Kako iskati novo službo?
Imam službo, vendar ne s področja, ki bi me zanimalo. Tako, da super, da imam službo, ampak želim pa delat na področju, ki sem ga študiral.
Kako iskati službo? A v službi, kjer ste, kaj poveste v to smer? Recimo, ko vas šef vpraša, če ti je fajn v sedanji službi ali pa mogoče planiraš kam drugam it? To me je namreč že vprašal.
Glede na to, da je Slovenija majhna in da se kar vsi nekaj poznajo je tudi možnost, da kako drugače zvedo, da iščem službo (iščem tudi v istem kraju kot sedaj delam).
Kakšne izkušnje imate, ko ste recimo našli drugo službo? Ali tam čakajo, da se ti izteče odpovedni rok? Ali pa mogoče zahtevajo, da prideš takoj ali pa nikoli? (Izkušenj nimam veliko, diplomo pa s področja, ki ni ravno iskano oz. nas je veliko preveč, tako, da se ne tepejo ravno za nas).
Kdaj povedati v stari službi, da imaš novo? Ali se lahko zgodi, da recimo v novi službi obljubijo potem pa ni nič od tega? Verjetno je najbolje počakat podpis pogodbe in dokler tega ni, je bolje tiho biti?
ko sem jaz šla iz ene službe v drugo so v stari službi zahtevali, da jim povem en mesec prej zaradi odpovednega roka, vendar sem jim povedala šele en teden prej ker je šlo zelo na hitro in ni nihče nič rekel, ker so bili še veseli, da smo odšli, samo da nas ni bilo potrebno plačat. v dosti oglasih za delo ti piše ali te hočejo takoj ali te bodo počakali, ampak dvomim, da te bo nekdo čakal recimo en mesec. ja pač če te vpraša ali bi rad šel kam drugam pač poveš, da bi šel, in da če se to res zgodi, da vejo iskati koga namesto tebe.
odvisno koliko podjetje komplicira pa če mislijo nekoga zaposliti namesto tebe ali ne. za mano ko sem šla, vem da niso zaposlili nobenega, ker nas je bilo že tako preveč in so jih 14 dni za mano sami vrgli ven še kar nekaj. jaz sem vedno odšla oz povedala le en teden prej, ker sem takrat pač našla drugo službo, ki me ni hotela čakati in nihče ni imel nič proti. pač en delavec manj, ena plača manj, več za njih ostane. tako je pač bilo. ko sem pa taprvič menjala službo je bilo pa tako, da sem drugo našla ravno takrat, ko se mi je iztekala pogodba in samo nove nisem podpisala in to je bilo to.
Forum je zaprt za komentiranje.