Kako izbrati mikrovalovno pečico
Prebrala sem že mnenja o mikrovalovkah na tem forumu.
Ko bi jo morala kupiti, pa zmrznem.
Ker:
1) rabim denimo prostornino 23-25l
2) bi bilo idealno, ko bi imela zgornji in spodnji žar, ventilator (konvekcijska pečica) ni obvezen
3) bi morala imeli moč vsaj 900W, žar pa 1200W
4) se mora odpirati levo (in nikakor ne navzdol)
5) mora biti bele barve
6) in lepega designa
7) mora biti digitalna
8) cena maximalno 60.000,00 SIT, ker imam tudi klasično pečico
9) v pečici bi odtajevali, pogrevali, tudi kaj spekli oz. skuhali (enostavno za otroke)
10) globina pečica max.40cm
In take pečice ni!
Da se ti zmeša, gledam:
LG-jeve (najlepši design, sploh recimo MG-553MD),
Sharpove (bolj trde na videz, moti me tista štanga za odpirat),
Matrixove (še niso pogruntali drugega kot tiste gumbe za vrtet do nezavesti in njihove me spominjajo na pralni stroj),
Gorenjeve (obup od designa, imajo tisti touch-it sistem za komando, ki se takoj uniči – spomin na Spectrum),
Panasonicov-e so bolj tako-tako,
Bosch, Miele in Siemens pa so predragi zame.
Kaj mi še preostane?
Zelo lepo vas prosim za pomoč pri izbiri tiste “prave” pečke.
Hvala vsem pridnim kuharjem.
schpela
Hm, jaz pa nekako verjamem, da boš s tako jasno izdelanimi zahtevami prej ali slej našla, kar iščeš. Tipkovnico v roke, telefon, avto, pa bo. Mogoče boš od česa odstopila ali kje naredila kompromis, vendar to bo že prišlo samo od sebe. Problem so tisti, ki se sploh ne vprašajo, za kaj kupujejo MVP.
Bolj konkretno ne morem pomagati, imamo drugačne potrebe in posledično drugačno MVP, ponudbo po trgovinah pa pač pogledaš, ko potrebuješ.
Vso srečo in verjamem, da ti bo uspelo. LP Mimi
V knjigi Toma J. Shalka “Kako povečamo samozdravilne sposobnosti”, piše na 87. strani:
Uporaba mikrovalovne radiacije pri kuhanju ali segrevanju poškoduje molekularno strukturo hrane. Obstajajo čvrsti znanstveni dokazi, da je takšna hrana težje prebavljiva.
Je torej bolje, da mikrovalovke ne kupiš.
LP E.
Forum je zaprt za komentiranje.