Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice Kako iz Lj do otoka Pašman?

Kako iz Lj do otoka Pašman?

Prosim povejte najboljšo in najbližjo pot od Lj do otoka Pašman. Imate mogoče tudi podatke kako pelje trajekt.

Hvala za pomoč.

Mi gremo prek Zagreba, praktično ves čas po avtocesti do Biograda. Pač naredimo en velik ovinek namesto več manjših :-)) Krajša in (menda) hitrejša je varijanta čez Vinico. Trajekt vozi dokaj redno, prvi, če se prav spomnim je ob 7h zjutraj. Več na:

Hvalaaaaaa!

Da se priti tudi s trajektom iz Zadra na Ugljan in nato po cesti do Pašmana.

Najkrajša pot je res čez Vinico: Ljubljana, Črnomelj, Vinica, potem se pa takoj za mejo začne avtocesta, z zmerno vožnjo je od tam do Biograde dve uri (če ni gneče ali burje). Avtocesta Bosiljevo-Zadar stane 78 kun, kilometrov je 350. To je po kilometrih najkrajša pot, se pa vleče na slovenski strani, ker je cesta od Novega mesta do Vinice polna ovinkov in naselij.
Druga varianta je pa, da greš ves čas po avtocesti: Ljubljana, Zagreb in tako naprej. Narediš kakšnih 30 kilometrov več in cestnina je malo dražja (mislim, da je 115 kun), je pa to bolj udobna varianta.

Aja, za “red plovidbe” pa poglej na spletno stran Jadrolinije.

Če se prav spomnim je to dražja varijanta, pa še več časa ti vzame. Obenem se lahko v Zadru, če si malo smotan, prav fino izgubiš. V Biogradu nimaš (praktičn) kam drugam kot na trajekt…

Da se v Zadru izgubiš? Težko, bi rekla. Če pa že, je to kvečjemu pozitivno, ker Zadar je zame eno najlepših mest na svetu, če že ne najlepše. Je pa res to praktično moj drugi dom. :-)))

se podpišem.
Najlepše je pa na tržnici 🙂

NA STRANI AMZS IMAŠ VSE, vendar pazi, nov vozni red trajketov od Jadrolinije izide nekje konec meseca maja

Ne, najlepše je na rivi. Ali pa na Forumu, ko piješ kavo na soncu. 🙂

O, hvala lepa vsem, mi gremo poslovno dol, ne bo časa za kje se izgubit al uživat, zato sem spraševala, da res dobim dobro pot, hitro in okej. Hvala vsem, zlati ste kot vedno.

Uff, jaz se tudi podpišem. Sem pa pristranska, ker sem se tam rodila in živela 10 let. 🙂

Uh, in kaj neki te je privedlo v Slovenijo?
Kje pa si živela v Zadru?

Jah vojna, kaj pa drugega. 🙁
Živeli pa smo na Bilem brigu s pogledom na morje. 🙂 Malo daleč, a se je videlo. Kaj pa tebe vleče v ZD?

Bili brig, ej, super, ta del Zadra poznam zelo dobro. 🙂
Mene vleče morje, pa mesto, pa družba iz Zadra … Si bila kaj tam v zadnjem času?

Mi je pa žal, da te je pregnala vojna iz najlipšog mista na svitu … 🙁

Poleti sem po dolgih letih spet šla dol. Vsakič ko grem, mi je huje, ko se spomnim na stare čase, kako smo se super imeli. Nostalgija totalna.
Se je pa mesto zelo spremenilo od takrat.

Saj ne vem, koliko so stari tisti bloki na Bilom brigu? Si živela v bloku?

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close