopičijo negativni občutki in nerešeni problemi, potem to nakazuje na slabo zvezo, ki bo povzročila vedno več slabe volje in negativnih občutkov.
evo ustrezna naprava istočasno izmeri njegov in njen premer
Sprašujem za svojo.[/quote]
Na kvaliteto odnosa vpliva sposobnosti reševanja problemov, ki jih prinese sam odnos in na podlagi čustvene inteligence, na podlagi katere oceniš kako in na kakšen način se bodo reševale težave.
Če opažaš, da se kopičijo negativni občutki in nerešeni problemi, potem to nakazuje na slabo zvezo, ki bo povzročila vedno več slabe volje in negativnih občutkov.[/quote]
In potem dobiš Nobelovo nagrado do dobro vezo … :/
Ko se kopičijo negativni očutki in nerešeni problemi, potem to nakazuje, da določenih stvari ne znata/zmoreta rešit. Lahko zaključiš, da je njegova krivda (ker ne zna, ne zmore), ali pa vzameš na znanje, da je morda tudi tvoja. Ljudem ponavadi ta druga rešitev “klikne” takrat, ko se jim v vseh vezah zaporedoma dogajajo “isti” problemi in imajo iste težave… In potem jamrajo: pa samo jaz najdem take…
Če ga ljubiš ali ne ljubiš, je pa druga zgodba, ki v štartu nima nič skupnega s prvo. Vendar prva večkrat prevaga in če so problemi zelo veliki in se ne rešujejo, lahko tudi ljubezen “Izpuhti”.
Če opažaš, da se kopičijo negativni občutki in nerešeni problemi, potem to nakazuje na slabo zvezo, ki bo povzročila vedno več slabe volje in negativnih občutkov.[/quote]
In potem dobiš Nobelovo nagrado do dobro vezo … :/
Ko se kopičijo negativni očutki in nerešeni problemi, potem to nakazuje, da določenih stvari ne znata/zmoreta rešit. Lahko zaključiš, da je njegova krivda (ker ne zna, ne zmore), ali pa vzameš na znanje, da je morda tudi tvoja. Ljudem ponavadi ta druga rešitev “klikne” takrat, ko se jim v vseh vezah zaporedoma dogajajo “isti” problemi in imajo iste težave… In potem jamrajo: pa samo jaz najdem take…
Če ga ljubiš ali ne ljubiš, je pa druga zgodba, ki v štartu nima nič skupnega s prvo. Vendar prva večkrat prevaga in če so problemi zelo veliki in se ne rešujejo, lahko tudi ljubezen “Izpuhti”.[/quote]
Pandora, kako pa veš, da človeka ljubiš? A že to, da se o tem sprašuješ, pomeni, da ne ljubiš, kot mnogokrat slišim?
Kaj je za tebe ljubezen? Občutek, tisti kratkotrajen, kot sreča, ki pač enkrat mine, in se ponovno pojavlja v intervalih, pač takrat, ko so pravi pogoji za čutenje tega občutka, ali pa je ljubezen zate želja po kvalitetnem odnosu s tvojim možem oz. partnerjem?
Če je v tebi tudi občutek obžalovanja, da odnos s tvojim možem ni takšen, kakršnega si želiš, mislim, da vsekakor lahko rečemo, da ga vsaj “ljubiš”, vsaj toliko, da ti ni vseeno. In to ni tako malo.
Forum je zaprt za komentiranje.