Kako izgleda alergija na mačke
Imam dve mački v stanovanju. Hčerka 10 let je pred petimi tedni začela močno kašljat, pravi napadi. Bili pri zdravniku 5krat. Ugotovili pljučnico ampak samo v desni strani pljuč. Dobila sumamed in berodual spray…po štorih dneh se stanje ni nič spremenilo. V ponedeljek greva nazaj k zdravniku. Potihem me skrbi da ne bi bila kaka alergija na mačke oz slino. Kakšni so simptomi. Naj povem da sva nori na te mačke in si ne morem niti predstavljat kaj bi bilo če bi se izkazalo na alergijo.
Hčerka kašlja nespremenjeno doma, pri očetu, v šoli…malo se tolažim da bi pri alergiji kašljala manj če bi bila drugje, stran od mačk…je pa bila pri petih letih testirana in ni bilo alergij ne na dlako, ne pršico, ne plesen…nič
Odstrani preproge, zaves in praholovce (plišaste igračke, okrasne blazine, suho cvetje, …), redno zrači, oblačila pogosto peri, po vsakem stiku z živaljo si umij roke. Žival ne sme imeti vstopa v hčerkino sobo! Tam vse operi, počisti in prebriši – no, saj zdaj bo tako Božič, generalka se menda ob tem času dela :)) Obenem mački redno češi in briši z vlažno krpico – včasih to pomaga zmanjšati količino alergenov. Problem pri mački namreč ni dlaka,ampak snov, ki jo proizvajajo lojnice v mačji koži.
Edini pravi odgovor ti bo dal ponovni test.
Alergija je, kot zgoraj omenjeno, na encime v slini, ne na dlako na splošno. Torej štartajte od tu.
Ko sem še nameščala brezdomne mačke, sem imela težave pri cca 10{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} živali, pri ostalih pa ne.
Forum je zaprt za komentiranje.